Ga naar inhoud

gerard-20

Lid
  • Aantal items

    119
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    4

Berichten die geplaatst zijn door gerard-20

  1. @PeterKosterHT ik bedoelde de "profielen" zoals landschap, portret en levendig die je de foto in de camera mee kan geven. Je camera zal de foto met een van deze "profielen" die je hebt ingesteld op je scherm tonen. De software van je cameramerk die je op je laptop of PC installeert zal het zelfde doen, het staat me van bij dat Adobe Camera RAW de foto's laat zien zonder deze "profielen" waardoor je een grauwe/fletse foto. De sluitertijd, iso waarde, diafragma en flitsvermogen zullen altijd het zelfde zijn zoals je op je camera hebt ingesteld en zal ook zo getoond worden. De software van je cameramerk kun je trouwens ook RAW bestanden bewerken.

     

    De belichting op de eerste foto lijkt me verder prima, je kan wel met de fot de Adobe Camera RAW duiken alleen ben je wel even bezig(uiteindelijk zal je het wel goed krijgen).

  2. Het klinkt misschien wat vreemd maar heb je de foto's met de software die je bij de camera heb gekregen of van je cameramerk op je laptop bekeken? Het staat me van bij dat de Camera RAW alleen de basis foto laat zien zoals je het hebt gemaakt en niet met de instellingen van je camera. De software van je cameramerk laat de foto's met de instellingen van je camera vaak wel zien.

  3. Een fotograaf kan met elke camera een goede foto maken, met een "professionele" camera word het wel wat makkelijker omdat dan makkelijker in te stellen is(als je tenminste weet waarvoor de knopjes voor dienen). Voor €1500 zou je een tweedehands camera met lens kunnen krijgen, een nieuwe lijkt me lastig. Ik zou eerst kijken wat je mist aan je huidige camera en eventueel door sparen voordat je een andere camera neemt. Persoonlijk zou ik dan ook bij de huidige cameramerk blijven.

  4. 23 uren geleden, GinaHeynze zei:

    Hoezo "betrapt"? Dat mag toch gewoon. Wat mij betreft gaat het om het eindplaatje. Nou zal ik niet snel teruggrijpen naar een kant en klare lucht maar een eigen lucht gebruiken durf ik best. Fotograferen combineren met de techniek die ons aangereikt wordt middels ontwikkelprogramma's en je creativiteit gebruiken. Dat maakt het tot een kunstvorm. Of je beroeps bent of hobbyist maakt niet uit. Al die puristen moeten maar lekker hun ding doen zonder ontwikkelprogramma's. Ze zouden beter wel.....

    Men verwacht een unieke foto te zien van een fotograaf, als je een lucht ziet dat je herkent van een andere foto of uit adobe is iets wat je niet verwacht. Ik zeg niet dat het niet mag.

     

    Ik ken een paar fotografen die maar 5 minuten bezigzijn in de nabewerking om de spreekwoordelijke puntjes op de i te zetten omdat ze in de voorbereiding hun best hebben gedaan al dan niet met gebruik van filters.

  5. Er zijn al fotografen al betrapt op het vervangen van de lucht, men herkende de lucht van Adobe of dat ze al vaker hebben gebruikt. Er zijn trouwens ook beroeps fotografen die gewoon op een later moment terug keren naar een locatie vanwege de lucht en daarbij het licht, je krijgt de foto toch beter dan als je achteraf moet bewerken. Zelf gebruik ik wel eens overdag een HDR techniek waardoor een wolkenlucht toch beter uitpakt.

  6. Op 9-10-2023 om 20:41, Mellie96 zei:

    Met mijn huidige lens - 55 mm - kan ik al hele mooie foto's maken.

    Ik neem aan dat je een Nikon 18-55mm DX lens heb, het is ook mijn eerste lens. Ik heb zelf ook een Nikon 55-300mm DX lens, het enige grote nadeel is dat deze lens niet echt bepaald snel scherp stelt. Het is ook wel handig om te melden wat je mee wil fotograferen.

  7. Het licht er aan wat je wensen zijn. Ik heb sinds half april een Sirui ST-124 statief met Sirui A-10 balhoofd, het kost normaal €339 in de winkel maar omdat ik cadeaubonnen had(je wind nog eens een fotowedstrijd) en een kortingsregeling was had ik maar €6 hoeven te betalen. De Cullmann statief dat ik eerder in dit draadje aangaf heb ik al ruim 8 jaar en nog minstents 5 jaar mee, de reden dat ik voor de Sirui heb gekozen is dat het ingeklapt compacter is en is ook wat lichter.

  8. Je zou een 24-70mm lens kunnen nemen met een FtoZ adapter zodat je je huidige 70-300mm lens kan gebruiken. Vreemd merk objectieven met een Z mound heb je nog niet zo veel en de Nikon lenzen zijn prijzig(wel goed trouwens).

  9. De kans dat een kabeltje kapot is is klein maar niet uit te sluiten, ik hoor wel vaker dat de VR zelf kapot is en dat is een prijzig iets. Je kan beter naar Nikon service point(Nikon Service Point Nederland) in Beverwijk gaan, ze kunnen beter bekijken wat er kapot is en of het te repareren is. Als je het zelf brengt weet je vaak binnen een uur het antwoord met de de kosten.

    • Like 1
  10. Op 16-6-2023 om 21:38, PeterKosterHT zei:

    Oh, was het alleen over studiofotografie? Dan hoef ik ook niet terug te kijken. De eerste twee zinnen in dit draadje suggereerden iets anders...

    Het was voornamelijk werken met studioflitsers en studiolampen @PeterKosterHT.

     

    Op 17-6-2023 om 11:17, Gietjedo zei:

    Misschien komt er nog een workshop Landschap fotografie tijdens het gouden (en ook het blauwe) uur. 

    Ik denk dat voor landschapsfotografie tijdens het gouden- en blauwe- uurtje beter Bas Meelker kunnen uitnodigen, hij is hier in weer behoorlijk goed in.

    • Like 1
×
×
  • Nieuwe aanmaken...