Ga naar inhoud

ShotByShot

Lid
  • Aantal items

    23
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    2

ShotByShot won de laatste dag op 1 oktober 2022

ShotByShot had de meest gelikete inhoud!

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

ShotByShot's prestaties

Actieveling

Actieveling (5/11)

  • Eén jaar lid
  • Actief Zeldzaam
  • Eén maand lid
  • Eén week lid
  • Reageerder

Recente badges

26

Reputatie

  1. Na een weekend Nikon Z6II ben ik tot de conclusie gekomen dat MFT met kropfactor 2, zo zijn voordelen heeft. Nikon Z6II is een PRACHTIGE camera echt een aanrader! De Nikon, met een lens die vergelijkbaar is met de door mij veel gebruikte lens (12-100 f/4, kropfactor 2), was toch iets te groot en te zwaar. Full frame heeft zo zijn voordelen maar dus ook nadelen. Was ik toch bijna aan de, door mij zo gewaardeerde, voordelen van MFT voorbij gegaan. Aangezien ik nu een Olympus E-M1 mkII bezit met wat mooi glaswerk, heb ik besloten voorlopig bij dit format te blijven en een OM-1 aan te schaffen. Beter voor mijn banksaldo ook ? want nu hoef ik geen andere lenzen te kopen. Komt de M.Zuiko Digital ED 300mm F/4.0 IS PRO weer in beeld (met een 35mm equivalente brandpuntafstand van 600mm).
  2. Dank allemaal voor de goed bedoelden adviezen. Ik heb met mijn leverancier een deal dat ik, (mijn voorlopige keuze) een paar dagen mag proberen. Ik laat het hier nog wel weten.
  3. De zoektocht op internet is al weken aan de gang en als ik zeg dat ik meer dan 40 reviews heb gelezen, van niet de minste beoordelaars en materiedeskundige, dan wordt het tijd om eens aan anderen deze vraag voor te leggen. Als je dan ook nog wil overstappen op een ander format (waar ik geen ervaring mee heb) dan is dit toch niet z'n gekke vraag, in dit forum. Het 'glas' en de kwaliteit ervan,volgt op het body-systeem en daar is stiekem rekening mee gehouden.?
  4. Ik zie je punt, een goed punt! 800mm gaat het niet worden maar 600 zou kunnen.? Voor straatfotografie gebruik ik nu een 17mm f/1.8 en de reis/natuur lens is 12-100 f/4 pro (soms net te weinig). Voor straatfotografie hangt de camera aan een sling en is het gewicht dus niet erg belangrijk maar voor de natuurfotografie (statief) wil ik sowieso een 'lange' lens aanschaffen.
  5. Wat te fotograferen is niet zo mijn issue maar met welke (technische) kwaliteit. Ik denk dan aan het dynamisch bereik, hogere ISO-waarden minder ruis en dieper zwart en redelijk toekomst bestendig. 95% van mijn foto's maak ik buiten in de natuur en de stad/dorp.
  6. ShotByShot

    Welke camera?

    Beste forum leden, Ik overweeg een 2de systeem camera te kopen, naast de M1mkII MFT camera, maar weet geen keuze te maken uit het zeer ruime (overweldigende) aanbod. Wat ik wel weet is, dat het nu een full frame camera moet worden. Het te besteden bedrag voor de body ligt tussen de €2000 en €2500. Wat zou uw keuze zijn en waarom? Mijn keuze voor de M1mkII was, en is nog steeds, het gemak van een kleine lichte reiscamera en deze camera blijft om die reden ook onderdeel uitmaken van mijn foto gereedschap.
  7. Thanks! Vandaag wat zon gehad en het één en ander uitgeprobeerd. Zonder beschermingsfilter geeft inderdaad een helderder beeld, maar dat is alleen zichtbaar in de nabewerking met Lightroom. ?
  8. Bij gebrek aan een "dedicated topic" over filters stel ik mijn vraag hier. Om mijn lenzen te beschermen gebruik ik beschermingsfilters voor elke lens, die er "bijna" nooit af gaan. Ik ben net eigenaar geworden van een Hoya HD Cir-PL en vraag me nu af of ik dit filter gelijktijdig kan gebruiken met het beschermingsfilter. Met name welk effect het heeft op de polarisatie. Het beschermingsfilter is een Zuiko PRF-ZD PRO. Ik realiseer mij dat meer glas per definitie minder licht betekend maar een Cir-PL gebruik ik niet in low light condities. Wie heeft hier ervaring mee?
  9. Nog een voordeel van opslag in de cloud, de afbeeldingen kunnen direct op het (smart)TV scherm worden getoond of op het TV scherm worden getoond via Chromecast. Een dia-avond is leuk ook leuk!❤️
  10. Na de selectie en nabewerking exporteer ik de RAW's naar .jpg (soms voorzien van een watermerk) en dan naar de cloud (pCloud en/of Flickr). De dubbele SD kaarten worden dan leeg gemaakt en weer hergebruikt. Een erg strenge selectie hoef ik dan niet te maken omdat het wel even duurt voordat 2Tb vol staat met afbeeldingen. Dit is niet gratis maar wel goedkoper dan snelle SD-kaarten blijven "sparen".
  11. mf-pieken is een hulpmiddel bij manual focus. Er verschijnt dan een gekleurd randje (rood) rond het focus punt als dat punt scherp is.
  12. Ik denk zelfs dat dit is ontstaan na de laatste firmware update. Ik heb 3 dagen geleden de camera van de laatste update voorzien. De lenzen waren al up to date. Maar het blijft vreemd dat de ene lens wel piekt in MF en de ander niet. Camera: Olympus E-M1 mk II, Update 3.6
  13. Ik ben er achter gekomen dat mijn M.zuiko D 17mm f/1.8 in MF niet piekt. In de gecombineerde AF/MF werkt pieken wel maar dan heb ik het niet vaak nodig ik gebruik dan immers AF. Juist als de MF ring naar achteren wordt getrokken werkt pieken niet. Het is vervelend om twee lenzen van de zelfde fabrikant te hebben die elk anders reageren. Op mijn M.zuiko 12-100 f/4 werkt pieken wel in de MF mode. Wie weet, waar ik kan vinden, of dit normaal is of niet.
  14. Heel tevreden met mijn Olympus E-M1 Mark II mft.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...