Ga naar inhoud

aartvanwijk

Lid
  • Aantal items

    6
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Alles dat geplaatst werd door aartvanwijk

  1. In de tijd van verplichte vakdiploma's en fotografie in de vestigingswet kon je spreken van broodroof. Zeker als je ongevestigd publieksfotografie bedreef. Nu is fotografie een vrije bezigheid. (Technisch gesproken zijn er te veel bij de kvk ingeschreven fotografen.) Als iemand fotografie voor zijn boterham bedrijft moet hij/zij dat helemaal zelf weten en er maar vrede mee hebben dat er naast hem iemand voor een paar Bosse bollen staat te schieten. Broodroof bestaat niet meer, of je moet een organisatie die alles met gratis beeldmateriaal doet als broodrover aanmerken. Broodroof lijkt me meer iets wat Sanoma uithaalde. Een keer, weinig voor een beeld betalen, en het daarna hergebruiken zonder vergoeding.
  2. Heb ooit een keer de uitvaart van een familielid gedaan.Moeilijker dan die van een vreemde. Het was op verzoek van de zus van mijn vrouw, dan kun je moeilijk nee zeggen. Miste toen echt emotioneel een stukje, want je neemt niet deel aan het rouwen. Ik raad het iedereen af om familie 'te doen'.
  3. Lijkt me geweldig om te hebben. Met een paar mooie glaasjes ervoor en een vette zware Mac om ze op te verwerken. Als alternatief zou een Phase One camera ook niet verkeerd zijn.
  4. Van een oude van oorsprong Hongaarse baas op een fotoclub leerde ik ooit dat bokeh het totale plaatje van een objectief is. Dus niet alleen de achtergrond-onscherpte, maar de kleurweergave, de scherpte en het contrast. Hij liet verschil zien tussen moderne keihard weergevende en ouderwetse zachte objectieven. Eenzelfde portret met een oud Leitz glaasje en een nieuw Nikon dings, er zat een boel verschil in. Dat was wat hij bokeh noemde.
  5. Bedankt voor uw reacties. Heb inderdaad me teveel vastgehouden aan regeltjes dat sluitertijd twee keer de framerate zou moeten zijn. Als je een foto van zo'n voorbijrijder maakt gebruik je ook geen 50ste tenzij je meetrekt. Ga straks eens met hogere sluitertijden in de weer.
  6. Beste lezers, ik heb jullie hulp nodig. Heb beeld gemaakt van voorbijrijdende auto’s op de dijk. Ik krijg de auto’s niet scherp. Voorgrond, achtergrond, alles ok, maar niet de auto’s. Gefilmd op statief, 25 fps, sluitertijd het dubbele. Camera is een D500. VR uit, aan het maakt geen verschil. Heb identieke beelden gemaakt met een snellere geheugenkaart, ook dat maakt niets uit.. Als jullie eens tijd hebben om voor me te kijken wat het zou kunnen zijn, heel graag dit is de link:
×
×
  • Nieuwe aanmaken...