Ga naar inhoud

ArendBrink

Lid
  • Aantal items

    21
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

ArendBrink's prestaties

Actieveling

Actieveling (5/11)

  • Eén maand lid
  • Enthousiast Zeldzaam
  • Eén week lid
  • Actief Zeldzaam
  • Reageerder

Recente badges

4

Reputatie

  1. Bedankt voor uw reactie. Het papier dat ik gebruik is van Canon en wel: PP-201 photopaper plus glossy II 265 grams A4. Kunt u hier wat mee?
  2. Dag, Bestaat er ook een ICC-profiel voor de Canon G500 series? Ik fotografeer in RAW met sRGB met mijn Canon EOS 2000D. Ik doe dit nog niet zo lang. Volgens een YouTube-filmpje dat ik zag, staat voor het zelf afdrukken van foto's, ProPhoto RGB op 1, op de 2e plaats komt Adobe RGB en als derde komt daar sRGB. Daarnaast beschik ik ook over het Canon IJ colour printer profile 2015-profiel. Om veel papier, inkt en tijd te besparen, vraag ik welk profiel de mooiste zwart-wit (maar ook kleuren)-foto's print? Graag een goed advies. Heel veel dank voor uw tijd en aandacht.
  3. De Nik Collection versie 1..2.11 werkt bij mij niet onder Windows 10, maar wel onder Windows 11. Waarom het bij anderen wel werkt, is mij eerlijk gezegd een raadsel. Ik heb alle modules van de Nik Collection nu goed verwijderd en ga door op mijn Windows 10 desktop pc zonder Nik Collection.
  4. Bedankt Peter Koster voor uw antwoord. Ik heb de Nik Collection gekopieerd naar de map C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop 2023\Plug-ins, maar dit werkt niet, ondanks het feit dat alle applicaties van Nik Collection wél onder het uitklapmenu van Filters komen te staan. Ik krijg een foutmelding dat de applicatie niet kan worden uitgevoerd vanwege een schijffout. Zie ook de schermafdruk die ik hierbij meezend. Toch Vreemd. Ik ga nog even verder zoeken. Nogmaals bedankt voor uw reactie!
  5. Dag Stefanie71, Dank voor uw antwoord. Ik kan wel met de Nikcollection-full-1.2.1.1 werken in Adobe Lightroom, maar niet in Adobe Photoshop. Daar geeft hij een toepassingsfout. De map van Nikcollection staat in C:\Program Files\Google\Nik Collection; hierbij ziet Lightroom de applicaties wel, maar Photoshop niet. Misschien dat ze voor Photoshop naar een andere (plugin) map verplaatst moeten worden. Blijft het niet werken, dan ga ik verder met Lightroom. Ik vind het alleen wel erg jammer dat dit onder Photoshop niet werkt.
  6. Vooropgesteld: er is over dit probleem al meer op dit forum geschreven op een andere plek. Toch vraag ik nog eenmaal de aandacht voor het probleem dat ik heb op mijn Windows 10 desktop pc met 8 GB RAM waar ik niet de Nikcollection-full-1.2.11 kan draaien onder Adobe Lightroom 2023. Dus neem mij niet kwalijk dat ik hierover nog één keer begin. De applicaties van Nikcollection-full-1.2.11 zijn wel als apart programma (snelkoppeling) te gebruiken binnen Windows 10, maar niet binnen Adobe Lightroom op te roepen. Ook het verwijderen van de Nikcollection-full-1.2.11 is een hardnekkig probleem naar het schijnt. Alle beschikbare oplossingen die ik vond op internet werkten niet. Ik heb zelfs de map waarin Nikcollection stond verwijderd, alsook mijn versie van Adobe Lightroom. Niets helpt om die bewerkingsmodules uit mijn systeem of... werkend te krijgen in Adobe Lightroom. Ik kan dus wel wat hulp/uitleg gebruiken. Ik zou graag willen weten of het aan mijn Windows 10, 8 GB RAM ligt? Nu is het natuurlijk zo dat ik ook de nieuwste versie kan aanschaffen van Nikcollection. Maar dat vind ik om persoonlijke redenen te duur. Ik hoor het wel! Hartelijk gegroet!
  7. Dankjewel voor de toelichting over het ICC-profiel. Ik begrijp het nu. Groet, Arend
  8. Naar aanleiding van de eerste reactie heb ik in Lightroom gekozen voor fotopapier mat glanzend. En in de ontwikkeling modus op zwart-wit 01. Dat heeft tot een zeer bevredigend resultaat geleid. Dus geen overig fotopapier kiezen en dan high resolution papier, maar fotopapier en dan mat glanzend.
  9. Dank voor uw antwoord. Ik kan even niet zo snel tevoorschijn toveren hoe je een ICC-profiel maakt. Dit lijkt mij uiterst complex. Ik heb een Canon Pixma G550. Die print op glanzend fotopapier zwart-wit foto's perfect uit met een ICC-profiel van Canon zelf. Maar met matpapier gaat het dus mis. Ik zal navragen bij de fabrikant van het matfotopapier of die een ICC-profiel ter beschikking heeft hiervoor. U mag altijd nadere informatie sturen over het maken van een ICC-profiel. Als dat tenminste is uit te leggen natuurlijk... Bedankt voor het lezen van mijn reactie op uw antwoord. Groet, Arend
  10. Sinds gisteren ben ik begonnen met het afdrukken van foto's op <High Resolution Paper> dat valt onder <Overig papier> bij mijn Canon PIXMA printer. Helaas valt dit bij mij slecht. Ik wilde de foto in zwart-wit afdrukken, maar ik kreeg uit mijn fotoprinter op dat matte papier een blauwzweem. Nu vind ik dit heel merkwaardig, omdat de printer dit niet eerder heeft gedaan. Ik heb al vele afdrukken gemaakt. Voornamelijk op <Foto Glans Paper>. En die waren stuk voor stuk mooi. Aan de voorinstellingen kan het niet liggen en ook op het beeldscherm is de foto prachtig zwart-wit. Moet ik terug naar <Foto glans paper>? Of kan het aan de update van Lightroom Classic 2023 liggen om zomaar iets te zeggen? Iets wat ik mij bijna niet kan voorstellen. De foto's op glans papier waren subliem. Op aanraden van 123-inkt heb ik MAT papier gekocht en die hebben mij de juiste (!) instelling (lees: High Resolution Paper) aangeraden. Dit zou aanmerkelijk kostenbesparend werken ten opzichte van de inkt die door de printer wordt gebruikt bij Foto Glans Paper. Heeft iemand ervaring met dit 'probleem'? Graag verneem ik wat ik hieraan eventueel zou kunnen doen?
  11. Hoi! Bedankt voor de link. Dit is inderdaad de oplossing om plug-ins in Adobe Lightroom te verwijderen.
  12. Hallo, Ik heb een proefversie van een aantal plug-ins gedownload en besloten dat ik ze niet leuk vond. Ik wilde alleen Silver Efex Pro 2 proberen, maar ze kwamen allemaal samen. Ook al zijn ze verwijderd, ze blijven in mijn Lightroom-menu onder het kopje <Foto> <Bewerken in> verschijnen. Hoe verwijder ik nu in Lightroom deze plug-ins? Bedankt voor uw reactie!
  13. Ik fotografeer sinds kort met het instapmodel van Canon, de EOS 2000d. Ik 'schiet' altijd in RAW en bewerk mijn foto's in Adobe Lightroom. Graag zou ik willen weten uit hoeveel bits een RAW-bestand standaard bestaat en hoe ik dat eventueel zelf ergens kan terugvinden? Bedankt voor uw tijd en aandacht! Groet, Arend
×
×
  • Nieuwe aanmaken...