Ga naar inhoud

Willem1955...

Lid
  • Aantal items

    6
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Alles dat geplaatst werd door Willem1955...

  1. Welkom op dit forum en veel plezier met fotograferen!
  2. Hoi Alfred, Allereerst bedankt voor je berichtje. Echt mooie infraroodfotografie, daar komt wél wat bij kijken, maar het loont allemaal de moeite. Er zijn maar enkele camera's geschikt om om te laten bouwen als infraroodcamera. Ikzelf heb op mijn Canon 300D mijn eigen ef 15-85 mm laten plaatsen, die samen volgens het bedrijf in de Verenigde Staten die dat voor mij deed de beste combinatie was. Die lens is er dus in de V.S. opgezet en is er sindsdien nooit meer af geweest (stofrisico!). De periode vanaf versturen tot retourzending duurde zo'n 6 weken. Alle andere boeiende info over I.R.-fotografie, hulp bij filterkeuze en antwoord op jouw vragen vind je op de https://www.lifepixel.com/photo-tutorials/quick-start-guide. Het ombouwen koste mij twee jaar geleden €360,- . Trouwens: ik heb géén aandelen in dat bedrijf hoor!!!
  3. Als je (zoals ik altijd doe) de gefotografeerde de gemaakte opname even op het led-scherm van de camera laat zien en vervolgens aanbiedt om de foto gratis toe ze mailen, loop je wél het risico dat het een kettingreactie teweeg brengt: dan volgt de een na de ander met een verzoek om zich "spontaan" te laten vastleggen en ben je de avond erop erg druk met je "administratie". Maar ja, het heeft wel wat.
  4. Hoi medefotografen, ik ben Wim, fotografeer alweer een poosje en fotografeer zo'n beetje alles wat los en vast zit. Sinds een jaar fotografeer ik ook met een omgebouwde Canon 300D waar ik een infraroodfilter in heb laten zetten. Erg leuk om te doen. Alleen studiofotografie is niet zo mijn ding, hoewel ik het wel heel knap vind, wat anderen hier voor elkaar krijgen. Mijn foto's zijn op Facebook te vinden: https://www.facebook.com/willem.vangerven.7 Groetjes!
  5. Misschien is dat toeval, maar ik heb eigenlijk nooit problemen met het fotograferen van mensen, als ik gewoon rekening houd met de bekende privacy-regels daarvoor. Ik fotografeer zowel op evenementen als "gewoon" op straat. Ik bied dan vaak aan of ik ze de gemaakte foto'(s) even zal toesturen. Dan krijg ik altijd wel leuke reacties. Kinderen fotografeer ik alleen na voorafgaande toestemming van de ouder(s) die erbij zijn. Zonder begeleiding fotografeer ik sowieso nooit kinderen (bijvoorbeeld foto's van spelende kinderen in een speeltuin).
×
×
  • Nieuwe aanmaken...