Meld je gratis aan

Nikon D300 met sigma 70 200 HSM apo f 2.8
Ga naar pagina 1, 2  Volgende
 
Plaats nieuw bericht   Plaats reactie    Zoom.nl forum index -> Nikon
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: wo sep 10, 2014 19:42    Onderwerp: Nikon D300 met sigma 70 200 HSM apo f 2.8 Reageer met quote

Dag allemaal,
weet iemand van jullie hoe het komt dat mijn Nikon D300, mijn sigma lens niet herkent< ik krijg nl een fout melding.

alvast bedankt
_________________
ik ben maar een beginner.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail Bekijk de homepage
BerichtGeplaatst: wo sep 10, 2014 20:36    Onderwerp: Reageer met quote

Heeft hij het voorheen wel gewoon gedaan of is het een nieuwe lens? Even de contactpunten schoonmaken met wat alcohol. Dat wil wel eens helpen.
_________________
Nikon Full-Frame en nog wat Nikkor FX glaswerk geloof ik...
Shaggy... Misantroop Pur Sang

www.remcovandesanden.nl
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage
BerichtGeplaatst: wo sep 10, 2014 20:37    Onderwerp: Reageer met quote

Misschien wel handig om de foutmelding te vermelden, maar mijn vermoeden is vuile contacten.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: wo sep 10, 2014 20:50    Onderwerp: Reageer met quote

Ja sorry idd, de foutmelding is F EE.
_________________
ik ben maar een beginner.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail Bekijk de homepage
BerichtGeplaatst: wo sep 10, 2014 23:35    Onderwerp: Reageer met quote

Als ik die foutmelding in Google intik, kom ik bij het antwoord op je vraag.....
Heel hoogstwaarschijnlijk staat dat ook wel in de handleiding........
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: do sep 11, 2014 18:13    Onderwerp: Reageer met quote

Was dat niet de melding die je krijgt als je het diafragma niet goed hebt staan op de A stand op het objectief om het diafragma via het duimwieltje te kunnen bedienen?

Het zelfde als bij D objectieven.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: do sep 11, 2014 19:06    Onderwerp: Reageer met quote

Dat weet ik niet, ik heb zelf twee nokon Camera's de D100 en de D300. op de D100 doet het prima, maar op de andere niet. de camera stelt wel scherp, maar ik kan geen foto maken. en krijg de melding FEE. ik heb zelf ook op google gekeken en alle contacten schoon gemaakt. maar dan nog doet het niet.
_________________
ik ben maar een beginner.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail Bekijk de homepage
BerichtGeplaatst: do sep 11, 2014 19:53    Onderwerp: Reageer met quote

Zet em dan maar eens op diafragma 22.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: do sep 11, 2014 20:06    Onderwerp: Reageer met quote

Daar staat het al op en is vergrendel.
_________________
ik ben maar een beginner.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail Bekijk de homepage
BerichtGeplaatst: do sep 11, 2014 20:24    Onderwerp: Reageer met quote

Hoe lang heb je die lens en camera al?
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: do sep 11, 2014 20:49    Onderwerp: Reageer met quote

De lens heb ik al zeker twee jaar, maar de camera een paar maanden, ik heb naar nikon gebeld, en volgens hun moet de lens omgechipt worden. Dit is toch onzin, de lens is geschikt voir een nikon camera, en bw op mijn d 100 doet het gewoon.
_________________
ik ben maar een beginner.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail Bekijk de homepage
BerichtGeplaatst: do sep 11, 2014 20:58    Onderwerp: Reageer met quote

Welk type objectief hebben we het over?
Heb je de camera al eens een reset gegeven?
De 2 groen gemarkeerde knopjes ingedrukt houden terwijl je de camera aan zet.
Contacten schoongemaakt met een wattentipje en alcohol?
Zit er schade aan de contacten?
Heb ja daar wel eens naar gekeken?
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: do sep 11, 2014 21:14    Onderwerp: Reageer met quote

Het gaat over de sigma 70 200 f 2.8 Hsm EX Apo. Camera is schoon.
_________________
ik ben maar een beginner.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail Bekijk de homepage
BerichtGeplaatst: do sep 11, 2014 21:25    Onderwerp: Reageer met quote

Dat zou idd gewoon moeten kunnen werken.
Is er geen sprake van front of backfocus waardoor er eigenlijk onvoldoende scherpstelling mogelijk is en de camera denkt dat er geen focus is?

Schiet de camera wel als je in manual focus schiet. Palletje op de camera body? Je kunt ook in het menu instellen dat de camera niet of wel schiet als er geen focus is. Misschien zit het daar wel in.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: do sep 11, 2014 21:34    Onderwerp: Reageer met quote

De camera stelt wel scherp! De af werkt goed. Het is echt vervelend
_________________
ik ben maar een beginner.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail Bekijk de homepage
Berichten van afgelopen:   
Plaats nieuw bericht   Plaats reactie    Zoom.nl forum index -> Nikon Tijden zijn in GMT + 2 uur
Ga naar pagina 1, 2  Volgende
Pagina 1 van 2

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls