Ga naar inhoud

stran1979

Lid
  • Aantal items

    3
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

stran1979 won de laatste dag op 7 oktober 2023

stran1979 had de meest gelikete inhoud!

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

stran1979's prestaties

Junior

Junior (2/11)

  • Eerste bericht
  • Gespreksstarter

Recente badges

8

Reputatie

  1. Ook ik stel mij graag even voor! Mijn naam is Rob, 44 jaar en woonachtig in de omgeving van Leiden. In mijn vrije tijd wandel ik vaak waarbij ik ook mijn camera met enige regelmaat uit laat. Wat betreft plaatjes schieten heb ik een brede interesse. Deze loopt van natuurfotografie tot de mooie historische gebouwen in oude steden. Tevens doe ik de laatste tijd ook wat aan astrofotografie. Gewoon omdat het weer eens wat anders is en daarbij super interessant!
  2. Goedenavond, Hartelijk dank voor jullie reacties. @PeterKosterHT, je hebt helemaal gelijk! Ik zal mij zometeen eerst even netjes voorstellen. Door de lichtelijke frustraties was ik daar even niet opgekomen. Verder fotografeer eigenlijk van alles. Van natuur tot portretten, historische gebouwen etc. en sinds enige tijd dus ook zo nu en dan astrofotografie. Wat ik doe is meerdere foto's maken van bijvoorbeeld de zon of te maan, denk dan aan een stuk of 40 via de zelfontspanner. Omdat de maan en zon bewegen laad ik deze in PIPP. Dit programmaatje centreert de objecten zodat ik ze makkelijker kan stakken met autostakkert. Pas hierna laad ik ze in Gimp om de foto te bewerken. Het probleem is dus dat als ik de foto's in PIPP laad ze rood/paars worden en ik heb geen idee hoe dit kan. Blijkbaar hebben meerdere mensen hier last van die gebruik aken van een eos 2000D camera. Echter kunnen zij ook het probleem niet vinden. Via GIMP kan ik wel een witbalans correctie uitvoeren. Dan worden de paarse foto's wel weer normaal maar om nu 40 foto's stuk voor stuk te corrigeren voordat ik autostakkert kan gebruiken is ook een tijdrovend klusje. Ik schiet de foto's overigens in RAW. Ik heb ook even je verstuurde link bekeken maar deze opties maken geen verschil. @Stefanie71, Met GIMP kan ik het wel corrigeren. Alleen dan wel per foto, dus niet in bulk. Het programmaatje PIPP (Planetary Imaging Pre Processor) zorgt ervoor dat de foto's paars worden ingeladen. Ik heb alle instellingen wel veranderd of ten minste een keer aangeraakt maar geen van allen lossen het probleem op. PIPP zelf heeft geen helpdesk of gebruikershandleiding. @corvee1r, Ik heb ook zo'n vermoeden dat het iets met de witbalans te maken heeft. Darktable staat inderdaad gekoppeld aan GIMP. Via GIMP kan ik wel een automatische witbalans correctie doen. Dan worden de kleuren van de foto weer normaal. Ik vraag mij dan alleen af of dit probleem dan wordt veroorzaakt door mijn camera? Daar zitten ook wel verschillende standaard typen witbalansen op die ik uiteraard geprobeerd heb. Echter zonder succes...
  3. Hallo mede fotografen, Ik maak graag even gebruik van jullie kennis daar ikzelf pas een beginnend amateur fotograaf ben en ik mijn antwoord niet goed kon vinden op google. In ieder geval niet de oplossing. Ik ben een aantal weekjes geleden begonnen met het fotograferen van de zon. Gewoon eens wat anders. Die foto's waren prima gelukt al zeg ik het zelf. Zelf een zonnefilter gemaakt van Baader Astrosolar en gaan. Hierna kocht ik er een tweede, betere, camera bij en daarna ging het even niet zoals gepland. Als ik een foto maak met mijn nieuwe camera dan worden de foto's paars ipv een heldere zon. Niet in eerste instantie maar wel als ik deze wil bewerken. Terwijl ik dit met mijn oude camera dus niet had. Ik gebruik als bewerking o.a. eerst Pipp (om te centreren) en Autostakkert. Hierna vaak GIMP voor de verdere bewerking. Nu is het zo dat de paarsige foto's niet te stakken zijn omdat hij dan de hele foto pakt ipv alleen de zon. De normale foto is gemaakt met mijn oude camera. Een Canon EOS 550D met een Tamron 18-400mm lens geschoten op F16, sluiter 125 en ISO 100 RAW. De paarsige foto is geschoten met mijn nieuwe camera. Een Canon 2000D met dezelfde Tamron lens alleen dan op F14, sluiter 125 en ISO 100 RAW. De foto's zijn in eerste instantie van beide camera's prima alleen als ik deze wil bewerken gaat het mis. Ik heb het verder op diverse camera instellingen geprobeerd maar de paarse gloed blijft. Ook staan de instellingen van beide camera's hetzelfde. Zonder het gewenste resultaat. Weten jullie hoe ik dit kan oplossen? Is dit een instelling die ik over het hoofd heb gezien? Is het de sensor van de nieuwe camera waar iets mee is? Graag hoor ik jullie idee hierin. Alvast bedankt! Groet, Rob PS Onderstaande foto's zijn geconverteerd van TIFF naar JPEG ivm bestandsgrootte. De bovenste is gemaakt met de 550D en de onderste met de 2000D.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...