Ga naar inhoud

Mooiste plekjes van Frankrijk


PeterKosterHT

Aanbevolen berichten

Ik weet het, lijstjes van mooiste plekjes zijn altijd arbitrair, maar als erkend francofiel ben ik zo vrij toch een paar opmerkingen te maken bij de mooiste fotoplekjes van Frankrijk.

- Als je naar de Opaalkust gaat zeker de prachtige tweeling-kapen Cap Gris Nez en Cap Blanc-Nez niet overslaan, bij voorkeur te bezoeken bij zonsondergang (zie je ook eens een zonnig Engeland liggen :classic_rolleyes:)

- Ja, de Notre-Dame in Parijs is zwaar beschadigd en voorlopig niet te bezoeken, maar eerlijk gezegd was dat in mijn beleving toch al niet de mooiste kerk van de lichtstad. Gelukkig zijn er veel meer mooie kerken. Die van Saint-Eustache is redelijk vergelijkbaar met de Notre-Dame. De Sainte-Chapelle is vooral heel bijzonder vanwege de lichtval door de schitterende, grote gebrandschilderde ramen. En kijk eens bij de St-Germain l'Auxerrois bij het Louvre , een verrassend harmonieus samenraapsel van renaissance, gothiek en romantiek

- Een missertje is de eerste alinea van de tekst over de Mont Saint-Michel. Eerst is er een bruggetje, waardoor je ook bij vloed op de Mont kon komen, en daarna moet je parkeren aan het begin van een dijk?
Het verhaal: Ooit ging je over een dijk, en langs die dijk was een parkeerplaats. Dat had twee nadelen: je kon de MSM vanaf de wal niet fotograferen zonder geparkeerd blik en het gebied rond het kloostereiland verzandde totaal, zodat er geen eiland-idee meer overbleef. Daar hebben de Fransen een perfecte oplossing op gevonden. Ze hebben het riviertje de Couesnon verlegd en de dijk vervangen door een brug. Nu spoelt het water bij vloed weer vrolijk om het eiland. Parkeren doe je tegen een stevig tarief op het vasteland, vanwaar een perfecte gratis pendeldienst je elke paar minuten naar je bestemming brengt. Niet zelf gecheckt, maar voor mensen met honden schijnt er zelfs een kennel te zijn.
- Nog een tipje: de MSM bezoek je het liefste 's avonds. Niet alleen omdat wij fotografen het licht dan mooier vinden, maar ook omdat de busladingen toeristen dan verdwenen zijn.

- De Jura is een prachtig natuurgebied, maar heel veel leuke (mini-)stadjes vind je er niet. Daarvoor kun je beter iets noordelijker in de Vogezen zitten

- Ordinair tikfoutje: de Col de Bevalla ga je op Corsica niet vinden, wel de Col de Bavella. Die is inderdaad schitterend

- Terecht wordt bij Campagne-Bourgogne Beaune met zijn middeleeuwse ziekenhuis (nu museum waar het het ziekenhuis van toen kunt zien) genoemd. Maar wat er niet bij staat: het opvallendste, en voor fotografen uitdagendste deel van dat monument (Hospices de Beaune) is het prachtige, kleurrijke dak. Dat weerkaatst zo veel licht dat je alles uit kast moet halen om er een mooie plaat van te maken.

- De waarschuwing om te zorgen voor klimervaring en stevige schoenen als je de Mont-Blanc op wilt is meer dan terecht. De burgemeester daar heeft al eens gedreigd dat hij de reddingshelikopter niet meer laat komen voor mensen die denken op teenslippers in een middagje naar de top te kunnen lopen.

 

 

aangepast door PeterKosterHT
tikfout
  • Like 4
Link naar reactie
Delen op andere sites

De mooiste plekjes is natuurlijk ook heel persoonlijk maar wat me veel meer stoort is een kop van een artikel dat roept 'Deze 11 fotolocaties in het Verenigd Koninkrijk kende je nog niet' en vervolgens staan daar Giant's Causeway en Isle of Skye in ... nee echt, die kenden we nog niet

  • Haha 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...