Ga naar inhoud

MelR76

Lid
  • Aantal items

    7
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door MelR76

  1. Meest gebruikt is mijn 35mm F2.8, omdat: - 35 is best wel praktisch, voor zowel binnen als buiten, portret en straatfotografie geschikt; - lichtgewicht, als je de hele dag op pad bent, dan is een lichte lens wel erg prettig; - beeldkwaliteit van lens met een vast brandpuntsafstand is goed; - lens is compact en onopvallend, als je op straat plaatjes schiet dan val je niet zo op.
  2. MelR76

    Dall-e

    Mooie analogie. Ook bij het gebruik van samples speelt auteursrecht. Een punt dat @jeroenpardonook aanhaalt. Een AI dat een egale blauwe lucht gebruikt uit andere afbeeldingen zal misschien niet zo'n issue zijn, maar een specifiek/uniek kenmerk wel. Maar dat in de nabije toekomst op sites als zoom.nl mogelijk AI-afbeeldingen worden gepost, hoe mooi, goed en uniek die ook zijn, voelt voor mij niet helemaal goed, een beetje als "oneerlijke concurrentie". Waarschijnlijk hebben de landschapsschilders in de 19e eeuw hetzelfde gevoel gehad bij de eerste fotografen ?. Bij stockfoto's kan ik me zeker goed voorstellen dat AI een vlucht gaat nemen. De lol van het erop uit trekken is daar mogelijk ver ondergeschikt aan het eindresultaat.
  3. MelR76

    Dall-e

    Iets van: portrait black white old man. De afbeeldingen zijn inderdaad wat onscherp, missen details en soms zitten er fouten in. M.i. is het bijzondere dat software (dat nu nog in de kinderschoenen staat) in een paar tellen iets kan creëren op basis van een paar steekwoorden.
  4. MelR76

    Dall-e

    Helemaal mee eens. Heerlijk om met je camera op pad te gaan. Heb dit forumonderwerp dan ook niet gestart om dit te promoten, maar meer om een beeld te krijgen hoe anderen tegen deze ontwikkeling aan kijken. Aan de andere kant zie ik mijzelf zoiets wel gebruiken om even vlot een paar plaatjes te maken voor mijn werk, bijvoorbeeld als afbeelding een rapport.
  5. MelR76

    Dall-e

    Ik heb een foto toegevoegd.
  6. MelR76

    Dall-e

    Ik heb een portret in zwart wit laten genereren van een oude man aan zee. Om als voorbeeldje te dienen in dit forumonderwerp. Op dit moment is het misschien nog niet voldoende, maar het geeft wel aan wat de mogelijkheden zijn.
  7. MelR76

    Dall-e

    Zojuist een tijdje gespeeld met Dall-e, een kunstmatige intelligentie. Je kunt een gratis account maken op OpenAi. Dall-e kan afbeeldingen maken op basis van een beschrijving. De resultaten zijn indrukwekkend. En ik vraag me af of dit niet het fotograferen gaat vervangen? Willen we de gemaakte foto’s met Dall-e ook op Zoom gepost zien (en hoe zie je het überhaupt, zeker als kunstmatige intelligentie nog beter wordt)? Zo zou je voor de fotowedstrijd aan Dall-e kunnen vragen een portretfoto te maken. Waar gaat dit heen? ?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...