Ga naar inhoud

Edwin.Versijp

Lid
  • Aantal items

    10
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    3

Edwin.Versijp won de laatste dag op 29 april 2022

Edwin.Versijp had de meest gelikete inhoud!

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Edwin.Versijp's prestaties

Ontdekker

Ontdekker (4/11)

  • Actief Zeldzaam
  • Eén week lid
  • Eerste bericht
  • Gespreksstarter

Recente badges

25

Reputatie

  1. Ik geloof niet dat ik een favoriet heb. Het is een beetje alsof je aan een timmerman vraagt welke maat schroevendraaier hij het liefst gebruikt. Tja, degene die het beste past lijkt mij.
  2. Voor een verzekering zou het natuurlijk niet uit moeten maken. Bijna ieder risico is te verzekeren. De verzekeraar kijkt gewoon naar de gemiddelde schade en hoe vaak het voorkomt en doen daar een marge bovenop en dat is dan het bedrag dat je betaald. Alleen als ze voor ieder individueel geval de complete berekening moeten gaan maken dan maakt dat het duur. Ze hebben dus standaard verzekeringen en daarbij worden alle "onnodige" risico's die enigszins te vermijden zijn uitgesloten want anders zakken ze door de mand op vergelijkingssites. Praktisch is het echter niet. Ik heb in het verleden aan schietsport gedaan en dan kan je ook naar internationale wedstrijden. Officieel volgens de wet mag je ook je wapens niet onbeheerd achterlaten maar het wordt denk ik ook niet heel erg gewaardeerd als je in het restaurant zit met naast je een geweer foedraal. Sommige mensen worden dan serieus zenuwachtig. In de praktijk liggen die wapens dan dus soms ook onbeheerd in de hotelkamer waar het kamermeisje ineens een stel vuurwapens onder het bed kan aantreffen. Tja, wat moet je anders?
  3. Bedankt voor de tips allemaal. Ik ga van de week eens kijken of mij dat ook lukt met de originelen. @PeterKosterHTIk was van het weekend in de Kampina maar heb helaas nog geen stokstaartjes gezien daar. Wel een paar reetjes maar toen was het eigenlijk al te donker. Dit stokstaartje heb ik gefotografeerd in Klein Costa Rica bij Someren. Het was een soort bak waar ze in zaten met aan een kant een hekje waar het publiek kan staan. Ik was al super blij dat dit stokstaartje bovenop de balken klom en mij recht aankeek want anders was er geen mogelijkheid om op ooghoogte te komen.. Bovendien had hij mooi tegenlicht dat door het dak van de tropische kas heen kwam. Ik hield mijn camera met één hand vast en bukte zo ver mogelijk om de camera zo dich mogelijk bij het diertje te krijgen. Ik had een macro lens op mijn camera en dat werkte best goed. Het was alleen jammer van die blauwe achtergrond.
  4. Ik heb nog vrijwel geen ervaring met Photoshop maar ben nu ongeveer een half jaartje aan het fotograferen. Ik heb een foto die ik zelf erg mooi vind van een stokstaartje maar er zat een blauwe balk in de achtergrond. Wat voor techniek kan ik het best gebruiken om die kleur te veranderen in een kleur die wat minder opvalt? Zie de bijlage voor de foto.
  5. Ik had al een buiten de deur verzekering maar daarvan was de standaard dekking max €3.000. Ik heb hem nu opgehoogd naar €15.000. Wat ik wel jammer vind is dat apparatuur die uit de auto wordt gejat niet gedekt is. Ga je dus een dagje foto's maken en daarna een hapje buiten de deur eten dan moet je eigenlijk je camera tas mee het restaurant in sjouwen.
  6. In mijn camera kan ik kiezen tussen compressed RAW en uncompressed. De compressed versie is niet lossless. Wel kan ik met compressed RAW 10 FPS halen en met uncompressed RAW haal ik 6 FPS. Ik wissel dat dus af. Als ik iets wil fotograferen vanaf statief dat stil staat dan wordt het uncompressed en in de meeste andere gevallen wordt het compressed. Op het tweede kaartje staan JPEG als een soort van backup maar die heb ik gelukkig nog niet hoeven te gebruiken.
  7. Ik was vandaag op een zeer drukke dag in de dierentuin. Ik liep daar rond met vele duizenden Euro's aan apparatuur en al die kinderen die rennen overal tussendoor. Hoe zit dat met verzekeringen en aansprakelijkheid als er schade ontstaat? Als een kind je statief omtrekt en een camera met lens valt kapot, wat dan? Stel je loopt in een bos foto's te maken en je wordt beroofd? Wat dan? Ik ben net begonnen met fotografie maar het is toch allemaal best duur spul. Moet je daar doorgaans een extra verzekering voor nemen of dekt een standaard doorlopende reisverzekering dat? Hoe hebben jullie dat geregeld?
  8. Mijn vrouw is niet zo heel erg actief online. Ik heb wel mijn uitrusting geplaatst. Ik mis eigenlijk nog een groothoek lens maar dat lukt op dit moment nog wel met de zoomlens die tot 24 mm kan uitzoomen.
  9. Tas: Lowepro ProTactic 450 AW II rugzak Zwart Camera 1: Sony A7 IV Camera 2: Sony A7C All round objectief: Sony FE 24-105mm f/4.0G OSS objectief Macro lens: Sigma 105mm f/2.8 DG DN Macro Art Sony E-mount objectief Groothoek lens: Sony FE 20mm f/1.8 G objectief Tele zoom lens: Sony FE 100-400mm f/4.5-5.6 GM OSS objectief Compacte prime: Sony FE 40mm f/2.5 G objectief Statief: Manfrotto MT055CXPRO4 Professional Carbon Tripod 4 Section Bal hoofd: Manfrotto MHXPRO-BHQ2 Xpro Ball Head Accu: 6 NP-FZ100 Accu lader: Sony NPA-MQZ1 Multi Battery Adapter Kit iPad mini Grijs kaart 3 SD kaartjes 1 CF kaartje: Sony 160GB Tough CFexpress Type A 800MB/s geheugenkaart Riem: Peak Design Slide Camerariem SL-MN-3 Midnight Camera clip: Peak Design Capture Camera Clip V3 CC-BK-3 Black zonder plaat Edit 29-04-2002: Groothoek lens en camera clip toegevoegd.
  10. Edwin.Versijp

    Hi

    Ik ben dus Edwin Versijp. Eind vorig jaar ,nog midden in de corona crisis, wilde mijn vrouw en ik iets nieuws gaan doen en toen hebben we besloten te gaan fotograferen. We zijn toen in November naar een basis cursus gegaan waar we op locatie les kregen hoe, in de basis, onze camera's werkten. We kregen wat huiswerk mee en toen is het balletje gaan rollen. Inmiddels heb ik een redelijk volwaardige foto uitrusting aangeschaft en zijn we vandaag weer samen gaan fotograferen in de Rotterdamse dierentuin, Blijdorp. Kortom, we hebben er veel lol in hoewel ik mijn ergste vijanden niet zou aanraden om op een zonnige paasmaandag naar een dierentuin te gaan.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...