Ga naar inhoud

Ingridgb

Lid
  • Aantal items

    260
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    17

Alles dat geplaatst werd door Ingridgb

  1. Dat continuous shooting deed ik met mijn 1e DSLR met mijn honden in de zee (en dat op de automatische stand, haha). Maar dat is zeker 15 jaar geleden... En veel weggooien... je wil niet weten hoeveel mislukte foto's ik so wie so al weggooi. Daarom maak ik vaak van 1 onderwerp - indien mogelijk - meerdere opnamen met diverse instellingen, zodat ik er op de computer hopelijk toch een goede foto tussen vind, haha.
  2. Hm, daar heb jij weer een punt, haha.
  3. Ik waag me nog niet aan dat soort foto's, haha, ik moest eerst de "gewone" foto's goed onder de knie hebben 🙂
  4. Toch ook wel mooi, hoor, misschien inderdaad met iets meer ruimte aan de linkerkant...
  5. Ik had al een vermoeden dat het een storing is. Hopelijk leest één van de moderators dit topic 🙂
  6. Als je een groep aanmaakt, kun je aanvinken of iemand eerst "toestemming" moet krijgen om toegelaten te worden. Wat betreft de oude - niet meer actieve - groepen: via de zoekfunctie kom je er nog wel terecht en dus kun je er nog wel inspiratie op doen voor locaties bijv.
  7. Volgens mij klopt het wel, als het spoor niet haaks de weg kruist.
  8. Dat heb ik inderdaad ook gemerkt met sommige groepen, dat je niet wordt toegelaten. Kijk je dan op het profiel van degene, die de groep gemaakt heeft, dan zijn de nieuwste foto's van die persoon van jaren geleden.
  9. Op Zoom heb ik eens een paar groepen aangemaakt. Nu wilde ik er eentje bij maken, maar dat lukt al enige tijd niet. Als ik alles invul (titel, omschrijving e.d.) dan krijg ik de melding dat dit verplichte tekstvakken zijn, dus blijkbaar komt het niet goed door. Zijn er meer mensen, die dit ervaren?
  10. Om eerlijk te zijn vind ik deze ook net wat mooier.
  11. Zal wel een storing zijn. Ik kon gisteren ook al geen nieuwe groep aanmaken (van alles ingevuld waar nodig en dan de melding krijgen dat die tekstvakken ingevuld moesten worden, haha).
  12. Ik denk dat er weer eens een storing is op de site. Ik probeerde net een nieuwe groep aan te maken, vulde netjes titel, beschrijving e.d. in, maar op de één of andere manier ziet de site niet dat er iets ingevuld is. Ook is de site (bij mij) enorm traag...
  13. Creatief bedacht, maar ik prefereer toch de kleurrijke voorkant, haha
  14. Afgelopen zaterdag een dagje naar Limburg met mijn nieuwe "tuut". Ik had mijn camera wel meegenomen, maar nog geen foto's gemaakt. Het laatste plaatsje dat we aandeden was Thorn. Eigenlijk was ik niet van plan om er rond te gaan lopen, maar uiteindelijk toch maar gedaan, mede omdat de zon uiteindelijk wat meer doorkwam en het er wat gezelliger uit zag. Wat is het toch een heerlijk fotogeniek plaatsje! Ik was er al vaker geweest, maar nog niet eerder met camera.
  15. Niet altijd inderdaad, maar het is een poging waard toch? 😉 En anders inderdaad hier op het forum feedback vragen.
  16. Aangezien ik het bericht niet kan verwijderen, dan maar zo: VERKOCHT Canon ET-63 zonnekap voor de Canon EF-S 55-250mm STM De zonnekap is niet gebruikt (gekocht medio '21 en heeft alleen in de kast gelegen), dus gewoon nieuw. De lens heb ik onlangs ingeruild en helaas past deze zonnekap niet op mijn andere lenzen. Vaste prijs: € 10,00 (nieuwprijs is € 20,00). Eventuele verzendkosten zijn voor de koper. Voor dezelfde lens heb ik ook een polarisatiefilter te koop (zie mijn andere bericht).
  17. Hoya Circulair Polarisatiefilter 58 mm - de "zonnebril" voor je objectief! Het filter is incl. het originele doosje. Het filter is geheel onbeschadigd (vlekjes op de foto zijn stofjes). Onlangs heb ik mijn Canon EF-S 55-250-lens ingeruild, waar ik hem voor gekocht had en heb nu geen lens meer waar hij op past. Het filter heeft vrijwel altijd in de kast (in het doosje) gelegen. Ik heb het filter 1 of 2x gebruikt en vergat daarna dat ik het filter had. Heel zonde, want zo'n filter maakt de foto's zeker mooier. Door aan het filter te draaien kun je de mate van polarisatie (wegnemen schittering/verzadiging e.d.) een beetje aanpassen. Vanzelfsprekend past het filter ook op objectieven van andere merken, als de filtermaat (staat op je objectief) maar 58mm is. - Circulair polarisatiefilter - Voorkomt reflecties op niet-metalen oppervlakken - Verhoogt verzadiging en contrast - Filtermaat: 58 mm Prijs: € 20,00 (nieuwprijs is € 40,00). Eventuele verzendkosten zijn voor de koper (kan verstuurd worden in bubbeltjes-envelop). Wil je het filter voor een Canon EF-S 55-250-lens gebruiken, dan heb ik ook nog een zonnekap/lenshood te koop voor de 55-250. Zie hiervoor mijn andere advertentie.
  18. In het upload-scherm, waar je bijv. titel e.d. van je foto zet, kun je onderaan ook " Ik wil feedback vragen op basis van mijn foto" aanvinken en eventueel een vraag stellen.
  19. De lens heeft geen gebruikssporen en geen krassen e.d. op het glas van de lens. Vraagprijs: € 75,00. Eventueel heb ik ook nog te koop: een weinig gebruikte Canon EOS 400D spiegelreflex-camera met accu, oplader en geheugenkaart (ook zonder gebruikssporen). Vraagprijs voor de camera € 95,00. Zie voor de camera mijn andere bericht. Bij aankoop van de camera + lens: € 150,00 In verband met risico van schade tijdens verzending e.d. alleen ophalen.
  20. De lens heeft geen gebruikssporen en geen krassen e.d. op het glas van de lens. Vraagprijs: € 75,00. Eventueel heb ik ook nog te koop: een weinig gebruikte Canon EOS 400D spiegelreflex-camera met accu, oplader en geheugenkaart (ook zonder gebruikssporen). Vraagprijs voor de camera € 95,00. Zie voor de camera mijn andere bericht. Bij aankoop van de camera + lens: € 150,00 In verband met risico van schade tijdens verzending e.d. alleen ophalen.
  21. Wegens te weinig gebruik van deze camera (wilde hem blijven gebruiken als extra camera, maar bleef in de kast liggen), verkoop ik mijn Canon 400D camera. Het is een heel fijne camera, die mooie scherpe foto's maakt, waar je nog lang plezier van kunt hebben. Leuk voor de beginnende fotograaf, als extra camera of misschien wel voor een kind, die wil gaan fotograferen. De batterij is opgeladen, dus je kunt hem even proberen. - Canon 400D-body, incl. bodydop, niet of nauwelijks gebruikssporen - 1 GB geheugenkaartje - batterij/accu - oplader voor batterij/accu - tasje/cameracover, die om de camera + lens past - Nederlandse handleiding De camera heeft een EF-lensvatting, waar ook EF-S-objectieven op passen. Vraagprijs voor de body met tasje/cameracover, accu + lader en geheugenkaartje: € 95,00. Ik heb ook nog 2 EF-objectieven te koop (Canon lenzen EF 28-80mm 1:3.5-5.6 en EF 35-70mm 1:3.5-4.5) Vraagprijs voor body + toebehoren + 1 lens: € 150,00 (vraagprijs voor 1 lens zonder camera: € 75,00). Voor de objectieven zie mijn andere berichtje. Vanwege risico op schade worden de camera + toebehoren niet verstuurd.
  22. Zo lang je op social media of je website de locatie er niet bij zet en je niet op "heterdaad betrapt wordt" lijkt het me lastig te bewijzen voor Natuurmonumenten of wie dan ook haha
  23. Ik vraag me ook af hoe ze dat willen gaan handhaven. En ergens heb ik er wat moeite mee, aangezien de natuur openbaar terrein is. In principe lijkt me niet dat er iets vernield wordt door de fotografen en/of hun model(len). Lijkt mij dat ze dan beter kunnen handhaven op figuren die troep maken/achterlaten en/of vernielzuchtig zijn.
  24. Ingridgb

    Exif?

    Waarschijnlijk heb ik dat per ongeluk een keer veranderd. Normaal klik ik alleen onderin dat scherm op "export", zonder verder iets aan te passen. Maar ik ben blij dat ik het - met jouw hulp - gevonden heb, dus dank hiervoor 🙂
  25. Ingridgb

    Exif?

    Net even een testje gedaan op Zoom met 2 foto's (en weer verwijderd)... als ik in het export-scherm bij metagegevens het rood omkaderde aanpas naar "Alles, muv info over Camera RAW" dan komen de exif-gegevens er weer bij te staan. Problem solved dus 🙂
×
×
  • Nieuwe aanmaken...