Ga naar inhoud

Filmrolletje niet terug gedraaid in de huls


Eef1010

Aanbevolen berichten

Hi,

Met veel paniek schrijf ik dit berichtje. Ik heb vanmiddag mn fotorolletje volgeschoten (Fuji200) en was super blij. Allemaal leuke en dierbare vakantie foto’s. Alleen tot mijn grote schrik wilde mijn rolletje niet terug draaien, deze was namelijk afgebroken. Ik natuurlijk helemaal in paniek.

Toen heb ik in een donkere badkamer de negatieve er uit getrokken (uit de camera) en opgerold. Deze heb ik daarna in een kokertje gedaan met daarover heen een kartonnendoosje en daar over heen nog eens een zwart zakje. Deze heb ik daarna in een trui gedaan zodat die echt geen licht krijgt.

Nu is mijn vraag, denken jullie dat het nog goed kan komen met deze foto’s. Ze zijn super dierbaar voor me en ik zit er nog al mee. Of is de kans te groot dat ze bijvoorbeeld overbelicht zijn of door de vingerafdrukken niet meer te gebruiken? 

 

Ik hoop van jullie te horen! 

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Michelle vastgeprikt en Losgeprikt dit topic

Lastig, er van uitgaande dat je zelf geen donkere kamer hebt. Zo maar bij de Hema of de Kruidvat inleveren gaat 'm in elk geval niet worden. Het deel van het rolletje dat nog in de huls zit, zal waarschijnlijk nog wel goed zijjn. De enige manier om te ontdekken of de rest nog wat is, is toch laten ontwikkelen en afdrukken. Ik zou er mee naar een echte fotovakzaak gaan, in de hoop dat die nog een donkere kamer heeft. Anders kent die misschien wel iemand. Andere optie: Als je hier vertelt waar je ongeveer woont, meldt zich wellicht iemand bij wie je terecht kunt.

  • Like 3
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...

Bij een vakfotograaf kun je vragen om het filmpje te (laten) ontwikkelen en ervan een contactafdruk te laten maken (dus alle foto's op formaat v/h negatief op 1 fotoblad afgedrukt). Dan kan je kiezen of het de moeite loont om de foto's te laten afdrukken (en welke).

Herwig Vercauteren

https://fotoherwig.wixsite.com/fotoherwig

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je het echt echt donker hebt weten houden dan kan het nog goed komen met die foto's maar zoals hier al gezegd wel mee naar een fotospecialist gaan en niet dat het simpel in een envelopje naar een fotolab wordt gestuurd want dan zie ik het niet goed komen. Is het trouwens kleuren of zwartwit rolletje? (fuji is meestal kleur toch ...) Zwartwit zou je eventueel ook nog wel bij een hobbyist terecht kunnen.  Contactafdruk kun je doen, maar een goede fotograaf rekent mislukte foto's ook niet aan dus zou niet nodig moeten zijn.

Voor al wie zoiets ook eens meemaakt: camera dicht laten!!!  en in z'n geheel mee naar de foto speciaalzaak, altijd beter als ze het in een doka uitpakken en dan gelijk kunnen ontwikkelen,  je kunt nog zo een donkere badkamer denken te hebben ...

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 maanden later...

Ja hier ook erg benieuwd. Maar als je het echt in een doka hebt gedaan, had ik het ook zelf gelijk op de spoel gedraaid en in de ontwikkel ton gedaan. dus zelf ontwikkelen.

is de beste en snelste oplossing geweest

 

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...