Ga naar inhoud

kingcanon

Lid
 • Aantal items

  153
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  5

kingcanon won de laatste dag op 23 maart

kingcanon had de meest gelikete inhoud!

2 Volgers

Over kingcanon

 • Verjaardag 15-05-1953

Recente bezoekers van dit profiel

1251 profielweergaven

kingcanon's prestaties

Fotografie autoriteit

Fotografie autoriteit (9/11)

 • Eén jaar lid
 • Populair Zeldzaam
 • Enthousiast Zeldzaam
 • Eén maand lid
 • Gespreksstarter

Recente badges

138

Reputatie

 1. Check ook even welke talen op de camera beschikbaar zijn (als je die koopt in Hongarije bijv.). Ik kocht vroeger mijn camera's in Hong Kong (omdat ik daar regelmatig was voor mijn job), op de (Canon) camera's die ik daar kocht (20 à 25% goedkoper dan in België !) was alleen Chinees en Engels ter beschikking. Ik had met de Engelse (technische) terminologie geen probleem, maar voor sommige mensen kan dit misschien wel een probleem zijn. Ook voor de eventuele updates moet je dan ergens in die taal terecht kunnen (de lokale website van het merk in het land waar je de camera kocht). Dus misschien toch even checken.
 2. Hier vind je het tijdschema van de races : https://paracycling.eu/wp-content/uploads/Race-Schedule-Ostende-2024-04-04-002.pdf
 3. Bedankt ! Iedereen kan het leren : oefenen, oefenen, oefenen ... 😉
 4. kingcanon

  Hey

  Welkom op dit forum !
 5. Héél interessant om (panning) foto's te nemen zijn de a.s. UCI Wereldbekerwedstrijden Para-cycling in Oostende (België). Deze vinden plaats van donderdag 2 mei t.e.m. zondag 5 mei. Ik ga donderdag en vrijdag omdat er dan tijdritten worden gereden en men de atleten één voor één kan fotograferen. Op de zeedijk van Oostende tot de grens van Middelkerke is er de mogelijkheid om ze heen en weer te zien rijden. https://paracycling.eu/organisatie/ https://paracycling.eu/events/uci-para-cycling-road-world-cup-tijdrit/ Een paar foto's die ik vorig jaar nam (als voorbeeld) :
 6. Ik raad je ook aan om bij een fotoclub aan te sluiten. Daar is het immers de bedoeling dat er op regelmatige basis foto's van de leden worden besproken en dat er (constructieve) kritiek wordt gegeven. Doen !
 7. Ik fotografeer altijd uit de hand (met statief op een popconcert - ik zie het niet gauw gebeuren !?), in M(anueel) met vooraf ingesteld (groot) diafragma en sluitersnelheid, automatische ISO. Je zal dan (automatisch) met hoge ISO-waarden fotograferen maar dit is niet erg (geeft meestal nog een speciaal "cachet" aan je foto's). https://zoom.nl/foto/concert/3074753/clement-peerens-cpex https://zoom.nl/foto/concert/3074757/black-magic-sylvain-cpex
 8. Vanaf moment dat je een statief gebruikt moet je inderdaad een toelating hebben (dit geldt trouwens voor alle Belgische stations, ook Guillemins-Luik bijvoorbeeld). Normaal mag je er alleen foto's maken met toelating. Maak je foto's zonder statief zal het echter heel dikwijls oogluikend worden toegestaan. In het verleden maakte ik er foto's met statief en werd ik ook gecontroleerd (ik had wel voorafgaandelijk de toelating aangevraagd en gekregen).
 9. Ik snap ook al die heisa niet !
 10. Welkom op dit forum, Pieter. Hopelijk vind je daar je gading.
 11. Vermoed wel dat je, doordat je je camera iets schuin houdt, je met de rubberen zonnekap wat vignettering gaat krijgen (langs één kant), maar mits wat croppen is dat weg te klonen en dus niet altijd heel erg (?).
 12. Een burst speed van 5 fps zou echt voldoende moeten zijn. Maar ... 't is jouw geld ... De Canon RP is inderdaad een beetje een "instapmodel". Over de kwaliteit van deze camera kan ik niet oordelen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...