Ga naar inhoud

Creacas

Lid
 • Aantal items

  17
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  3

Creacas won de laatste dag op 23 maart 2022

Creacas had de meest gelikete inhoud!

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Creacas's prestaties

Actieveling

Actieveling (5/11)

 • Eén maand lid
 • Actief Zeldzaam
 • Enthousiast Zeldzaam
 • Eén week lid
 • Reageerder

Recente badges

46

Reputatie

 1. Links laten liggen als je er niks mee kan. Ken de man niet, ik plaats vooral op Instagram en niet op Zoom, maar zijn profiel is wel wat vol van zichzelf. Soort Louis van Gaal maar dan nog een tandje meer.
 2. Zeker interessant! Wel even de designer aanspreken op die lelijke uitgeknipte haarlijnen in de thumb van de video
 3. Terwijl dat (inhoudelijke feedback) juist zo leerzaam is. Maar men is vaak erg gevoelig voor kritiek of feedback helaas. En dat wordt het inderdaad een grote oh-ah-show inderdaad. Zonde. Op Instagram is dat eigenlijk net zo. Misschien de moeite om hier een topic te openen voor commentaar. Waarin je foto's kan plaatsen om te reviewen.
 4. Zeker waar, goed dat je het nog vermeldt. En sowieso rustig aan doen in broedgebieden. Sommige wandelgebieden mag je (terecht) ook niet in tijdens het broedseizoen. Dus respecteer dat.
 5. Blauwe uurtje is nu wat makkelijker te halen 's avonds in het geval je overdag werkt. Komend weekend begint de zomertijd, dat biedt ook meer ruimte. En de ochtenden zijn nu vaak heerlijk atmosferisch met mist. Daar kan je om 6.00 uur je bed voor uit maar in het buitengebied is het tegen 8.00 uur ook vaak nog mistig, net als deze ochtend. Verder zie je steeds meer bloesem, maar wees snel want mocht er straks weer een winderige periode aankomen is de bloesem zo weg. Ook is het broedseizoen begonnen sinds 15 maart; menig vogel is druk met nest bouwen, vrouwtjes versieren (of versierd worden) en de weidevogels zijn weer aanwezig. Dat biedt ook leuke invalshoeken, mocht vogelfotografie je ding zijn.
 6. Zonder statief kan wel, bijvoorbeeld met een kruk of een doos op de grond. Leg je camera erop en plaats iets onder de lens zodat je vanuit een laag standpunt wel de lens omhoog gericht hebt. Je zou dan voor het blauwe uurtje kunnen gaan of als het echt donker is.
 7. Heb je een groothoeklens? Minstens 14 of 16 mm? Ik zou zelf een laag standpunt pakken, de hele kiosk framen en voor een long exposure gaan. Dat kan met een ND-filter overdag of in de avond, als het donker is. Pak een sluitertijd van 20-30 seconden, je ISO lekker laag houden en dan vervaag je alle drukte. Verkeer wordt een kleurrijk lijnenspel, mensen worden schimmen maar het enige dat pontificaal en scherp in beeld blijft is de kiosk. Van je fotopoging wordt ik eerlijk gezegd (en met alle respect voor je poging) niet heel enthousiast. Dat is opbouwend bedoeld overigens! Lijkt nu meer een foto die per ongeluk geschoten is en toevallig nog op je geheugenkaart staat. Een kiosk heeft veel lijnen om mee te spelen. Dus probeer te werken met symmetrie of juist met diepte, gebruik die lijnen in je voordeel. Door je foto zo diagonaal te plaatsen werkt dat juist averechts.
 8. Jazeker, doe ik al jaren. Zelfs op momenten dat ik weinig fotografeer(de) altijd de camera mee. Doe je het niet, dan mis je gegarandeerd wat geweldige momenten die je dan o zo graag had vastgelegd.
 9. Helemaal over op de systeemcamera's. Vanuit de spiegelreflexen van Sony overgestapt naar hun systeemcamera's toen zij daar met veel succes begonnen te pionieren. Inmiddels de Sony A7II, maar ik hou de nieuwe Sony A7rV in de gaten, die waarschijnlijk later dit jaar gelanceerd wordt. Nu ook Nikon en Canon groot inzetten op systeemcamera's denk ik dat spiegelreflexen op lange termijn allemaal uitgefaseerd worden. Uitzonderingen daargelaten, net als dat je vandaag de dag ook nog lekker analoog kan fotograferen als je wil.
 10. Leuk topic! Bij landschapsfotografie kan je veel kanten op + wat versta je precies onder landschap? Ik vind een kenmerkend gebouw of skyline ook landschapsfotografie, omdat het het landschap mede bepaalt of vormt. Mijn tip: pak de vroege ochtend of de late avond, rondom zonsopgang of zonsondergang (en blauwe uurtje!). Het licht is zoveel zachter en fijner. Het maakt landschappen heel anders dan overdag in de felle zon.
 11. Je zou kunnen starten met een week of een maand. Maar het staat of valt ook met je interesses. Ik doe veel landschappen en natuur en dan heb je eigenlijk altijd veel speelruimte. Maar dat geldt ook voor architectuur. Mijn doel is: elke dag een mooi beeld waar ik achter kan staan als fotograaf. Dat lukt niet elke dag, maar het gaat beter dan ik vooraf dacht. Voordelen zijn verder dat je jezelf flink ontwikkelt als je elke dag je camera in handen hebt en dat je ook een mooi fotobestand opbouwt.
 12. In het verleden vaker een 365 gedaan. De eerste niet afgemaakt, de tweede wel maar die was meer documenterend. Als ik een concert bezocht moest de foto daar van zijn. Een soort naslag van een jaar was dat. Nu wil ik echt elke dag een mooi beeld vastleggen. M'n focus ligt altijd op landschap en natuur, dus dat vormt ook de hoofdmoot. Maar daarbinnen heb ik een passie voor vogels, vind ik macro's enorm interessant en maak ik genoeg uitstapjes qua onderwerpen, omdat ik ook redelijk breed geïnteresseerd ben. Uiteindelijk doe ik het voor mezelf, om mezelf creatief te prikkelen en uit te dagen en verder te ontwikkelen. En vooral om veel meer met fotografie bezig te zijn. Ik merkte de laatste tijd dat de camera soms weken niet gebruikt werd, alleen als de omstandigheden er om riepen zoals een prachtige mistige ochtend. En tot nu toe bevalt het me uitstekend. Ja, er zijn dagen dat de inspiratie minder is of dat ik simpelweg weinig tijd heb, maar vooraf probeer ik al daarop te anticiperen en onderwerpen te verzinnen. En ja, er zijn foto's waar ik minder tevreden over ben maar toch plaats. Zo kan ik straks ook terugkijken op een bepaalde ontwikkeling, hoop ik. Inspiratie vind ik ook hier en op Instagram. Onderwerpen en ideeën sla ik op, zodat ik altijd een lijstje heb mocht ik een keer weinig inspiratie hebben. Wel heb ik bewust gekozen om mijzelf niet te beperken. Alles wel met de eigen camera, liefst geen smartphone. Maar alle lenzen zijn 'toegestaan' en ik ga ook niet spelen met vooraf gestelde onderwerpen waaraan ik me moet houden. Je dwingt jezelf al om elke dag een foto te maken, dus om verdere beperkingen aan jezelf op te leggen werken averechts, denk ik. Mensen die dit ook interessant vinden om te doen zouden ook de hierboven gestelde ideeën kunnen doen of bijvoorbeeld starten met een maand, een soort 30 Dagen Challenge.
 13. Bedankt! Volgens mij zag ik je op Instagram ook voorbij komen ?
 14. Hallo allemaal, ik ben Casper en ik ben gepassioneerd fotograaf. Ik focus mij vooral op natuur en landschappen maar ik maak ook genoeg uitstapjes naar andere soorten fotografie. Momenteel ben ik bezig met een Project 365 met als doel om elke dag een mooie plaat te maken. Dit is te volgen op CreaCas | Photography (@creacas) • Instagram-foto's en -video's. Als er nog meer mensen bezig zijn met een Project 365, drop dan je Insta-account in de reacties (als je daar actief bent), ik vind het leuk om te volgen hoe anderen een dergelijke uitdaging insteken. Ik was verbaasd dat er weer een Zoom Forum is. Jaren terug, rond 2009, was ik behoorlijk actief op het forum van destijds. Mooi om te zien dat het terug is. Er is altijd veel te leren en te delen. Overigens fotografeer ik met een Sony A7II + diverse Sony-lenzen, maar ook Sigma en Tamron en wat oude vintage Minolta MD-lenzen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...