Ga naar inhoud

tekst plaatsen in Lightroom (LR)


Jonkerl

Aanbevolen berichten

Een tekst plaatsen in LR lukt mij zonder problemen. Echter waar ik dan tegen aan loop is het volgende:

Als ik een tekst plaats in een foto tijdens het bewerken blijken alle foto's in die betreffende map deze tekst weer te geven. Als ik een nieuwe foto open en ga daaruit de tekst verwijderen verdwijnt deze ook in de oorspronkelijke foto. En dat wil ik juist niet. Ik wil in elke afzonderlijke foto een vrije tekst kunnen plaatsen zonder dat dit in alle foto's naar voren komt. 

Dit probleem kom ik ook tegen bij het maken van een slideshow binnen LR. Als ik een slide-show maak van onze vakantie wil ik in elke dia een afzonderlijke tekst plaatsen (waar zijn we geweest, welk gebouw etc.) En dat lukt dus niet. Ook niet met de ABC die onderaan het werkblad binnen LR slideshow staat vermeld.

Wie heeft een oplossing voor dit probleem?

Alvast bedankt voor jullie reacties

Henk

Link naar reactie
Delen op andere sites

ben geen LR kenner maar wat ik zo snel even heb kunnen vinden is dat de standaard tekst in LR inderdaad toegepast wordt op alle slides, maar onderin naast het invulvenstertje zit een pijltjes toets die nog een menuutje opent met extra opties, daarin zou je bv titel kunnen selecteren en die zou voor iedere foto apart ingevuld kunnen worden (zou moeten .... )

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...