Ga naar inhoud

Bij deze stel ik mij alsnog even voor


Yzerhard1954

Aanbevolen berichten

Ik ben Jos Brouwer. Tot voor kort had ik een volkstuin, waar ik mij de afgelopen jaren heb gespecialiseerd in het fotograferen van allerlei dieren en insecten. Maar eigenlijk fotografeer ik alles wat met natuur te maken want ook paddenstoelen is mijn grote passie. Wat ik probeer is een zo duidelijk mogelijk foto te maken van alle objecten. Ik zie regelmatig prachtige foto's voorbij komen waarbij het object deels scherp is en deels vervaagd. Maar dat is niet mijn ding. Als ik een libelle of een bij fotografeer moeten alle kenmerken duidelijk zijn. Natuurlijk is een wazige achtergrond mooier dan een duidelijke achtergrond, maar vaak heb je bij bewegende objecten niet altijd de tijd om het perfecte plaatje te maken. Ze plegen nogal eens voortijdig weg te vliegen, springen of hollen. Mijn volkstuin was een waar eldorado wat insecten en andere dieren betrof. Maar helaas komt aan alles een einde. Het volkstuinencomplex wordt verkocht aan een investeerder. Ik heb daar ruim veertig jaar doorgebracht en nu richt ik mijn hobby op natuurgebieden en mijn achtertuin. Een geheel nieuwe uitdaging, maar ook spannend om te zien wat voor bijzondere zaken ik daar ga tegenkomen.

Pasfoto Jos.jpg

  • Like 4
Link naar reactie
Delen op andere sites

10 uren geleden, PeterKosterHT zei:

Welkom. Schrale troost bij het verlies van je volkstuin: je kunt ook je achtertuin heel aantrekkelijk maken voor vogels, vlinders, libellen, egels en al wat dies meer zij.

Inmiddels druk bezig mijn achtertuin nog insectenvriendelijker te maken. Qua vogels ben ik al reuze tevreden. Een grote vaste groep mussen, één vaste winterbewoner roodborstje, koolmezen en pimpelmezen, kraaien en gaaien, merels en lijsters bevolken mijn stadstuin. Nu nog alle andere gasten die het fotograferen meer dan waard zijn. Hoop op een mooi jaar. Dank voor je reactie en vriendelijke groet, Jos

  • Like 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...
  • 2 maanden later...

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...