Ga naar inhoud

StePix

Lid
  • Aantal items

    3
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

StePix's prestaties

Nieuwkomer

Nieuwkomer (1/11)

  • Eén week lid
  • Eerste bericht
  • Gespreksstarter

Recente badges

2

Reputatie

  1. Yes, had ik gezien inderdaad @Ingridgb ? mooie keuze denk ik! Ik ben vandaag naar Kamera Express geweest en me even laten adviseren en wat modellen bekeken. De keuze gemaakt voor een duurdere, maar als het goed is ook betere Sirui T-1204XL Carbon Traveller + E-10 head. Ben benieuwd!
  2. Dank voor de reacties. Ik ben me ervan bewust dat ik voor ongeveer 100 euro niet de beste kwaliteit kan verwachten. Echter hoeft dat voor mij niet perse, ik gebruik hem enkel voor het noorderlicht en incidenteel een keer een foto van een waterval met ND-filter. Ik heb voor nu er geen 300 of meer voor over, en blijf liever rond de 100 zitten. Immers, heeft mijn Hama statief me ook voor deze omstandigheden prima geholpen.
  3. StePix

    Advies voor statief

    Wie kan mij helpen met advies? Ik wil voornamelijk met een statief het Noorderlicht gaan fotograferen. Ik heb nu een HAMA statief, ooit gekregen bij een Zoom-abonnement. Doet het prima, maar aangezien ik nu een Peak Design band gebruik, zoek ik voor het snelle koppelen een statief met Arca Swiss ondersteuning. Omdat ik er waarschijnlijk ook mee wil gaan wandelen, is een lichtgewicht ook wel fijn, net als dat hij niet veel ruimte inneemt als hij ingeklapt is. Ik keek eerst naar de Rollei Fotopro Compact Traveller No 1. Carbon, maar twijfel of deze ook stabiel genoeg is, als ik een keer de Sony A7 III met Sigma 100-400 millimeter lens erop wil zetten (ik heb geen gondel). Verder gebruik ik de Sony macro 90mm, 24-105 en 12-24 (al zal die laatste niet vaak op een statief gezet worden verwacht ik. Wat verwachten jullie? Ik kwam ook deze twee nog tegen; de Sirui UltraLight T-004SK en Rollei C5i Carbon, samen met de Manfrotto Element MII en de T-1004XL van Sirui. in mijn vergelijking. Ik krijg op YouTube en Google echt maar nauwelijks een idee welke de meest verstandige keuze is. Wat raden jullie aan, of nog beter; wat is jullie ervaring? Tot slot kwam ik dit stijlvolle statief nog tegen; https://www.amazon.nl/Concept-Koolstofvezel-Professioneel-Reflexstatief-K254C2/dp/B0BYCCX133/
×
×
  • Nieuwe aanmaken...