Ga naar inhoud

Harrie_D

Lid
  • Aantal items

    14
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    2

Harrie_D won de laatste dag op 4 januari

Harrie_D had de meest gelikete inhoud!

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Harrie_D's prestaties

Ontdekker

Ontdekker (4/11)

  • Actief Zeldzaam
  • Eén maand lid
  • Eén week lid
  • Enthousiast Zeldzaam
  • Eerste bericht

Recente badges

15

Reputatie

  1. De hoofdpagina staat weer vol spam. Ik zal er een paar melden.
  2. Klopt. Doet het ook goed en ook heel veel mogelijkheden. Ik had wat moeite om het onder de knie te krijgen en heb daarom een tijdje het eveneens gratis Rawtherapee gebruikt. Ik gebruik ON1 Photoraw en ook daarvan zijn veel instructievideo's op YT te vinden. Tevens hebben ze zo'n beetje maandelijks wel een webinar. Net als de YT video's leuk om te volgen en je leert er meer van dan door het lezen van de handleiding. Succes met Darktable en het volgen van de vele video's.
  3. 6 weken termijn. Buitenradar gaat niet verder dan 14 dagen voor een langetermijn voorspelling waarvan de betrouwbaarheid na 4 dagen al sterk afneemt. Doe je de aanvraag op tijd blijkt het op de betreffende dag te stormen en te regenen. Nieuwe afspraak en aanvraag, weer 6 weken verder.
  4. Voor zover ik het heb kunnen nagaan is het een apart programma en hoef je niet ook nog ON1 Photoraw aan te schaffen. Zou ook niet logisch zijn omdat ON1 effects al deel uitmaakt van ON! Photoraw. Op de ON1 YouTube kanalen zijn een paar video's geplaatst met een uitleg van de mogelijkheden van ON1 effects. Zelf volg ik het YT kanaal van Scott Davenport die op een rustige en (ook voor niet engelstaligen) wijze uitleg geeft van o.a. ON1 en Lightroom.
  5. Een spam filter of beveilging moet toch mogelijk zijn? De hoofdpagina van zoom.nl staat nu weer helemaal vol. Ze denken kennelijk dat Zoom voornamelijk arabisch talige deelnemers kent. Ik heb accounts bij diverse (forum)sites op auto-, motor-, fiets- en fotogebied, maar deze tsunami van spam heb ik nog nooit eerder gezien. Persoonlijk vind ik het ook spijtig en vaak zelfs genant voor de fotografen die prachtige foto's van modellen posten en die foto's terugzien naast en tussen al die afschuwelijke spam berichten.
  6. Ze zijn hardnekkig. De homepage van Zoom staat weer vol met "gezondheidsprodukten". Slechts gezond voor de portemonnee van de spammer.
  7. ON1 Effects 2023 is tot het einde van deze maand gratis binnen te halen. Programma is nu "ingebouwd" in ON1 Photoraw 2024, maar is (was) ook als los programma te verkrijgen. Kan los gebruikt worden en als plug-in in andere bewerkingsprogramma's. Gezien alle spam problemen zal ik de link hier niet plaatsen, maar de site van ON1 biedt ongetwijfeld uitkomst voor de geinteresseerden.
  8. De hoofdpagina is inmiddels ook een rotzooitje geworden. Ik ben verre van deskundig op dit gebied maar van professioneel beheer kan naar mijn mening geen sprake zijn. Ik vind een bezoek aan deze site niet veilig en vertrek.
  9. Het is niet alleen ontzettend hinderlijk maar het geeft mij ook geen goed gevoel over de veiligheid van je gegevens die je hebt toevertrouwd aan "Zoom".
  10. Rapporteren is prima, maar als ik nu kijk hoeveel spam, phishing of hoe die rotzooi maar mag heten posts, topics etc nu deze site en het forum verpesten, dan is er geen beginnen aan. Ik wil ook helemaal niet al die berichten aanklikken voordat ik rechtsboven de 3 puntjes zie om iets te kunnen rapporteren. Ik ben hier nu pas een week maar zo wordt het een kort verblijf. Ik heb dit op andere forums (of is het fora) nog nooit meegemaakt dat een site op deze manier "gekaapt" wordt. Ik neem aan dat bij de sitebeheerder inmiddels de alarmbellen zijn gaan rinkelen.
  11. Ik heb het ook gerapporteerd.
  12. Ik krijg op de hoofdpagina diverse buitenlandse advertenties voor drugs en medicijnen te zien. Ik krijg maar twee foto's te zien, o.a. de foto van de dag en voor de rest alleen maar advertenties om drugs te bestellen.
  13. Ik heb Rawtherapee (gratis) en Capture One Express (gratis Fujifilm versie) gebruikt en om een definitieve keuze te maken probeerversies van Lightroom, Affinity Photo, DxO Photolab en ON1 Photoraw. Ik ben bij ON1 gebleven en heb met korting de 2023 versie met een upgrade naar de 2024 versie aangeschaft. Op YouTube veel en goede uitlegvideo's en live webinars van de ON1 mannen. Test eens een paar probeerversies. Leuk om de laatste donkere decemberdagen mee door te komen.
  14. Fotografen, ik ben Harrie en woon in Zuidoost Fryslan vlakbij het Drents-Friese wold en het Fochteloerveen. De 65 al gepasseerd en nu zeeën van vrije tijd. Fotograferen doe ik al vanaf mijn jonge jeugd, aangestoken door een fotograferende vader. Begonnen met een uiterst eenvoudige Agfa Rapid, gevolgd door een Exacta, Asahi Pentax en als afsluiter van het analoge tijdperk een Nikkormat Ftn (nog steeds in bezit). Destijds veel dia's en zwart-wit waarvan ik de negatieven zelf ontwikkelde en afdrukte in de doka met een Opemus vergroter. Het digitale tijdperk begonnen in 2002 met een eenvoudige Fuji compactcamera die opgevolgd werd door een Olympus. Dit merk ben ik lang trouw gebleven en heb twee Olympus (E510 en E520) camera gehad. Vier jaar geleden de keuze gemaakt om over te stappen naar een systeemcamera. De voorkeur ging uit naar een jong gebruikte Olympus, Sony of Fujifilm. Uiteindelijk een zeer weinig gebruikte X-T100 gevonden voor een mij passend bedrag en daar fotografeerde ik met heel veel plezier mee. Met de "plastic maar fantastic" XC 15-45 en een XC 50-230 (ook als jong gebruikte gevonden op MP). Afgelopen zomer een stapje hogerop en de X-T100 met de beide XC lenzen ingewisseld voor een X-S10 met XF 16-80 en XC 70-300 Behalve foto's maakte ik met de X-T100 en nu dus met de X-S10 ook video's. Video's monteer ik in DaVinci Resolve. Foto's zijn tot begin dit jaar altijd JPEG's vanuit de camera geweest, af en toe wat opgepoetst in een bewerkingsprogramma als Gimp of Luminar 4. Nu ik veel mee tijd heb schiet ik plaatjes in RAW en "vang" ze in eerst Rawtherapee en Capture One Express, maar thans in ON1 Photoraw 2024. Het geeft weer een nieuwe dimensie aan de hobby. Wensen? Die blijven er genoeg. Ik volg al een paar jaar de berichten op dit forum en vind het nu eens tijd worden mijzelf te registreren.Dan kan ik ook eens een reactie plaatsen. Ik ben ook deelnemer aan het Fuji X forum en daar heb ik een aantal foto's geplaatst. Dat zal ik hier ook gaan doen. Het liefst fotografeer ik landschappen, natuur en de kleinkinderen op het voetbalveld. Andere interesses; ik ben gek op bijna alles op twee en vier wielen en zit graag op de motor, racefiets of mountainbike.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...