Ga naar inhoud

Adjederoos

Lid
  • Aantal items

    24
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Adjederoos

  1. Adjederoos

    Storing?

    Op de foto, er komt wel een URL, maar die is niet de volledige URL van de foto.
  2. Adjederoos

    Storing?

    Helaas werkt het door klikken vanuit de berichten of opmerkingen die er zijn geplaatst nog niet 🙁
  3. Zelf heb ik de RF 24-105, niet de L versie, zeker op vakantie door de stadjes vind ik de lens fijn. Er is ook nog een RF 24-105 F4L versie, die vond ik toch wel te duur voor hetgeen ik denkt te gaan fotograferen. Zover ik weet hebben Tamron en Sigma nog geen Canon R geschikte lenzen zonder tussenkomst van een R-EF adapter.
  4. Destijds zijn we begonnen met een 75-300 mm en dat beviel goed, later is er een 100-400 mm gekomen. Zo gaat dat soms met de hobby, je begint ergens mee en dan komt er opeens een mooie andere lens op je pad. De 400 mm is fijn en soms handig, heb je voldoende geld dan is de 400 mm zeker fijn, of het je ook waard is.......
  5. Daar heb je ook een punt, soms is de crop factor juist weer handig. Misschien een keer een R camera uittesten door er 1 een dag te huren bijvoorbeeld.
  6. RF/EF is geen ideale combinatie, maar als je veel EF lenzen hebt een leuke manier de EF lenzen te kunnen blijven gebruiken. Moet zeggen dat ik tevreden ben over het gebruik van EF lenzen met een adapter.
  7. Ik zou als eerste kiezen voor de Canon RP en de daarbij passende Canon RF 100mm F/2.8L Macro IS USM. Zelf sinds kort in het bezit van een Canon R6 MII, met een adapter kan ik de EF 100mm F/2.8L IS USM gebruiken. Met de EF 100mm F/2.8L IS USM op een Canon 80D heb ik goede ervaring, de combinatie Canon RP en de daarbij passende Canon RF 100mm F/2.8L Macro IS USM is sowieso nieuwer en heeft daardoor ook andere mogelijkheden en ongetwijfeld goede resultaten. Je zou ook de Canon RF 85 F2 Macro kunnen nemen en daarbij dan een Zoomlens, bv de 18-105, dan kan je ook nog andere foto's maken. Misschien heb je al Canon EOS lenzen dan is een adapter van R naar EF het overwegen waard, dan kan je ook de EF lenzen gebruiken. Benieuwd wat het zal worden.
  8. Een nieuwere camera biedt ongetwijfeld meer mogelijkheden, maar misschien eerst bepalen wat je leuk vindt om te fotograferen ? Dan daar misschien het type camera/merk/lens op afstemmen, maar misschien ook op zoom.nl kijken welke foto's je mooi vindt. Dan ontdek je misschien dat een bepaald merk/type je voorkeur heeft en dan misschien eenvoudige beginnen om later uit te breiden. Zelf ben ik een Canon fan, zou je andere vragen is weer een andere merk fantastich. Misschien je Olympus set uitbreiden met een goede lens en dan later een andere camera kopen waar je reeds gekochte lenzen ook weer kan gebruiken.
  9. Welkom Kim en veel plezier hier !
  10. Misschien contact opnemen met dit bedrijf ? https://www.chipclean.eu/
  11. De mogelijkheid om met een FF en APS-C te fotograferen
  12. Gorinchem, kijk ik naar het westen dan zie ik Zuid Holland, naar het oosten dan zie ik Gelderland en aan de overkant van de rivier is het Noord Brabant.
  13. Ik heb enkel Canon lenzen, de 100-400mm is een L versie en dat is dan een diafragma van 4.5-5.6. Misschien dat je kan kijken naar gebruikte lenzen, door de komst van EOS R zullen er ook meer EF lenzen beschikbaar komen.
  14. Klopt beide, komend weekend gaan we weer wandelen met vrienden in de Biesbosch, de 4 jaar getijden zijn daar altijd mooi te zien en vast te leggen.
  15. De stadswallen zijn rondom de oude stad altijd leuk om te wandelen. Zeker het deel langs de Merwede is mooi. Helaas zijn er ten oosten van de stad langs de Merwede werkzaamheden tbv dijkverzwaring.
  16. Dat verklaard het gebruik van de 80D, handig om dan de 80D te blijven gebruiken.
  17. De Les 9 Écluses de Fonseranes in BĂ©ziers Vooral even op Googlemaps kijken naar foto icoontjes. In dat deel van de PyreneeĂ«n is ook van alles te zien. Castelnou, Perpignan, Village de pĂȘcheurs
  18. Welkom Kees, Waarom de 80D voor macrofotografie ? Dat zou de R7 toch ook goed kunnen ? mvg Ad
  19. We bezoeken wel eens een vlindertuin in Frankrijk, ik begin dan altijd met de 100mm Macro, maar ik eindig dan vaak met de 100-400mm. De afstand tot de insect is door beperkingen in de tuin vaaj=k net iets te ver voor de 100mm. Loop ik buiten dan varieer ik tussen de 18-135mmm en de 100-400mm. Sinds kort in het bezet van de R6 Mark II en een 24-105mm, daar de camera tot 4x kan vergroten laat ik de 100-400mm juist weer meer in de tas. Over het algemeen ben ik heel tevreden over de 100-400mm voor het fotograferen van dieren.
  20. Hoi, Ik ben Ad en kom uit het vestingstadje Gorinchem. Sinds begin jaren 90 aan het fotograferen met Canon EOS. Begin 2023 de Canon R6 Mark II en een RG 24-105 USM lens aangeschaft. Daarnaast ook nog 2x Canon 80D en heel veel glas beschikbaar. Zeker geen hoogvlieger, mag graag de natuur in gaan om mooie foto's te maken.
  21. Canon R6 mark II is een fijne camera kan ik uit eigen ervaring zeggen.
  22. Heb je al op deze pagina gekeken ? https://www.appletips.nl/eenvoudig-meerdere-beeldschermen-aansluiten-op-mac-aansluiten/
  23. Door de tijd 3 ander merk batterijen gebruikt als een soort backup en dat is altijd goed bevallen. Ben je opvakantie dan is altijd de batterij leeg op het verkeerde moment, dan even de neppert gebruiken was altijd een optie. Sindskort een nieuwe camera en die vooral met orginele batterij gebruikt, het voordeel als je 3 camera's hebt, er is er altijd wel 1 vol ? Nog niet ervaren of een neppert problemen geeft in de R6, binnenkort kom ik er vanzelf achter.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...