Ga naar inhoud

ElsDecoodtPhotography

Moderator
 • Aantal items

  7
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

ElsDecoodtPhotography's prestaties

Beginner

Beginner (3/11)

 • Gespreksstarter
 • Reageerder
 • Eén maand lid
 • Eén week lid
 • Eerste bericht

Recente badges

9

Reputatie

 1. Opvallen moet ik ook gelukkig niet. Naast het bezitten van een professionele site en up to date social media, denk ik dat het vooral aankomt op goeie 'producten' (aka foto's ed) aanleveren. De rest komt vanzelf. 80% van mijn klanten komen 'via via'. Een ontevreden klant zal geen reclame maken natuurlijk. Té veel (willen) opvallen is ook soms niet goed hoor. Zoals ze in België dan zeggen: willen maar niet kunnen. ?
 2. Het is een moeilijke kwestie ... Stel: ik ben beginnend fotograaf en wil een portfolio opbouwen in de hondenfotografie. Ik moet dus portfolio's doen, anders heb ik niets om te tonen aan potentiële klanten. De meeste beginnende fotografen doen alles gratis. Natuurlijk ... de kwaliteit kan al wat verschillen. Op zich vind ik dit geen broodroof, ook al is alles gratis. Dit wel voor de helemaal beginnende fotograaf natuurlijk. Ik ben geen beginnend dierenfotograaf (daarom zeker geen pro) en wil soms ook eens een portfolioshoot doen. Dit om een speciale locatie te fotograferen of een bepaalde techniek uit te testen. Je gaat geen nieuwe techniek gaan testen op een betalende shoot vind ik. Dan kan je niet anders natuurlijk. n de 'hondenfotografie-wereld' is de shoot meestal gratis en worden er 1 of 2 foto's gratis gegeven. De rest van de foto's kunnen mensen in de galerij vinden en betalend krijgen. Je hebt altijd fotografen die er 5 of 10 geven. Tja ... dat neigt dan weer naar broodroof, maar dan moet je eerst naar de kwaliteit gaan kijken (hoewel ik de indruk heb dat veel mensen kiezen voor kwantiteit ipv kwaliteit). Het is natuurlijk een mooie kans voor de klant om een héél goedkope fotoshoot te doen. Je moet dan ook nog het geluk hebben om gekozen te worden (dus een heel goed opgevoede hond hebben) en het kan dat je foto's ook niet ideaal zijn, gezien je iets uittest bijvoorbeeld. Toch verwachten die mensen wel de kwaliteit van een gewone shoot. Hier ligt de grens weer: wat is gelukt en wat is niet gelukt bij het testen. Betalen voor een 'minder gelukte' foto moet je ook niet vind ik. Portfolio is niet meer wat het vroeger was. Ik zie veel mensen die op een groep hun hond voorstellen en er bij zetten: 'Hallo, dit is X, mijn hond. Wie wilt er een gratis portfolio shoot met haar/hem doen?' Fotografen die daar op reageren, dat vind ik not done. Dit is broodroof en ook ... welk respect voor je werk krijg je dan nog van die klant? Je wilt toch nog iets gewaardeerd worden voor je kunnen en daar hoort nu ook eenmaal wel een centje bij. In onze sector heb je dan heel veel fotografen die geen sociale bijdragen betalen. Die discussie openen we best niet, maar dat is pure broodroof.
 3. Ik heb nu een update gedaan van mijn lightroom. Bij 'photo' (nu is hij in het Engels) kan ik 'delete rejected photos', maar die blijven ook op mijn schijf staan en ik krijg terug enkel de optie 'delete from collection'. Frustrerend moet ik bekennen. ?
 4. Het probleem is dat ik de optie 'geweigerde foto's verwijderen van schijf' niet krijg. Op mijn harde schijf beginnen verwijderen gaat niet. Ik heb nu terug een shoot van 1000+ foto's. Eens je actie foto's begint te doen ... Hopelijk hebben jullie toch nog een andere oplossing. Toch alvast dank voor de moeite! Els
 5. Hallo, Mijn workflow in LR is een ramp. Toch qua opslag. Ik rate mijn foto's en had graag de foto's die geen vlag/classificatie hebben gewist. Dit zowel in verzameling als op mijn computer. Ik kan dit enkel in mijn verzameling. Bij andere mensen wordt er blijkbaar gevraagd of dit ook op de pc moet verwijderd worden, maar bij mij niet ... Qua opslag kan dat wel tellen als je elke shoot volledig moet bijhouden. Als je weet dat ik hondenfotograaf ben en soms dus wel heel wat foto's op mijn schijf staan heb... Ik vrees dat er maar 1 iets op zit: LR opnieuw installeren. Ik werk met LR Classic, dus straks wordt er de nieuwe LR geïnstalleerd. 1 x geprobeerd en nooit meer, de nieuwe LR. Ik ben dan ook bang om mijn classificaties kwijt te zijn als ik dit doe. Oh help ?
 6. Momenteel heb ik een Nikon D780. Ik heb al eens een systeemcamera geleend van een vriendin en wat een prachtoestel was dat! Dit was een Z6. Meteen je foto op je scherm zien is iets geweldig! Toch zou ik hem nog graag helemaal uittesten tot in het kleinste puntje. Ik doe vooral hondenfotografie: portret en actie dus. Ik hou ik wel van andere dieren te fotograferen en portret van mensen.
 7. Ik heb te weinig plaats in mijn rugzak eigenlijk ... Nikon D780 Externe flitser (hoewel ik die nooit gebruik) Reserve batterijen (gebruik ik ook nooit) Poepzakjes (hondenfotograaf ? ) Reserve honden-snoepjes (idem) Sigma Art 85 mm F 1.4 Sigma Art 24 mm F 1.4 Sigma Sport 70-200 F 2.8 Reserve batterij, reserve geheugenkaartje, doekjes voor natte-snuiten-lens-issues,showlijntjes, piepertjes etc etc.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...