Ga naar inhoud

redactiezoomnl

Moderator
  • Aantal items

    25
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    2

redactiezoomnl won de laatste dag op 10 oktober 2023

redactiezoomnl had de meest gelikete inhoud!

2 Volgers

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

redactiezoomnl's prestaties

Enthousiasteling

Enthousiasteling (6/11)

  • Actief Zeldzaam
  • Eén jaar lid
  • Gespreksstarter
  • Eén maand lid
  • Eén week lid

Recente badges

31

Reputatie

  1. Als fotograaf krijg je (tijdens een shoot) misschien te maken met nieuwsgierige of veeleisende klanten. Sommige mensen willen misschien meekijken naar de foto's tijdens de shoot, of willen zelfs weten hoe je de foto's bewerkt. Het kan best even puzzelen zijn in hoe je daarmee omgaat. Laat jij bijvoorbeeld al je foto's zien door middel van tethered shooting, of houd je je foto's liever voor jezelf? En in hoeverre neem je je klanten mee in het bewerkingsproces? Laat je ze delen van het proces zien, of lever je enkel het eindresultaat aan?
  2. Een tijdje geleden lanceerde Adobe nieuwe ruisreductie (in dit artikel schreven we daarover). Deze ruisreductie werkt erg goed en is enorm effectief. Voor een artikel in Zoom.nl magazine hebben we daarom een stelling opgesteld. Deze luidt: met de nieuwe ruisreductie van Adobe maken ISO-prestaties van een camera niet meer uit. Wat vind jij hiervan en waarom?
  3. AI fotografie wordt steeds meer gebruikt. Je geeft een zoekmachine een opdracht, waarna deze een beeld voor je samenstelt. Er komt dus voor jou geen echte camera aan te pas. Het idee voor het beeld is van jou, maar de beelden worden van over het hele internet bij elkaar gezocht en samengevoegd. Er is dan ook al behoorlijk wat discussie ontstaan over AI fotografie. Wij zijn benieuwd naar wat jullie hiervan vinden, vandaar onze stelling: AI fotografie is ook fotografie. Vul onze poll in en geef je mening op het forum hieronder!
  4. In lastige lichtsituaties wordt er vaak voor gekozen om de foto óf wat te overbelichten, of juist te onderbelichten. In sommige situaties is dit nodig om de hele foto goed te belichten. Voor een artikel in Zoom.nl magazine zijn we benieuwd of jij liever overbelicht of onderbelicht. Voor welke van de twee kies jij? Kies je dus voor ETTL of ETTR en waarom? Welke techniek gebruik je om de juiste belichting te vinden?
  5. Veel hobbyfotografen hopen ooit van hun hobby hun beroep te maken. De een doet zo af en toe een betaalde shoot, de ander gaat vol voor een volledig bedrijf. Verdien jij wel eens geld voor je foto's? En zo ja, hoe bepaal je dan de prijs die je hiervoor wilt hebben?
  6. Sorry voor de onduidelijkheid, we zien inderdaad dat we de vraag niet helemaal duidelijk gesteld hebben! Met presets bedoelden we inderdaad wel de opties daglicht, bewolking ect. op de camera. Automatisch staat voor de volledig automatische instelling op de camera (dan laat je de camera dus echt helemáál zelf bepalen). Met het handmatig instellen bedoelen we inderdaad het bewust kiezen van een bepaald Kelvin getal.
  7. De witbalans kun je op verschillende manieren instellen. Voor welke instelling kies jij het liefst en waarom?
  8. Er zijn enorm veel verschillende objectieven. Eén favoriet objectief kiezen, is dan ook niet zo makkelijk. Voor een artikel in het magazine zijn wij benieuwd welk objectief jij het liefst meeneemt. Met welk objectief ga jij het meest op pad en waarom?
  9. Camera's kunnen behoorlijk prijzig zijn en veel camera's worden weggegooid of niet meer gebruikt, zonder dat ze echt kapot zijn. Zonde natuurlijk. Wil je daar iets tegen doen, of wil je een goede camera voor een wat kleinere prijs kopen, dan kun je voor een tweedehands kiezen, maar niet iedere fotograaf is daar enthousiast over. Wij zijn benieuwd, zou jij een tweedehands camera kopen, of koop je toch liever een nieuwe?
  10. Als fotograaf wil je misschien graag wat klussen aannemen, maar opvallen is lastig tussen een zee van andere fotografen. Wij zijn benieuwd: hoe zorg jij ervoor dat je opvalt als fotograaf en hoe haal jij je klussen binnen?
  11. Als je al een tijdje foto's maakt, ken je het probleem vast wel: je hebt inmiddels enorm veel foto's en die zijn verzameld in een soort gezellige chaos. Wil je dan een foto terugvinden, dan moet je best even zoeken. Wat is jouw tactiek daarvoor? Hoe organiseer jij je foto's?
  12. In drukke omgevingen, zoals het bos, op straat of in de stad, kun je al snel het overzicht verliezen op je foto. Hoe zorg jij ervoor dat je, door middel van bijvoorbeeld compositie en perspectief, nog wel overzicht blijft houden? En hoe zorg jij er dus voor dat je foto niet te druk wordt?
  13. In een topic over het verkopen van foto's kwam dit al kort aan bod, maar wij vonden dit een te interessant onderwerp om niet een eigen podium te geven. Als (hobby)fotograaf ga je misschien wel eens naar een evenement en van dat evenement plaats je dan vast wel eens een foto online. Als er vervolgens een professionele fotograaf aanwezig is, die zijn foto's wel verkoopt, pleeg je dan broodroof of niet? En wat zijn de ethische overwegingen die je neemt?
  14. Fotografie is een prachtige hobby, veel hobbyfotografen proberen met hun foto's een centje bij te verdienen en soms lukt dat aardig. Sommige fotografen nemen hier en daar een klusje aan, anderen verkopen hun foto's online. Wij vragen ons af: verkoop jij je foto's en zo ja, waar en hoe?
  15. Het is vast niet het eerste waar je aan denkt als je aan een vakantie denkt, maar op reis zijn er behoorlijk wat ethische zaken waar je tegenaan kunt lopen. Bijvoorbeeld wanneer je portretten van iemand maakt; betaal je het model? Stuur je foto's op? Vraag je toestemming? Zet je de foto's online? Wij zijn benieuwd hoe jullie met deze vragen en kwesties omgaan!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...