Ga naar inhoud

FrozenMemory

Lid
 • Aantal items

  61
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  6

FrozenMemory won de laatste dag op 26 mei 2022

FrozenMemory had de meest gelikete inhoud!

Over FrozenMemory

 • Verjaardag 28-02-1972

Recente bezoekers van dit profiel

658 profielweergaven

FrozenMemory's prestaties

Gevorderde

Gevorderde (7/11)

 • Eén jaar lid
 • Eén maand lid
 • Enthousiast Zeldzaam
 • Eén week lid
 • Actief Zeldzaam

Recente badges

74

Reputatie

 1. Ik hou mijn mac altijd up to date en heb nergens last van gehad. Exporteer altijd naar een externe schijf.
 2. Ik vind dat veel gebruikers van deze software veel te zware instellingen gebruiken. Ook ervaren mensen. Veel foto's zijn net schilderijen. Gebruik het met mate zou ik zeggen. Gebruik het zelf ook altijd overigens. En wat @PeterKosterHT zegt, opletten met artefacten ook inderdaad. Dan ziet het er helemaal niet uit. Soms zie je ijsvogels met paarse veren.
 3. Ik heb er zo 1 die je op kan vouwen. Een ovale, met 2 verschillende kanten. Blauw en bruin. Gebruik hem eigenlijk nooit, maar met portretfotografie is het wel mooi. Makkelijk op de vouwen en mee te nemen ook.
 4. Ik zou gaan voor een R6 icm een sigma 105 mm of een laowa 100 mm macro lens. Beide lenzen doen niets onder voor een 100 mm canon, alleen de helft goedkoper.
 5. Denk dat ik het in Limburg ga proberen. Daar is het onbewolkt. Rond 21:00 is de index het hoogst heb ik net nog gecheckt. Het was afgelopen nacht lager en ook op diverse plaatsen in NL te zien. Niet alleen op de waddeneilanden dus. Die maken nu ook weinig kans, gezien de bewolking die uit het noordoosten binnen komt.
 6. Hoi mensen, Afgelopen dag zag ik diverse foto's van poollicht verschijnen wat afgelopen nacht zichtbaar was. Aankomende nacht schijnen de omstandigheden hiervoor nog beter te zijn. https://www.noodweer.be/poollicht-vannacht-zware-zonnestorm-op-komst-270223/ Ik ben morgen toch vrij dus denk dat ik aankomende nacht eens ga proberen hier foto's van te maken. Heb geen idee hoe dat werkt want heb nog nooit nachtfotografie gedaan. Ook weet ik niet waar dit het beste zichtbaar zal zijn. Iemand hier toevallig nog tips? Dan doel ik op welke locatie? Welk objectief en welke camera instellingen? Alvast bedankt.
 7. Doe zelf veel natuurfotografie, en zit regelmatig in commerciële fotohutten. Zou leuk zijn als je ook wat aan mooie foto's zou kunnen verdienen, maar heb geen idee hoe.
 8. Heb zelf ook een R6. Mijn vrouw heeft een R7. Die valt best goed mee qua ruis. Met Denoise helemaal. Wat wel opvalt is dat mijn iMac veel meer moeite heeft met de foto's van de R7. Als je een paar duizend foto's in Lightroom moet importeren dan kun je er wel even voor gaan zitten. En verder alles afsluiten, want anders wordt het nog trager. De raw bestanden van de R6 zijn rond de 25 mb. Die van de R7 rond de 40-45 mb. Dat scheelt echt een hoop dus. Maar de R7 is ook 32 megapixel. De iMac die ik heb is een 2021 model met M1 chip. Alleen met maar 8 Gb geheugen, maar dat zou ruim voldoende zijn voor fotobewerkingen etc. Nou, had liever een zwaarder exemplaar genomen als ik dit geweten had. Wel ideaal dat alles in zo'n plat schermpje zit, en echt goed beeld enzo, maar man man, wat is hij traag met Lightroom. 8 Gb is volgens mij echt veel te weinig. Heb overigens ook nog een windows pc staan op zolder, met een i5 en 32 Gb geheugen. Die is nog veel trager. Terwijl ie 4x zoveel geheugen heeft...
 9. Ik werd een keer benaderd door Zoom of ze een foto mochten gebruiken voor een cursusboek. Daar stond hij ook daadwerkelijk in later. Boek hoorde bij een cursus over 'perfecte compositie'. Kreeg zelf een exemplaar van het boek toegestuurd. Bij de foto stond ook gewoon mijn naam vermeld etc. Voelde me wel een beetje vereerd.
 10. Dat is knap, een statief wat je 6 jaar hebt, maar al langer dan 10 jaar gebruikt...
 11. Welkom en veel plezier hier en met de fotografie.
 12. Ik huur soms objectieven. Als ik een lens maar sporadisch gebruik ga ik er geen duizenden euro's voor betalen om hem vervolgens te laten verstoffen in de kast. Of als ik van plan ben om een lens aan te schaffen maar ik twijfel tussen 2 types. Dan huur ik ze allebei om te kijken welke het beste bevalt. Kost een paar centen, maar beter dan later spijt te hebben vanwege de verkeerde keus.
 13. Weet niet of je al een camera hebt inmiddels, maar de canon R7 lijkt me een heel geschikt toestel. De superieure autofocus van de R5 en R6. Hij is wel niet fullframe, maar heeft wel 32 megapixel en het is een cropcamera, dus meer zoom. Dit lijkt me canons beste wildlife camera ooit. Vooral voor actiefoto's van vliegende vogels bijvoorbeeld. En hij kan zelf fotos stacken, in de camera zelf dus. Wij hebben hem gepreorderd voor mijn vrouw. Heel benieuwd naar dit toestel.
 14. Hoi Yong Lei, die docent is een kletskous en heeft er zelf de ballen verstand van. De foto's op je profiel zijn het bewijs. Welkom trouwens. Beetje laat misschien maar beter dan nooit.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...