Ga naar inhoud

BertBosch

Lid
  • Aantal items

    24
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    3

Berichten die geplaatst zijn door BertBosch

  1. Op 23-3-2023 om 00:20, PeterKosterHT zei:

    Tja, er zijn uitzonderingen waarin dat nuttig kan zijn, maar je doet wel afbreuk aan het forum-idee dat je van elkaar kunt leren, ook van vragen die jij zelf nog niet zo expliciet bedacht had, maar wel door je hoofd spookten.

    Ik snap je vrees om anderen te kwetsen: we zijn tegenwoordig met ons allen (de hele samenleving bedoel ik dan) erg intolerant tegenover andersdenkenden, maar als we allemaal blijven hangen in angst voor negatieve reacties komen we ook nooit verder.

    Mijn idee is dan altijd: Benoem ook/eerst de positieve kanten die je in een foto ziet (een foto die vragen in jou oproept, is nooit alleen maar slecht, want dan was je al lang verder gegaan) en formuleer je opmerking vooral in vragende vorm. Of combineer het met een relativering van jouw opmerking: ,,Zelf zou ik dit gedaan hebben, maar ben benieuwd waarom jij dat deed.

    Soms gebruik ik ook een bezweringsformule:-) Als jij met dit resultaat tevreden bent, is het goed, want het is jouw foto. Waarna dan toch een vraag volgt....

    Stel je voor ik word gewaarschuwd voor een persoon dat hij alleen maar op mooie meiden reageert en verder kut opmerkingen plaatst,  dan kan ik daar wel op in gaan  onder die zelfde reactie maar dan vraag ik dat liever even achter om hoe of dat zit en dat is dus niet mogelijk 
    Doe ik dat wel is het enkel olie op het vuur gooien

    Dus vraag ik  HOEDOEIKDAT

     

  2. Soms wil ik wel eens een vraag stellen aan iemand maar ik zie niet de mogelijkheid om dit via een persoonlijk bericht te doen.
    Dan doel ik op de reacties die ik op mijn foto's krijg graag wil ik dan meer uitleggen of om uitleg vragen, maar kan geen knopje vinden die dat mogelijk maakt.
    Wie weet waar of is het er gewoon niet.

    Grtz Bert Bosch

  3. Op 27-10-2022 om 23:17, PeterKosterHT zei:

    Meldde al eerder dat ik in de nieuwe photoshop de Nik Collection weer werkend heb gekregen. Ontdek nu ook dat ik bij opslaan als weer gewoon jpg kan kiezen. In de vorige versie kon ik daar alleen psd, tif en nog een paar exotische varianten kiezen, dan moest ik er weer aan denken dat ik 'kopie opslaan' moest kiezen. Het isbepaald  geen wereldschokkende aanpassing, maar ik ben er blij mee.

    ik ben digibeet maar even ik sla alles als kopie op ook vanuit de Raw-convector open ik een kopie naar PS dit omdat ik dan zeker weet voor mijn gevoel dat mijn originele foto bewaard blijft.

    Grtz Bert

  4. Op 2-9-2022 om 21:44, darka zei:

    In ieder geval 1 waar de ctrl-b knop van uitgezet kan worden ?  

     

    Maar, ik lees mee. ben zelf ook op zoek naar 1, ik heb iig al minimaal i5, ssd opstarten, grafische kaart, voldoende usb aansluitingen en een poort voor externe monitor. 

    #ikbeneenbeetjedom Wat doet de ctrl-b knop?

  5. Op 12-3-2023 om 11:41, Time---traveler zei:

    Beste Bert,

    Ik zou er niet zo zwaar aan tillen.

    Niet alles is het waard om keus van de redactie of wat dan ook te zijn.

    Veelal wordt een foto niet groot bekeken hier.

    Krijg je een like zie het als waardering voor je upload.

    “Beauty is in the eye of the beholder.”

    Welkom hier van mijn kant.

    Groet, Cor

    Zwaar tillen doe ik er niet aan het is voor mij niet frustrerend of zo, Maaaaar ik vind het wel zonde naar mijn beleving zijn het wel de leer momentjes als er wat te zeggen valt over je foto
    Ik ben op facebook ook wel gecorrigeerd van sommige liet mij dat koud en van de rest heb ik dat gene gebruikt wat ik nuttig vond 
    Grtz Bert 

  6. 6 uren geleden, Stefanie71 zei:

    Ik probeer zo nu en dan wel te reageren op nieuw geposte foto's van mensen, maar opbouwende kritiek wordt toch al snel als een aanval gezien door sommigen dus ik durf niet goed meer ... Er is inderdaad weinig interactie op zoom, af en toe een like. Maar als je op een bepaalde foto feedback wilt hebben kun je die natuurlijk ook met de vraag op het forum zetten. Natuurlijk niet alle 50! Maar dit berichtje maakt wel al dat ik n ieder geval eens op je zoom ga kijken ...

    Hoi dank voor je reactie ik ben ook bij jou gaan kijken, en zag dat we beiden een zelfde idee hadden en daar een foto mee gemaakt hebben ik heb de foto in juli 2021 gemaakt ben benieuwd wat je er van vind

  7. Ligt het aan mij of is er voor iedereen weinig respons, inmiddels 50 foto's geplaats maar zelden een feedback of iets van opbouwende kritiek
    Ik had daar meer van verwacht hier bij Zoom

  8. Ook ik ben hobbymatig bezig.

    Heb wel een eigen website die ik maak via mijn Adobe CC account.
    www.straatgezichten.nl logo heb ik zelf gemaakt met behulp van vriend Peter Tieleman.
    Als ik de straat op ga heb ik ook visite kaartjes bij me.
    De zolder heb ik als studio ingericht ZolderStudio26 is de naam en ze komen van ver naar me toe mijn grootste doelgroep is Moeders met Dochters.
    https://www.facebook.com/media/set/?set=a.4627189450704810&type=3
    En mijn motto is maak de mensen blij dan komen er van zelf meer bij mij.
    En ik doe het voor mijn hobby 
    Grtz Bert Bosch

    • Like 3
  9. Op 15-10-2022 om 21:39, PeterKosterHT zei:

    Ik heb een probleem met de Nik-filters in photoshop (de gratis Google-versie). De tweede harde schijf in mijn laptop (puur gebruikt voor data-opslag) had het begeven, dus daar heb ik een nieuwe voor geplaatst. Alleen blijven enkele filters (met name HDR Pro en sharpener) klagen dat ze niet kunnen starten vanwege een schijffout. Ik heb Nik al opnieuw geïnstalleerd, maar dat helpt niet).
    Iemand enig idee hoe ik dit op kan lossen?

    Op een gegeven moment overstappen op een betaalde versie 
    Het plezier wat ik ervan heb is dat dubbel en dwars waard
    Grtz Bert

  10. Op 7-10-2022 om 17:49, darka zei:

    kijk, da's absoluut origineel, daar hou ik van. Mooi. 

    Het is een selfie van mij met een H6 hoed op en wat tekst met PS en daar een bruss van gemaakt

    • Like 2
  11. 59 minuten geleden, Stefanie71 zei:

    Dat geldt voor meer platforms (ik heb wix, ook vrij eenvoudig) maar dan moet je het ook nog weten te vullen met mooie foto's ... Mooie foto's op je mooie website Bert!

    Mijn website heb ik van Adobe CC daar zit het in het pakket 

  12. Hoi Wie ben Ik.

    Ik ben Bert sinds kort gepensioneerd na velen beroepen zoals Marinier, confectionair, ijsboer, visboer en als laats 22 jaar int chauffeur op de vrachtwagen.
    Ondertussen trotse Opa van 8 kleinkinderen (dus modellen genoeg)
    Ik heb veel aan sport gedaan zoals, Mens erger je niet maar ook Triathlon 
    De laatste 4 jaar ben ik wat serieuzer bezig met fotografie waarbij portret en straatfotografie mij voorkeur hebben.
    Ik ben verknocht aan de nabewerkingen en steek daar veel tijd in en heb dan ook een abbo bij Adobe-CC.
    Ook heb ik een website http://www.straatgezichten.nl
    Grtz Bert Bosch

    • Like 6
×
×
  • Nieuwe aanmaken...