Ga naar inhoud

marcoH

Lid
  • Aantal items

    194
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    8

marcoH won de laatste dag op 7 december 2022

marcoH had de meest gelikete inhoud!

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

marcoH's prestaties

  1. Leuk! Maar ik zie dit helaas een week te laat ?
  2. Van harte nieuwjaar en lang zal ze wensen. Huh? Nja, misschien is morgen alles duidelijker. ?‍???
  3. Wellicht krijgen Peter en ik er nu beiden één kado om het goed te maken ?
  4. marcoH

    Dall-e

    Het probleem is dat het een plaatje is, geen foto. Je maakt een foto van iets dat echt bestaat, op een manier die jij mooi vindt. Je kijkt naar hoe het licht het mooiste valt, je standpunt, de compositie, de belichting. Heel knap dat een computerprogramma een plaatje kan bedenken, maar deze ongein heeft niets met fotografie te maken. Dat hele ai gebeuren gaat mij toch te ver.
  5. dit is nou precies waar dit onderwerp voor bedoeld was. mooi!
  6. foto, anders geloven we je niet.
  7. Helemaal mee eens. Voor een test met een fotoboek van Saal wilde mijn vrouw graag een boek van ons weekend Valencia maken. Er staan er een paar van mij in (canon 77d) en de rest is van haar, met iphone 12 geschoten. Als je dan de kwaliteit van die foto’s ziet wanneer ze zijn afgedrukt dan wordt je daar toch een beetje verdrietig van. En dan hebben we het nog niet eens over vervorming of dynamisch bereik gehad… Ja, telefoons kunnen fatsoenlijke foto’s maken, maar dan alleen onder de juiste omstandigheden. En zoomen is er niet bij. De beste camera is inderdaad degene die je bij je hebt, maar laat ik nu juist daarom graag een kleine compact van goede kwaliteit willen hebben, die past toch mooi in m’n zak.
  8. Ik zou hem er ook bij houden als familiecamera zeg maar. Ik merk als ik met het gezin weg ben dat ik niet de hele dag door de zoeker wil kijken, maar toch ook geen foto’s met m’n telefoon wil maken. Zelf zoek ik nog een fatsoenlijke compact (met grote sensor) maar die zijn of niet leverbaar of onbetaalbaar. Onbetaalbaar als in: daar kan ik dan net zo goed een nieuwe body of objectief voor kopen.
  9. Heb je eigenlijk wel eens gezien of de kwaliteit van de kleur achteruit gaat? Het kleurenspectrum van profoto is veel groter dan srgb.
  10. Oppassen met profoto rgb ik heb het ooit niet omgezet naar srgb, foto’s van een groep 8 zijn toen door de drukker zonder er naar te kijken gewoon klakkeloos in een jaarboek geprint. Geen controle niks en zo opgestuurd. Alle foto’s waren niet om aan te zien en aardedonker. Gelukkig kregen de kinderen ook nog alle foto’s op usb stick, maar het boek was al verpest. Niet elke drukker kan omgaan met profoto, dus eerst checken en anders gewoon omzetten naar srgb, of soms zefs cmyk zoals ik begreep.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...