Ga naar inhoud

jeroenpardon

Lid
 • Aantal items

  27
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  2

jeroenpardon won de laatste dag op 18 februari

jeroenpardon had de meest gelikete inhoud!

Recente bezoekers van dit profiel

603 profielweergaven

jeroenpardon's prestaties

Actieveling

Actieveling (5/11)

 • Eén jaar lid
 • Eén maand lid
 • Actief Zeldzaam
 • Eén week lid
 • Enthousiast Zeldzaam

Recente badges

37

Reputatie

 1. Het is heel simpel. Fotografie is het vastleggen van licht. Het woord fotografie stamt uit het Grieks en betekent schrijven met licht. Bij AI is geen sprake van vastleggen van licht. Sterker nog, er wordt helemaal niets vastgelegd, er worden wat woorden ingetypt die elke keer een ander resultaat opleveren. Met geen mogelijkheid is plaatjes maken met AI fotografie te noemen.
 2. Welkom Emilie en veel plezier en succes met je opleiding!
 3. Na een voorselectie archiveer ik mijn foto's en video's op mijn Synology NAS. Omdat een goede backup altijd op minstens twee fysiek gescheiden locaties staat maak ik gebruik van Synology C2, een cloud backup dienst. Meerdere keren per week wordt er 's nachts automatisch een backup gemaakt in de cloud van mijn foto's en andere belangrijke bestanden. Kost me iets van 12 euro per maand ofzo maar de geruststelling dat m'n bestanden veilig zijn is erg fijn. En doordat het perfect integreert met mijn NAS heb ik er geen omkijken naar.
 4. Ik zal er eens op letten, tot nu toe geen grote verschillen in scherpte op kunnen merken maar heb de lens ook nog niet zo lang
 5. Op dit moment mijn Sony 24mm 1.4 GM, maar dat is simpelweg omdat het mijn nieuwste aanwinst is (en op papier ook simpelweg mijn beste lens). Ik heb er geen onderzoek op los gelaten maar als ik het cijfermatig zou moeten onderbouwen dan is mijn goedkoopste lens misschien wel mijn meest gebruikte, mijn Samyang 45mm 1.8 Maar zoals anderen al hebben aangegeven, het hangt er helemaal vanaf wat ik fotografeer of film, welke omstandigheden, welk doel, etc.
 6. Welkom Jeroen en meteen ook de beste wensen voor 2023!
 7. Zeker, IJsland kent vele gezichten. Dat is ook de reden waarom ik me nog wel eens terug zie gaan. Om ook die andere kant eens te zien. En ook omdat het in de winterperiode waarschijnlijk ook wat rustiger is qua toeristen.
 8. Dankje Ingrid! Qua bewerken ben ik er op zich wel tevreden mee, het gaat voornamelijk om technische zaken zoals niet overal even scherp zijn, dat soort dingen die niet eens zo film specifiek zijn :)
 9. Dank Peter! Bedoel je met de schokkerige beelden dan dat ze elkaar sneller opvolgen? Of daadwerkelijk schokkende bewegingen met de camera? In het geval van het laatste doel je denk ik op de beelden van de walvis bijvoorbeeld? Dat is geen artistieke keuze, ik kon de camera simpelweg niet stiller houden door de beweging van de boot Maar het was een te belangrijk en mooi moment om eruit te laten. Meer naar het einde werd ik verrast door een golf die dichterbij kwam dan ik had verwacht, vandaar mijn beweging daar. Omdat daar het drukke deel van de muziek weer eindigde was dat in zekere zin wel een artistieke keuze om dat er daar in te laten.
 10. jeroenpardon

  IJsland 2022

  Dit subforum staat zo ver naar onderen dat ik eigenlijk nu pas zie dat er een video subforum is Begrijpelijk natuurlijk aangezien het een fotografie forum is en geen videografie forum... Het kan hoe dan ook wel wat meer leven gebruiken zo te zien, hopelijk is het ok dat ik hier mijn meest recente video post van onze reis door IJsland in september van dit jaar. Ik was nog niet bekend genoeg met mijn (toen nog eerste) echte camera waardoor ik zelf genoeg aanmerkingen heb, net als op veel foto's die ik er gemaakt heb. Maar elke foto en elke video is weer een stukje erbij geleerd.
 11. Klopt, ik ben regelmatig in Noordwijk te vinden ;) Aanrader voor een goede zaak in de buurt heb ik niet eerlijk gezegd. Ik koop mijn spullen meestal bij de bekende webshops kamera-express en cameranu. Bij eerstgenoemde ook een paar keer in de fysieke winkel in Den Haag geweest en altijd prima geholpen. De Nikon Z5 heb ik geen ervaring mee, maar als ik het zo lees is dat veel camera voor weinig (nouja, relatief) geld. Enige waar het niet zo goed in lijkt te zijn is in burst mode, maar als je geen sport of wildfotografie gaat doen lijkt me dat minder tot niet van belang. 24-70mm is een mooie range voor wat je wilt gaan doen.
 12. Niet meer of minder als Canon, Nikon of wat dan ook. Sony heeft hun A7 lijn juist opgesplitst in versies die juist meer gefocust zijn op fotografie (A7R) of video (A7S). Voor mij zijn video en fotografie allebei belangrijk, daarvoor heb je dan de A7 wat als hybride camera wordt gezien. Volgens mij zijn Sony's ook niet perse veel kleiner dan andere merken. Wellicht doel je op camera's zoals de A6400 of de ZV-1 , maar dat zijn dan ook camera's met een APS-C sensor. De grootte van een body wordt voornamelijk bepaald door de grootte van de sensor. Dus je zult daardoor ook kleinere Canon's en Nikon's tegen komen. Persoonlijk zou ik voor full frame gaan, zowel voor de eigenschappen mbt het fotograferen zelf als je wens voor een wat grotere body. Maar goed, dat komt wel met een prijskaartje. Zoals gezegd slechte camera's bestaan nauwelijks. Ga bij een fotozaak langs en vraag of je wat modellen kunt "voelen", dat geeft wellicht ook een beter gevoel. Persoonlijk zou ik tegenwoordig bedenkingen hebben bij een Canon aangezien zij hebben aangekondigd geen objectieven van andere fabrikanten toe te laten. Maar dat doet er niets aan af dat ze ook uitstekende camera's maken.
 13. Welkom Linda! Ik kan mezelf met geen mogelijkheid een autoriteit noemen, maar als je het mij vraagt is gevoel minstens 50% van elke kunstvorm. Instellingen kun je leren, gevoel niet.
 14. jeroenpardon

  Dall-e

  Dat zou wellicht zo zijn, als het daadwerkelijk gegenereerd wordt door woorden. Er wordt gebruik gemaakt wordt van echte foto's om nieuwe "foto's" te genereren. Dat je daar via woorden opdracht toe geeft, tja...
×
×
 • Nieuwe aanmaken...