Ga naar inhoud

Jb2

Lid
  • Aantal items

    20
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Alles dat geplaatst werd door Jb2

  1. Jb2

    Macro voorzetlens

    Hoi @Alfrad, deze voorzet lens past op meerdere lenzen dus zit je altijd goed, geen geklooi met verloopringen.
  2. Jb2

    Macro voorzetlens

    Nog even ter aanvulling, dit beestje is 6 tot 9mm groot en zeer bewegelijk.
  3. Martin Ik schiet altijd met singel point en ai servo. dit bevalt mij gewoon het beste. en veel oefenen natuurlijk dat is al het halve werk. Succes
  4. Jb2

    Macro voorzetlens

    Ik heb de Raynox macro voorzet lens model M250, het ideale van deze voorzet lens is dat je hem op diverse lenzen kun plaatsen van 52 tot 67mm. Ik heb deze nu een maand en bevalt mij prima, bijgaande even een foto Canon 90D * sigma 105mm f 2.8 . Instellingen F 11 * 1/250sec * iso 100 met voorzetlens en flitser. Hoop dat je hier wat aan hebt.
  5. @Alfred Dit stuk komt mij bekend voor Alfred, ik heb in de community er al op gereageerd. Ik gebruik voor 80% de M stand en als je het een beetje door hebt hoe het werkt, werkt het voor mij in de Marco prima. Maar iedereen moet doen wat het beste bij hem/haar past.
  6. @Rotofast Buiten dat je goed materiaal moet hebben voor een goede macro foto, Heb je zeker de kennis nodig om een goede macrofoto te maken. het is niet zo als met een telefoon klik en klaar is het. Bij macro fotografie heb je maar een hele kleine scherpte diepte en moet je dus een goeie vaste hand hebben om scherpe macrofoto`s te maken. Hier gebruik ik al snel een statief en focusstacking voor, en dit is niet iets dat je snel even op het land doet. Mijn advies zou zijn verdiep je eerst maar eens goed in macro. Er zijn goeie macrolenzen genoeg van 1:1 tot 2.5-5x. Succes
  7. Sorry Alfred zag je berichtje nu pas, kom hier niet zo heel vaak. ik volg hier vooral de cursussen en plaats wat foto`s. ook een prettige omgeving hier. Ik kom je vast weer ergens tegen. Groetjes.
  8. Jb2

    stacking probleem

    Hallo, ik ben geen expert maar doe wel veel focus-stacking. Het kan kan aan photoshop liggen. de maskers bewerken valt zeker niet mee. Wat ik in zo een situatie doe is gewoon een tweede keer uitvoeren met photoshop dat heeft bij mij wel eens geholpen. Het kan ook zijn dat je toch wat foto`s te weinig hebt gemaakt vooral met bladeren in dit voorbeeld mis je nog wel eens de diepte van de bladeren. Ook beweging kan een oorzaak zijn. Ik zelf stel het in de camera(canon 90D) in, dan is het één druk op de knop en de camera regelt alles zelf. Ook kun je dan het aantal en afstand zelf instellen. Dit zijn mijn ervaringen met Focus-stacking. Ik plaats nog even een voorbeeld van 25 foto`s
  9. Jb2

    Mei kever

    Dank je in2lapland daar zal ik eens gaan kijken.
  10. Jb2

    Mei kever

    Weet iemand een locatie op het Groninger land waar ik de Meikever kan vinden? Alvast bedankt
  11. Dank je voor je reactie Peter, deze even opnieuw maken is voor mij gemakkelijker,(niet dat ik bang ben voor PS) het is de boerderij van mijn zoon. Het is nu bijna windstil dus vandaag maar weer proberen. Nog een prettige dag verder.
  12. Bij gaande even een foto Peter, let vooral op de achterste bomen. Dat vindt ik wel storend.
  13. Dat sorry komt om dat ik hier net begonnen ben en me niet wil opdringen Peter. Ik ben 14 dagen terug ook even met HDR bezig geweest, overal om gedacht alleen de wind geen rekening mee gehouden, dus alle bomen hadden ook dit effect. Nou dan kun je ze wel opnieuw doen want uitlijnen met ps wil dan niet.
  14. Sorry dat ik mij er ook even mee bemoei, je kunt de dubbele wieken natuurlijk ook met de kloonstempel weg halen, maar het blijft behelpen. is met stil weer nog een keer HDR maken niet een makkelijker oplossing, de beweging zit natuurlijk ook in de bomen.
  15. Sorry ko3ntje heb nu gezien dat het goed staat dank daar voor. Moet nu eerst maar kijken hoe het hier in elkaar steekt. bij vragen weet ik je te vinden denk ik.
  16. Heb het even uit geprobeerd op mijn telefoon en dit werkt, nu nog maar even toevoegen aan stel je voor. dank voor jullie hulp (in2lapland en ko3ntje)
  17. Nou dat weet ik juist niet hoe ik vanuit hier bij mijn foto`s kom. Ik wil ze graag met je delen maar weet niet hoe Sorry Nog bedankt voor je reactie. www.zoom.nl/jb2/ kan dit kloppen?
  18. Ik ben Jan Bolt en woon nabij het mooie lauwersmeer gebied, en mijn foto`s staan op de volgende link jb2_zoom .waar ik al een aantal jaar foto`s plaats. of dit adres goed is weet ik niet, maar ik hoop dat iemand dit kan testen. Ik ben een hobby fotograaf die na dat ik niet meer hoef te werken mij meer met fotograferen bezig houd. Heb wat fotocursus gedaan. (kijk en zie fotoschool, photoshop, lightroom.) Mijn voorkeur gaat uit naar macro.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...