Ga naar inhoud

Creacas, aangenaam kennis te maken.. :)


Creacas

Aanbevolen berichten

Hallo allemaal, ik ben Casper en ik ben gepassioneerd fotograaf. Ik focus mij vooral op natuur en landschappen maar ik maak ook genoeg uitstapjes naar andere soorten fotografie. Momenteel ben ik bezig met een Project 365 met als doel om elke dag een mooie plaat te maken. Dit is te volgen op CreaCas | Photography (@creacas) • Instagram-foto's en -video's. Als er nog meer mensen bezig zijn met een Project 365, drop dan je Insta-account in de reacties (als je daar actief bent), ik vind het leuk om te volgen hoe anderen een dergelijke uitdaging insteken.

Ik was verbaasd dat er weer een Zoom Forum is. Jaren terug, rond 2009, was ik behoorlijk actief op het forum van destijds. Mooi om te zien dat het terug is. Er is altijd veel te leren en te delen. 

Overigens fotografeer ik met een Sony A7II + diverse Sony-lenzen, maar ook Sigma en Tamron en wat oude vintage Minolta MD-lenzen. 

 

  • Like 6
Link naar reactie
Delen op andere sites

@Creacasinsta kan wel inderdaad..

 

Ik zag pas dat 365 voorbij komen en dacht dat ga ik ook eens doen. Toch elke dag weer beetje motivatie voor een foto. Maar waar haal jij ideeën vandaan. Stomme vraag misschien. 

Ben bang dat het veel zelfde worden. Veel landschap of veel architectuur ofzo ???

  • Like 1

-----------------------------------------------------
"A camera is a save button for the mind's eye"

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat heb je toch helemaal zelf in de hand? Alleen maar elke dag een mooie foto kan van alles zijn, macro, een stilleven, een naakt mens, een bloot vogeltje, een passerend megaschip...Hangt er een beetje van af hoe moeilijk je het je zelf wilt maken  en hoeveel tijd je er in wilt steken. elke dag een mooie glamour-zwangerschapsfoto zal lastig zijn, zeker als je dan ook nog verrassend wilt blijven.
Ik zou me bij zo'n project eerst afvragen voor wie ik het zou doen, en waarom. Dat helpt denk ik om te focussen en wellicht wat meer eenheid in verscheidenheid (een eigen stijl zelfs wellicht) te krijgen. Je kunt het jezelf natuurlijk ook makkelijker maken door varianten te bedenken. Als het idee is 'een jaar in beeld' zouden 52 of 12 foto's ook kunnen volstaan.
Overigens: elke dag iets van jezelf moeten kan een motivatie zijn, maar overdrijf niet. Ik heb jarenlang een weblog gehad, waarbij ik mezelf tot doel gesteld had elke dag een nieuw bericht. Dat was een succes, heel veel mensen vonden het leuk, maar het werd wel een verslaving. Uiteindelijk was het een opluchting dat mijn site technisch end of life was en niet simpel naar een ander systeem overgezet kon worden...

  • Like 2
  • Thanks 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zou zeggen als je een 365 project wil doen doe het geheel voor jezelf en voel je vooral niet verplicht elke dag een foto te plaatsen op je website / blog / sociale media. Doe wel je best elke dag een foto te maken maar als fotograaf moet je ook leren kritisch te zijn. En in die 365 dagen zullen er vast een paar dagen zijn waarop je geen foto hebt waar je echt tevreden over bent. Plaats hem dan ook niet.

  • Like 5

Groet, Jan
Instagram: lenjan
Zoomprofiel: lenjan

Link naar reactie
Delen op andere sites

In 2020 deed ik een vergelijkbaar project met een paar fotovrienden: elke 2 weken maakten we een foto met als 1e letter van de titel de betreffende letter van het alfabet. Dus de eerste 2 weken van het jaar een foto met als titel "A......", dan de volgende 2 weken een titel beginnend met de letter "B", enz.   We hielden het, ondanks de corona-maatregelen, vol tot het einde van het jaar (26 letters X 2 weken = 52 weken = 1 jaar).  Het was interessant om te zien hoe elke fotograaf dit op zijn eigen manier invulde. Ook was het een goede stimulans om te blijven fotograferen, wat eigenlijk ook de bedoeling was.  Zeker voor herhaling vatbaar (en iets minder dwingend dan elke dag een foto te moeten maken).

  • Like 3

Herwig Vercauteren

https://fotoherwig.wixsite.com/fotoherwig

Link naar reactie
Delen op andere sites

In het verleden vaker een 365 gedaan. De eerste niet afgemaakt, de tweede wel maar die was meer documenterend. Als ik een concert bezocht moest de foto daar van zijn. Een soort naslag van een jaar was dat.

Nu wil ik echt elke dag een mooi beeld vastleggen. M'n focus ligt altijd op landschap en natuur, dus dat vormt ook de hoofdmoot. Maar daarbinnen heb ik een passie voor vogels, vind ik macro's enorm interessant en maak ik genoeg uitstapjes qua onderwerpen, omdat ik ook redelijk breed geïnteresseerd ben. Uiteindelijk doe ik het voor mezelf, om mezelf creatief te prikkelen en uit te dagen en verder te ontwikkelen. En vooral om veel meer met fotografie bezig te zijn. Ik merkte de laatste tijd dat de camera soms weken niet gebruikt werd, alleen als de omstandigheden er om riepen zoals een prachtige mistige ochtend. En tot nu toe bevalt het me uitstekend. Ja, er zijn dagen dat de inspiratie minder is of dat ik simpelweg weinig tijd heb, maar vooraf probeer ik al daarop te anticiperen en onderwerpen te verzinnen. En ja, er zijn foto's waar ik minder tevreden over ben maar toch plaats. Zo kan ik straks ook terugkijken op een bepaalde ontwikkeling, hoop ik.

Inspiratie vind ik ook hier en op Instagram. Onderwerpen en ideeën sla ik op, zodat ik altijd een lijstje heb mocht ik een keer weinig inspiratie hebben.

Wel heb ik bewust gekozen om mijzelf niet te beperken. Alles wel met de eigen camera, liefst geen smartphone. Maar alle lenzen zijn 'toegestaan' en ik ga ook niet spelen met vooraf gestelde onderwerpen waaraan ik me moet houden. Je dwingt jezelf al om elke dag een foto te maken, dus om verdere beperkingen aan jezelf op te leggen werken averechts, denk ik.

Mensen die dit ook interessant vinden om te doen zouden ook de hierboven gestelde ideeën kunnen doen of bijvoorbeeld starten met een maand, een soort 30 Dagen Challenge. 

aangepast door Creacas
  • Like 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

Op 2-3-2022 om 19:18, ko3ntje zei:

@Creacasinsta kan wel inderdaad..

 

Ik zag pas dat 365 voorbij komen en dacht dat ga ik ook eens doen. Toch elke dag weer beetje motivatie voor een foto. Maar waar haal jij ideeën vandaan. Stomme vraag misschien. 

Ben bang dat het veel zelfde worden. Veel landschap of veel architectuur ofzo ???

Je zou kunnen starten met een week of een maand. Maar het staat of valt ook met je interesses. Ik doe veel landschappen en natuur en dan heb je eigenlijk altijd veel speelruimte. Maar dat geldt ook voor architectuur. Mijn doel is: elke dag een mooi beeld waar ik achter kan staan als fotograaf. Dat lukt niet elke dag, maar het gaat beter dan ik vooraf dacht. 

Voordelen zijn verder dat je jezelf flink ontwikkelt als je elke dag je camera in handen hebt en dat je ook een mooi fotobestand opbouwt.

  • Like 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

2 uren geleden, Lenjan zei:

Toen ik pas begonnen was met fotograferen ging de camera altijd mee naar het werk en dan nam ik op de terugweg op de fiets een omweg naar huis en schoot dan dagelijks een paar foto's.?

Jazeker, doe ik al jaren. Zelfs op momenten dat ik weinig fotografeer(de) altijd de camera mee. Doe je het niet, dan mis je gegarandeerd wat geweldige momenten die je dan o zo graag had vastgelegd. 

  • Like 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...