Ga naar inhoud

Joeri.Imbos

Lid
  • Aantal items

    9
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Alles dat geplaatst werd door Joeri.Imbos

  1. Welkom! Plaats jij jouw foto's ook ergens online?
  2. Ik fotografeer altijd in RAW dit omdat het meer bewerkings mogelijkheden biedt. Na de bewerking hangt het er vanaf waarvoor de foto gebruikt gaat worden of het JPEG of TIFF wordt. Eerder schoot ik altijd in JPEG maar de foto's vielen mij vaak wat tegen in kleur e.d. Toen ik wat cursussen gehad had ben ik over gegaan in RAW.
  3. Er zijn bepaalde mensen die de dieren voeren, helaas is dat waar. Echter wil dat niet zeggen dat iedereen dat doet. Een vos is in het wild een heel schuw dier en als je hem ziet moet je de foto nemen zoals je de vos op dat moment ziet. In de AWD kan je wat meer met compositie spelen. En ook daarvwordt de vos niet altijd waargenomen. De mooiste foto's van vogels worden ook gemaakt in een vogelhut. Waarom? De dieren zien je vaak niet en je zit heel dicht bij. Ook dan ga je voor de compositie en misschien wat minder voor de beleving.
  4. Ik heb recent de Nikon D5 gekocht en ben nu toe aan een nieuw statief. Dit omdat mijn huidige het gewicht niet aan kan van de Nikon in combinatie met de lens. Mijn budget is tussen de 200 en 300 euro. Zoals jullie misschien wel gelezen hebben doe ik veel aan wildlife en vogelfotografie. Welke raden jullie aan?
  5. Ik ben ook wel bij de AWD geweest en heb daar ook wel de vos gefotografeerd. Echter blijf ik bij burchten uit de buurt. Als de vos zich niet laat zien in de duinen, jammer dan. Volgende keer beter. Mij is altijd geleerd respect te hebben voor de dieren. Dus blijf ik altijd op gepaste afstand.
  6. Ik plaats meestal een watermerk. Maar dan wel onderin of in een hoek. Het nadeel daarvan is dat mensen ze er makkelijk af kunnen knippen. Helaas ben ik al eens een foto van mij tegen gekomen waarvan dat het geval was.
  7. Dat klopt helemaal, alleen ben ik gebonden aan bepaalde plekken waar ik mag zitten om foto's te maken I.v.m. afleiding voor de honden. Daarom maak ik liever foto's van een training. Dan ben ik vrij man en kan ik inderdaad andere invalshoeken gebruiken.
  8. Ik heb net een account op www.zoom.nl aangemaakt en daar plaats ik voortaan al mijn foto's. Ook ben ik wel op Flickr te vinden. Ik heb 2 hobby's: fotografie en hondensport. Naast wildlife en vogels maak ik dus ook wel foto's van honden ? Het nadeel van de sport op foto vast leggen is dat het altijd het zelfde is, maar dan een andere hond. Daarom doe ik liever geen sport.?
  9. Hallo iedereen. Ik ben Joeri Imbos, ik ben 34 jaar en heb sinds een jaar de fotografie weer opgepakt. Mijn interesses liggen bij het Wildlife en Vogelfotografie. Alles wat ik fotografeer is puur hobbymatig, maar af en toe doe ik iets betaald zoals een sportwedstrijd. Ik gebruik als camera een Nikon D5 en heb daarbij een Tamron 150 ~ 600 G2, een Nikon 70 ~ 200 F2.8 en een Sigma 28 ~ 70 F2.8. Hebben jullie vragen? Stel ze gerust ?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...