Ga naar inhoud

CorineJN

Lid
  • Aantal items

    6
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

CorineJN's prestaties

Beginner

Beginner (3/11)

  • Eén maand lid
  • Eén week lid
  • Reageerder
  • Eerste bericht
  • Gespreksstarter

Recente badges

4

Reputatie

  1. Ik heb ontdekt hoe ik op Zoom de foto's op mijn profiel kan zetten, dus: https://zoom.nl/profiel/corinejn De vuurwerkfoto's zijn uit de losse hand genomen omdat ik niet wist dat we daarheen gingen, dus ik had wel mijn camera bij me, maar geen statief. De concertfoto's allemaal uit de zaal zonder flits.
  2. Ik kan daar wel de volledige versie van de bewerkingssoftware vinden, maar van Utility alleen de updater. Maar hij is vast wel ergens te vinden 😉
  3. Ja, ik ga eerst eens flink uitzoeken hoe of wat. De katten staan er al van alle kanten op en ik ben blij met de scherpte van de foto's in RAW. Ik ga met deze EFS 18-55mm lens eerst eens kijken wat de grenzen van het bereik en de mogelijkheden zijn. De laatste keer dat ik een camera met losse lenzen heb gehad was in um... 1984, een Olympus, maar toen had ik ook nog mijn eigen ontwikkelkast en draaide ik mijn eigen rolletjes van de 100 meter blikken 😄 De automatische goedstelfuncties betekent dat heeeeeeeeeeel veel kennis gewoon weggezakt is, dus ik moet weer eens actief ophalen!
  4. Ik ga eens kijken hoe ik mijn profiel in kan vullen straks 😄 Ik heb er een EFS 18-55mm lens bij, die ben ik nu helemaal aan het uitproberen. Nieuwe kaart erin gedaan, de accu's zijn nog goed, maar wel gelijk een paar reserve erbij gekocht en ik ben heel blij met de RAW functie. Die had ik op mijn Finepix ook en zeker voor de theatershots was dat ideaal. Alleen de EOS Utility mist, die CD had de verkoper niet meer, maar daar kan ik vast wel ergens een kopietje van vinden.
  5. Dag, Ik werd vanmorgen verrast met een andere camera. Ik heb vele jaren met veel plezier en veel succes theatershows (van amateurs, net als ik) gefotografeerd en op video gezet met mijn Fujifilm Finepix S6000fd. Die is een zachte dood gestorven, maar deed echt alles wat ik wilde en was vooral in het theater met vaak slechte lichtomstandigheden een hele goede camera. Ik begrijp uit de regels dat ik geen voorbeelden mag plaatsen, maar het waren hele nette video's en ook hele goeie foto's (voor een amateur als ik zet ik er dan maar bij). De bands en groepen waren er blij mee. Het was vooral de scherpe zoom die ook in zulke omstandigheden overal wat moois van maakte, automatisch nog wel waar ik dan weer heel blij mee was. Vaak zat ik namelijk helemaal bovenin de diverse theaters of achterin de diverse zalen en toch nog mooie scherpe foto's. Mijn andere hobby was macrofotografie. Dat deed deze camera ook idioot goed, tot op een centimeter gewoon scherp. Maar wel twee totaal verschillende dingen! Je begrijpt, na al die jaren mooi werk hield het een keer op. Voor het geld heb ik hier dus gewoon een ongelofelijk goede camera aan gehad. Ik ben al een tijdje op zoek naar een andere tweedehands, maar dat is niet meer nodig! Ik heb nu een tweedehands Canon EOS 1200D. Letterlijk vandaag gekregen. Was een verrassing voor kerst en ik ben er heel blij mee. Sinds ik van analoog op digitaal ben overgestapt de eerste camera waar losse lenzen bij zitten 😄 De standaardlens zit erbij, twee batterijen, werkt op kaart en ik ben de handleiding aan het doorlezen (340 pagina's? Wat?). Ik kom straks nog absoluut met vragen, want ik ben nu dus op zoek naar een zoom- of telelens en een macrolens en ik heb geen idee wat ik nodig heb om hetzelfde te kunnen blijven doen als wat ik altijd gedaan heb en wat mijn Finepix dus gewoon automatisch voor mij deed!
  6. Dag, Ik werd vanmorgen verrast met een andere camera. Ik heb vele jaren met veel plezier en veel succes theatershows (van amateurs, net als ik) gefotografeerd en op video gezet met mijn Fujifilm Finepix S6000fd. Die is een zachte dood gestorven, maar deed echt alles wat ik wilde en was vooral in het theater met vaak slechte lichtomstandigheden een hele goede camera. Ik begrijp uit de regels dat ik geen voorbeelden mag plaatsen, maar het waren hele nette video's en ook hele goeie foto's (voor een amateur als ik zet ik er dan maar bij). De bands en groepen waren er blij mee. Het was vooral de scherpe zoom die ook in zulke omstandigheden overal wat moois van maakte, automatisch nog wel waar ik dan weer heel blij mee was. Vaak zat ik namelijk helemaal bovenin de diverse theaters of achterin de diverse zalen en toch nog mooie scherpe foto's. Mijn andere hobby was macrofotografie. Dat deed deze camera ook idioot goed, tot op een centimeter gewoon scherp. Maar wel twee totaal verschillende dingen! Je begrijpt, na al die jaren mooi werk hield het een keer op. Voor het geld heb ik hier dus gewoon een ongelofelijk goede camera aan gehad. Nu heb ik een tweedehands Canon EOS 1200D. Letterlijk vandaag gekregen. Was een verrassing voor kerst en ik ben er heel blij mee. Sinds ik van analoog op digitaal ben overgestapt de eerste camera waar losse lenzen bij zitten 😄 De standaardlens zit erbij, twee batterijen, werkt op kaart en ik ben de handleiding aan het doorlezen (340 pagina's? Wat?). Ik kom straks nog absoluut met vragen, want ik ben nu dus op zoek naar een zoom- of telelens en een macrolens en ik heb geen idee wat ik nodig heb om hetzelfde te kunnen blijven doen als wat ik altijd gedaan heb en wat mijn Finepix dus gewoon automatisch voor mij deed!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...