Ga naar inhoud

MorphoLuna

Lid
 • Aantal items

  22
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  3

MorphoLuna won de laatste dag op 15 mei 2023

MorphoLuna had de meest gelikete inhoud!

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

MorphoLuna's prestaties

Actieveling

Actieveling (5/11)

 • Actief Zeldzaam
 • Eén maand lid
 • Eén week lid
 • Enthousiast Zeldzaam
 • Reageerder

Recente badges

20

Reputatie

 1. Ik zie heel veel naaktfoto's die ik niet mooi vind, maar geef geen commentaar, omdat ik het gevoel heb dat ik met mensen te maken heb met een bepaald ego. De serieuze fotograaf daargelaten, die werkelijke kunststukjes maken zonder te provoceren. Naaktfotografie is een "serieuze" kunstvorm, en ik vind dat je al over een bepaalde mate van ervaring moet hebben om daar aan te beginnen of te tonen. Nu zal ik waarschijnlijk wel bakken met kritiek krijgen, maar dat kan me niet schelen (over ego gesproken, haha)
 2. Negatieve ruimte is het onderwerp benadrukken door de ruimte waarin het onderwerp staat, waarvan ruimte om het onderwerp weinig beeldinformatie bevat, dat kan afleiden tot het onderwerp zelf. Door de "lege" ruimte om het onderwerp, wordt je blik getrokken tot het onderwerp zelf, zeker waneer je het onderwerp op een, voor het oog, aantrekkelijke plek plaatst in de compositie (bv. rule of thirds).
 3. Je hebt gelijk, maar nog zie ik eigenlijk niet veel activiteit in het algemeen. Hier in Delfzijl is ook een fotoclub waar ze elkaars werk beoordelen. Misschien moet ik daar eens een keer aanwaaien. Misschien is het interessant om een foto opdracht te organiseren op dit forum. Bv. elke week of óm de week een opdracht, waarbij men elkaars foto's kan beoordelen. Erg leerzaam voor degenen die net begonnen zijn met de hobby, maar ook voor gevorderden om hun kennis door te geven.
 4. Ik bewerk mijn foto's met een oude Macbook Pro uit 2012 (retina scherm). Ik gebruik Affinity Photo. Het gaat allemaal traag en je hoort de fan af en toe bij HDR samenvoeging maximaal draaien, maar het blijft allemaal werken. Als ik het geld had, dan zou ik een Macbook air of een MacMini (M2 chip) kopen. Ondanks weinig RAM geheugen draaien die computers als een tierelier, óók voor videobewerking. Een MacMini is al verkrijgbaar vanaf 719 Euro. Voor gaming zijn ze ongeschikt. Bij dit Youtube kanaal worden veel benchmarks van Apple producten vergeleken. https://www.youtube.com/@MaxTechOfficial
 5. Foto's beoordelen vind ik zelf ook erg moeilijk. Het is gemakkelijker om een mooie foto te liken, dan kritiek geven op een minder mooie foto, maar wel potentie heeft. De waarde inschatten van een foto heeft naar mijn inziens te maken met een stukje kennis van cultuur en kunst, maar ook hoe je open staat voor hetgeen. Ik kan mij voorstellen dat mensen abstracte of experimentele fotografie helemaal niks vinden, en je moet het ook niet willen pushen. Ik wil ook niet "boven" de amateur fotograaf staan, en zeggen hoe ze het beter moeten doen, met het wijzende vingertje. Een fotograaf die gedreven is om zich te ontwikkelen, weet eigenlijk al wel wat ze zelf fout doen. Niet door kritiek, maar door studie van gevestigde fotografen, en hun eigen werk daarmee vergelijken. Voor mijzelf leer ik veel van de volgende Youtube kanalen: The Photographic Eye: https://www.youtube.com/@ThePhotographicEye Sean Tucker: https://www.youtube.com/@seantuck The art of Photography: https://www.youtube.com/@theartofphotography
 6. Ik ben gebruiker MorphoLuna op Zoom. https://zoom.nl/profiel/morpholuna
 7. Weet je wat?. Ik blijf nog even, haha. Misschien kan ik mijn visie op het vastleggen in beeld anarcheren op deze site, en dat abstracte fotografie óók een manier van kijken naar je omgeving kan zijn.
 8. Ik gebruikte vroeger wel eens een zelfgebouwde diffuser. Dat was een 1-liter ijscobak, waar ik in de bodem een vierkant gat uitsneed dat precies op mijn flitser paste. Van de deksel sneed ik de rand eruit, en die rand gebruikte ik om een stuk tissue-papier op de voorkant van de bak te klemmen. Je kan de bak eventueel dichtplakken met zwarte tape (stagetape) om ongewenst licht tegen te houden.
 9. Mijn eerste foto's waren ook bagger, haha, en deze had ik ook gepost op een oude forum over fotografie. Dat was in de tijd toen ik een Canon 300D had aangeschaft. Deze was net uit in Nederland. Ik had een paar jaar op dat forum gezeten, en door kritiek op je foto's begin je ook zelfkritiek op te bouwen en had veel geleerd. Ik denk dat de meeste fotografen de kneepjes van fotografie zelf geleerd hebben door te onderzoeken hoe anderen het doen. Sommige nemen een cursus om op gang te komen. Gaandeweg ontwikkel je je eigen stijl of niche. Ik ben na al die jaren mijzelf nog steeds aan het ontwikkelen, en de laatste maanden volledig overgegaan van natuur op urban (straat, minimalistisch), en dit soort fotografie wordt naar mijn inziens onderbelicht op Zoom. Je komt dit soort fotografie wel tegen, maar dan wordt soms bv. die ene urbex foto van een verlaten interieur in HDR naar voren gehaald door de redactie. Plaatjes die je als poster in de woonkamer/kantoor kan hangen. Ik mis een beetje "storytelling". De kunst van het fotograferen op een andere manier. Dit zijn bv. foto's die ik van de week geschoten heb, die je niet zo snel aan de muur zou hangen, maar wel een nieuwsgierigheid teweeg brengt vanwege mijn eigen nieuwsgierigheid naar mijn omgeving waarin ik me beweeg:
 10. Ik heb even ongeveer een maand rondgesnuffeld op de site en in het forum, en ik moet zeggen dat het forum op sterven na, dood is. De geposte foto's zijn óf erbarmelijk óf worden door de redactie geselecteerd op commercieel aantrekkelijke foto's, zoals molens in zonsondergang, een vogel vanuit een kijkhut geschoten of een portret in een studio, waarvan de maker al lang gevestigd is in fotografie. Word er een keer een enigszins experimentele foto ge-highlight, dan is het weer zoiets als een lange sluitertijd met een vonkenregen of noorderlicht etc. Ik mis diepgang, bv. klassieke fotografie of een uiteenzetting over de context in een foto zoals compositie of abstracte vormgeving. De inhoud neigt heel erg naar het commerciële en een soort zelfbehoud om de amateur op hun wenken te bedienen. Dus, zeg maar, Tot ziens!
 11. Hetzelfde probleem: MacOS Catalina 10.15.7 Safari v15.3
 12. probeer je ISO-waarde onder de 3200 te houden, en dan heb je nog redelijke foto's. Een iso van 25600 is absurd. Dan doe je iets fout, of je brengt het het onderwerp volledig uit zijn context. Een shoot in een donkere omgeving hoort donker in het eindresultaat te zijn. Als het onderwerp niet goed belicht is, sla je de plank mis. Licht/belichting is het halve werk.
 13. Ik doe de laatste tijd minimaal/straat fotografie, en ik doe tegenwoordig niets meer aan ruis en onscherpte weghalen. Het hoort er voor mij gewoon bij.
 14. Bij gebruik van back-button focus kan het voorkomen dat je foto alsnog onscherp kan zijn. Dit kan te maken hebben met de focus snelheid en/of hunting van de focus. Veel camera's hebben een focus-conformation beep, of een indicator in het scherm om te constateren dat er is gefocusseerd. Bij mijn Fuji camera kan ik een beep instellen bij focus. In het scherm veranderd de focus indicator naar groen. (focus-square).
×
×
 • Nieuwe aanmaken...