Ga naar inhoud

TWvU

Lid
 • Aantal items

  67
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  4

TWvU won de laatste dag op 11 april 2023

TWvU had de meest gelikete inhoud!

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

TWvU's prestaties

Vaste gast

Vaste gast (8/11)

 • Populair Zeldzaam
 • Eén jaar lid
 • Eén maand lid
 • Eén week lid
 • Reageerder

Recente badges

112

Reputatie

 1. Hallo Michel, Ik verkoop foto’s via stockbureaus, dus vandaar dat ik je bijdrage met interesse gelezen heb. Bedankt! Maar ik heb daar zelf ook een aanvulling op. Shutterstock is op dit moment echt op zijn retour. Wil je op dit moment met stockfotografie beginnen, dan moet je echt eerst naar Adobe Stock kijken. Wil je meer informatie, kijk dan eens op mijn website. Zeer recent heb ik deze nog helemaal vernieuwd. Enne … als je toch regelmatig foto’s koopt, blader dan ook eens door mijn portfolio’s bij de diverse stockbureaus. Te vinden via deze link 😊. Groet, Tromp Willem
 2. Ik ben bezig mijn fotografie-accenten wat te verleggen. Daarbij hoort dan een grote schoonmaak van mijn huidige spulletjes. Ik heb daarom op Marktplaats nu een aantal foto-spullen te koop staan. Zit er iets van je gading bij, en wil je iets kopen in een perfecte staat tegen een ook nog heel redelijk prijs? Dan zou ik zeker even kijken !! Statief Gitzo GT2541EX Carbon Explores Serie 2 (macro)statief met kantelbare middenzuil Canon EF 100 mm f2.8L Macro IS USM Kenko Extension Tube Set DG Canon EF 12+20+36 mm Canon Macro Twin Lite MT-24EX Peak Design Camera sling strap MindShift Filter Nest Mini Lee Adaptor Ring 77 mm Rodenstock 82 mm Digital Vario ND filter - 1,5 tot 5 stop B+W 67 ND filter 1,8 – 6 stops HOYA Fusion Antistatic UV filter – 77 mm Ga naar al mijn advertenties via deze link
 3. Naar mijn menig heeft Photo AI dezelfde engine als de genoemde drie losse plugins. Die heb ik ook. Photo AI is daaromheen een soort schil die ze alle drie tegelijk aanstuurt,maar wel met minder individuele instelmogelijkheden. Het is maar net wat jezelf het plezierigst vindt werken.
 4. In de Noordoostpolder is elk jaar ook een tulpenroute uitgezet. Met diverse showtuinen en gratis wind turbines!
 5. Dag Nienke, Mooie website en die pagina over druppelfotografie is ook interessant. Op dit forum heeft een aantal leden ook al eens met druppels gespeeld. Misschien leuk om dit draadje daarover een keer te lezen. groet, Tromp Willem
 6. Ik zit op Shutterstock en nog een flink aantal andere stockbureaus. De inkomsten zijn de laatste jaren weliswaar minder geworden, maar ik heb er nog steeds een heel aardige bijverdienste aan :-). Er aan beginnen is de eerste tijd vooral doorzetten tegen weinig inkomsten. Dat komt pas na verloop van tijd. En als je toch wilt beginnen..., Shutterstock is jarenlang het grootste stockbureau geweest. Alleen een aantal jaren geleden hebben ze hun royalty-structuur aangepast (lees verlaagd!). Daarna zijn ze flink afgezakt. Ik zou om te beginnen nu gaan voor Adobe Stock. Op dit moment is dat zonder meer het best verdienende stockbureau !
 7. @Bladehans60: Ja, daar heb je helemaal gelijk in! Alleen, een spiegelreflex is gemaakt om met de spiegel te werken. Bij 'Live view' moet je die opklappen en mis je weer andere functies. Dus weliswaar handig voor een enkele foto, maar niet om continu zo te werken. Als je dat wel wilt moet je toch gewoon een systeemcamera gaan gebruiken. Die is er mede voor gemaakt om zonder spiegel te werken. Ik heb overigens de Canon R5 en dat is echt geen kinderachtige jongen :-). @vBartheld. Precies! En op een systeemcamera heb ik het histogram er altijd 'gratis' bij. Alleen ik gebruik wel altijd het 'enkele' histogram. Die meerdere kleurkanalen vind ik voor mijzelf niet zo veel toegevoegde waarde hebben. Toch maar mooi dat er meerdere verschillende toestellen zijn met elk hun eigen specifieke eigenschappen. Een ieder kan dat systeem gebruiken dat voor hem/haar het lekkerste werkt ?
 8. Ik gebruik het Histogram altijd ! Mijn vorige toestel was een spiegelreflex. Daarin moest ik altijd het histogram achteraf controleren. En dan eventueel de foto overmaken. Ik heb nu een systeemcamera. Daarin zie ik meteen het histogram. Voor mij super handig. Ik kan eigenlijk niet goed meer zonder histogram !
 9. Voor natuurworkshops en wildlife kun je ook eens kijken op https://www.natuurfotoworkshop.nl/
 10. Ik vind die timelapse geweldig !!! Ik heb dit voorjaar daar zelf ook voor het eerst wat mee geëxperimenteerd en ik wil daar zeker nog vaker mee aan de slag. Zeker als ik filmpjes zoals deze zie.
 11. Misschien een beetje reclame, maar dan halen de moderatoren deze bijdrage maar meer weg ? Maar mijn nieuwe Handboek Stockfotografie 2.0 is gereed. Alles wat je wilde weten over stockfotografie en misschien nog een beetje meer. Daarbij een kijkje in mijn eigen keuken en veel tips en trucs zoals ik ze in de afgelopen jaren ben tegen gekomen. Geïnteresseerden kunnen een kijkje nemen op Handboek Stockfotografie versie 2.0 gereed en Handboek Stockfotografie. Ik vind het altijd leuk om vragen daarover te beantwoorden, ... voor zover ik het antwoord weet .... ?
 12. TWvU

  Loupedeck+

  Ik zou er ook wel een willen. Maar dan voor meer programma's dan alleen Lightroom. Maar dan kom je al snel terecht op de Loupedeck CT. Toch wel een duur apparaatje :-). Ik lees op internet ook erg wisselende reacties op de software. De een is laaiend enthousiast, de ander kan er totaal niet mee worden ...!? Kortom, wat is wijsheid? Ik zit nu nog vooral als een kat uit de boom te kijken ?
 13. Ik heb nu de studio driver geïnstalleerd. Ik ben benieuwd of dat merkbare versnelling oplevert. Maar daar kom ik komende tijd vanzelf wel achter ?.
 14. Zo, dat is interessante informatie ...! Bedankt Peter ?. Nooit geweten dat er verschillende drivers bestaan. Ik game niet en doe alleen foto en videobewerking, dus die laatste optie is voor mij van toepassing. In mijn systeem zit een NVDIA Geforce GTX 1060 6 GB videokaart. Ik heb wel de tool Geforce Experience geïnstalleerd staan. Maar nooit goed naar gekeken. Als ik daarop ga kijken verdwaal ik een beetje .... Dus waar zou ik moeten zoeken om mijn huidige driver te vinden? En hoe zou ik die eventueel moeten vervangen !?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...