Ga naar inhoud

martinnemans

Lid
  • Aantal items

    3
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Alles dat geplaatst werd door martinnemans

  1. Dank voor jullie reacties. Ik ben er uit. Na het testen met een statief, een testkaart, 5 batterijen op rij onder een hoek van 45 graden en een spijker in de muur en wat fotos in LiveView: : AF mode D9 werkt voor mij niet (meer)!. Als ik zelf de sluiterknop indruk en ik let goed op mijn ademhaling, gaat de body (en dus de lens) iets naar beneden (voor mijn gevoel minder dan 1 mm, maar dat zal zich op 300 (crop: 450)mm wel vertalen in een veel grotere uitslag). De D9 (soort groep AF) zorgt er dan kennelijk voor dat de tak ipv het oog scherp wordt (of is dat onzin wat ik nu zeg?). Als ik de camera instel op AF-s (single point) en ik richt op het object (in dit testval de spijkerkop) dan kan ik zelfs met 1/640 uit de hand nog scherpe foto's maken. Peter en Staefanie, dank voor jullie nuttige aanwijzingen. Begon al behoorlijk te twijfelen aan die 70-300.
  2. Goedemorgen, mijn naam is Martin en ik schiet al plaatjes sinds mijn 11de (ben nu 59). Mijn allereerste camera was een Agfa-click met 6x6 rolfilm (12 opnames, zwart-wit). Vervolgens het reisje gemaakt van een Kodak 126, naar een kleinbeeld compact, een Praktika SLR (met schroefdraad), een Olympus OM10, een Olympus E-500, een Nikon D7000 naar, nu alweer 5 jaar, een Nikon D7200. Ik schiet het leifst met een 70-300 (welke door de crop-factor een 105-450 wordt) op vogels in vlucht en macro (met een Sigma 105/2.8). Hopelijk kunnen de forumleden eventuele vragen beantwoorden en kan ik ook hun vragen beantwoorden.
  3. Goedemorgen, jaren geleden een Nikon D7200 (DX) met een Nikkor AF-p 70-300/4.5-5.6 (FX) aangeschaft. Lens heeft redelijk lang "in mijn tas" gezeten, maar sinds kort weer op de body. Vanwege de lange periode van niet gebruikt heb ik deze combinatie laten calibreren bij de plaatselijke fotohandel. Kan nu niet direct zeggen dat ik blij wordt van de scherpte. VR op sport, auto ISO tot 800, sluitertijd 1/2000 of sneller (in S-mode, waardoor de camera het diafragma bepaalt en deze dus uitkomt op 5.6, bij 300mm). Ik schiet in raw en op het display (in jpg), ziet het er wel aardig uit, maar op de laptop (met gecalibreerde externe monitor), in zowel Photoshop elements als NX Studio (van Nikon), krijg ik geen warme gevoelens over de scherpte. Ik weet ook niet zo goed hoe ik dit moet aanpassen. Moet er wel bij vertellen dat: - de ingebouwde teleconverter aan stond (waardoor 4800x3200 in plaats van 6000x4000) - de meegestuurde foto is een NEF welke als JPG is opgeslagen. Ik heb de foto ingeladen in PE2018 en direct opgeslagen als jpg, geen bewerkingen verder. Kan/wil iemand mij de goede kant op sturen of ligt het aan mij en moet ik naar de opticien?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...