Ga naar inhoud

gerard-20

Lid
 • Aantal items

  119
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  4

gerard-20 won de laatste dag op 8 september 2022

gerard-20 had de meest gelikete inhoud!

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

gerard-20's prestaties

Vaste gast

Vaste gast (8/11)

 • Eén jaar lid
 • Populair Zeldzaam
 • Reageerder
 • Enthousiast Zeldzaam
 • Eén maand lid

Recente badges

129

Reputatie

 1. Gisteren heb ik nog een foto van een oorlogsmonument gemaakt in Harderwijk.
 2. @PeterKosterHT ik bedoelde de "profielen" zoals landschap, portret en levendig die je de foto in de camera mee kan geven. Je camera zal de foto met een van deze "profielen" die je hebt ingesteld op je scherm tonen. De software van je cameramerk die je op je laptop of PC installeert zal het zelfde doen, het staat me van bij dat Adobe Camera RAW de foto's laat zien zonder deze "profielen" waardoor je een grauwe/fletse foto. De sluitertijd, iso waarde, diafragma en flitsvermogen zullen altijd het zelfde zijn zoals je op je camera hebt ingesteld en zal ook zo getoond worden. De software van je cameramerk kun je trouwens ook RAW bestanden bewerken. De belichting op de eerste foto lijkt me verder prima, je kan wel met de fot de Adobe Camera RAW duiken alleen ben je wel even bezig(uiteindelijk zal je het wel goed krijgen).
 3. Het klinkt misschien wat vreemd maar heb je de foto's met de software die je bij de camera heb gekregen of van je cameramerk op je laptop bekeken? Het staat me van bij dat de Camera RAW alleen de basis foto laat zien zoals je het hebt gemaakt en niet met de instellingen van je camera. De software van je cameramerk laat de foto's met de instellingen van je camera vaak wel zien.
 4. Een fotograaf kan met elke camera een goede foto maken, met een "professionele" camera word het wel wat makkelijker omdat dan makkelijker in te stellen is(als je tenminste weet waarvoor de knopjes voor dienen). Voor €1500 zou je een tweedehands camera met lens kunnen krijgen, een nieuwe lijkt me lastig. Ik zou eerst kijken wat je mist aan je huidige camera en eventueel door sparen voordat je een andere camera neemt. Persoonlijk zou ik dan ook bij de huidige cameramerk blijven.
 5. Da het meeste spam uit Azië kwam had de meeste hier wel door, die leestekens die ze gebruiken was wel duidelijk.
 6. Ondertussen is deze draadje het enige dat geen spam is en boven aan staat ook al gaat het wel over spam.
 7. Dat er telefoonnummers in die berichten staan was me al opgevallen, het zijn alleen geen Nederlandse nummers. Als ik de titels van de spamdraadjes bekijk zijn het wel veel van het zelfde berichte(misschien dat er her en der een woordje anders is).
 8. Hopelijk word er ook echt wat aan gedaan. Die spam is een drama hier op het zoomforum.
 9. De lucht vervangen noem ik nou niet echt de puntjes op de i zetten, het word min of meer een andere foto door.
 10. Men verwacht een unieke foto te zien van een fotograaf, als je een lucht ziet dat je herkent van een andere foto of uit adobe is iets wat je niet verwacht. Ik zeg niet dat het niet mag. Ik ken een paar fotografen die maar 5 minuten bezigzijn in de nabewerking om de spreekwoordelijke puntjes op de i te zetten omdat ze in de voorbereiding hun best hebben gedaan al dan niet met gebruik van filters.
 11. Er zijn al fotografen al betrapt op het vervangen van de lucht, men herkende de lucht van Adobe of dat ze al vaker hebben gebruikt. Er zijn trouwens ook beroeps fotografen die gewoon op een later moment terug keren naar een locatie vanwege de lucht en daarbij het licht, je krijgt de foto toch beter dan als je achteraf moet bewerken. Zelf gebruik ik wel eens overdag een HDR techniek waardoor een wolkenlucht toch beter uitpakt.
 12. Daar ben ik met je eens dat je de foto zo goed mogelijk op je geheugenkaart moet komen @PeterKosterHT. Als je bezig bent met compositie, flitsers en je standaard instellingen wil je witballans wel eens vergeten omdat je het niet zo vaak instelt.
 13. @PeterKosterHT als je in RAW werkt kun je de witbalans altijd achteraf aanpassen. Als je in donkere omstandigheden met flitsers werkt wil je de witballans wel eens vergeten.
 14. Deze foto is in ieder geval beter dan die je laatst plaatste. In deze foto is de kleur van het licht inderdaad lastig, flitslicht is wit en straat verlichting is meestal geel.
 15. Ik neem aan dat je een Nikon 18-55mm DX lens heb, het is ook mijn eerste lens. Ik heb zelf ook een Nikon 55-300mm DX lens, het enige grote nadeel is dat deze lens niet echt bepaald snel scherp stelt. Het is ook wel handig om te melden wat je mee wil fotograferen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...