Ga naar inhoud

old

Lid
  • Aantal items

    18
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door old

  1. old

    mijn accountnaam ?

    Bedankt voor de moeite Ook in Zoom.nl lukt het mij niet om mijn gebruikers naam aan te passen er blijft voor mij niets anders over om mijn account in zijn geheel te verwijderen nogmaals bedankt voor de moeite Botje
  2. old

    mijn accountnaam ?

    Nu ben ik de weg helemaal kwijt! Hoe kan het dan zijn dat mijn originele schermnaam "Botje" is veranderd in "hansbottema". En als ik door mijn berichten geschiedenis blader is overal de naam "Botje" veranderd in "hansbottema" Moet ik mij nu zorgen gaan maken? Want ik wil echt de schermnaam Botje terug.
  3. old

    mijn accountnaam ?

    Hoe doe ik dat? het cache legen?, ik ben namelijk een digibeet
  4. old

    mijn accountnaam ?

    Michelle, Met alle respect, en met het gevaar af dat jij boos op mij wordt. Maar mijn schermnaam is nog steeds "hansbottema" in plaats van "Botje" Gaat er soms een tijdje overheen vooradat het in het systeem is aangepast? volgens mijn berichten-box is het zo'n 18 uren geleden dat jij het aangepast hebt.
  5. old

    mijn accountnaam ?

    Ja ik bedoel hier op het forum, ik heb het geprobeerd bij account instellingen, maar daar staat de schermnaam op slot. Dat is altijd "Botje" geweest en blijkt dat zelfs door de gehele geschiedenis heen verandert te zijn in hansbottema. Ik heb dat zelf dus niet kunnen doen, het is mij een raadsel hoe dat dus gebeurt is. Maar als jij die schermnaam weer kan herstellen in Botje zal ik jou zeer dankbaar zijn.
  6. old

    mijn accountnaam ?

    Beste Michelle Ik ben bang dat ik de vraag verkeerd gesteld heb, als ik het goed begrijp gaat het hier niet om de gebruikersnaam, maar om de "Schermnaam" Klantenservice@reshift.nl gaat over abonnementen van tijdschriften ed. Excuses voor de vewarring
  7. old

    mijn accountnaam ?

    Mijn accountnaam blijkt te zijn veranderd. Hoe kan dat? Wat heb ik verkeerd gedaan? Hoe krijg ik mijn vertrouwde accountnaam "Botje" weer terug? Alvast bedankt voor de hulp.
  8. In deze ga ik met Kingcanon mee, ik gebruik de canon EF 100 mm F/208 L IS USM Macro ook heel veel en ook heel veel voor portretfotografie, ik heb echter van één ding heel veel spijt, en dat is dat ik niet meteen de Canon EF 180 mm F/2.8 L IS Macro heb gekocht, maar die was toen een paar honderd euro duurder, Ja ik was, en ben nog steeds een Hollander. En nu zit dat objectief niet meer in het canon assortiment.
  9. ik ben het met Gietjedeo eens, vooral wanneer men zich aan het oriënteren is binnen de camera/ objectieven markt, kan ik je aanraden om met occasions te beginnen, vooral wanneer het jou eerste camera en objectief zal zijn
  10. Volgens mij maakt de fotograaf de foto, zijn camera is zijn gereedschap, wat als ik Google nou eens als gereedschap gebruik? ik geef toch aan wat voor soort foto's google moet bij elkaar moet zoeken. Ik kan mij nog de discussie herinneren toen men massaal over ging van analoog naar digitale fotografie. analoge fotografie, en zelf foto's ontwikkelen in een een donkere kamer was pas fotografie, de rest was kiekjes schieten Dat zelfde gevoel heb ik tegenwoordig ook wanneer ik mensen met hun smartphones, waar tig fotografie apps op staan, in de weer zie. In het Ned. Fotomuseum in Rotterdam hang momenteel een foto (ben de naam van de fotograaf even kwijt) welke een gigantische collage van zelf geschoten wolkenkrabbers heeft gemaakt. Hier heeft dus het idee de foto gemaakt, wat eigenlijk het zelfde is wanneer kinderen foto's en plaatjes uit verschillende tijdschriften knippen en die bij elkaar op een groot vel gaan plakken Dus wanneer de bron nu mijn eigen archief of een stapel tijdschriften of het internet is, mijn emoties zeggen mij dat het dan geen fotografie meer is, echter rationeel heb ik daar zo mijn bedenkingen over. Het is het idee wat de foto/plaat maakt.
  11. Beverwijk Noord-Holland Met het Noord-Hollands Duinreservaat als achtertuin.
  12. Het kan natuurlijk zijn dat ik het niet goed begrijp maar bij mij werkt het als volgt: Ik heb al mijn foto's op een externe harde schijf staan, en natuurlijk een back-up daarvan in de cloud (beide met de zelfde mappenstructuur) Ook ik heb mijn computer wel eens een keer moeten opschonen, en zodoende ook LRC opnieuw moeten installeren. wanneer ik dan LRC voor het eerst opstart vraagt LRC welke Lightroom Cattalog.lcat het programma moet gebruiken, wanneer ik dan de laatst gebruikte Cattalog aan vink open LRC weer precies zo als van ouds. Wanneer ik geen cataloog aan vink open LRC een nieuwe cataloog.lrcat, welke dan natuurlijk helemaal leeg is. Hierbij is het natuurlijk heel belangrijk de lrcat wel elke keer te back-uppen en die back-up ook elders op te slaan.
  13. Mijn favoriet objectief is mijn Tamron 18-270mm F/3,5-6,3. Ik gebruik dit objectief eigenlijk als standaard objectief op mijn camera. Omdat het groothoek tot korte tele bestrijkt
  14. mijn eerste 2 camera's waren tweede hands, (nog analoog) en uit een fotozaak. Daar mee heb ik eigelijk leren fotograferen. De camera's en objectieven daar na alleen maar nieuw gekocht. Maar wanneer die fotozaak uit Urk een kamera of objectief, welke op mijn verlang lijstje zouden staan tweedehands heeft liggen inclusief de garantie, dan zou ik denk ik wel voor tweedehands gaan. Maar bijvoorbeeld via Marktplaats e.d. zou ik nooit een tweede hands gaan aanschaffen, ik weet het niet het is misschien een kwestie van vertrouwen, en een fotozaak heeft een naam hoog te houden, en bij een particuliere verkoper is dat nog maar de vraag.
  15. Ik zit in de zelfde hoek als j.a.ws, en beschouw mij zelf als een amateur natuurfotograaf, met de nadruk op amateur. Ik hoef, en wil er geen geld mee verdienen want een motto van mij is "wanneer het werk wordt zal ik een andere hobby moeten zoeken" Daarbij komt dat er hele volksstammen van (amateur) fotografen zijn welke het vele malen beter kunnen dan ik, kijk maar naar de mate van kwaliteit van foto's welke men op dit forum af en toe tegenkomt, daar steken mijn foto's maar magertjes bij af. Dus qua fotografie houd ik het bij wandelen in de natuur, en omdat ik dan toch mijn camera bij mij heb, probeer ik af en toe een foto van een onderwerp te maken welke misschien professioneel overkomt. Maar opvallen als fotograaf laat ik met alle liefde aan andere fotografen over, welke mij met hun foto's weer als inspiratiebron zullen gaan dienen.
  16. Welkom Jeroen. Ik ben het bij deze helemaal eens met darka.
  17. ik heb inderdaad een website, waar ik eigenlijk niet zo mee te koop loop, men zal hem ook niet via Google kunnen vinden. Echter door mij hier bij dit forum aan te melden heb ik toch al het achterste van mijn tong laten zien. Zou men wat van mijn fotografie willen zien ga dan naar https://bottema.info Groet Hans
  18. Ik ben Hans en ik ben 70 jaar. Ik Fotografeer met een Canon EOS 7D MarkII Ik woon vlak bij de Noord-Hollandse duinen en houd mij voornamelijk bezig met Natuur, landschap en macro fotografie. De AWD en het Noord-Hollands duinreservaat zijn bij wijze van spreken mijn achtertuin. Ik slenter daar vaak met mijn camera in de aanslag rond. Maar andere natuurgebieden ga ik niet uit de weg hoor. Misschien kunnen wij een samen gaan. Tot ziens op dit forum Hans.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...