Ga naar inhoud

ronald1985

Lid
  • Aantal items

    5
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

ronald1985 won de laatste dag op 2 maart 2023

ronald1985 had de meest gelikete inhoud!

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

ronald1985's prestaties

Junior

Junior (2/11)

  • Eén jaar lid
  • Gespreksstarter
  • Eerste bericht
  • Eén week lid
  • Eén maand lid

Recente badges

10

Reputatie

  1. Zoals de titel eigenlijk al een beetje verraad,ben ik op zoek naar een microfoon voor op mijn Sony A7iii, hij zal soms ook gebruikt worden op mijn oudere Sony A77ii. Het voornaamste wat er gefilmd moet gaan worden is een lokale toneelvereniging. Door de plaatsing van het podium en het publiek, zal ik op redelijke afstand staan. Toch snel een metertje of 6 van het podium af. Wat voor type microfoon zou hier het meest geschikt voor zijn?
  2. Afgelopen jaar heb ik voor een collega (waar ik vrij goed bevriend mee ben) een familie shoot gedaan. Achteraf een tikkie gestuurd met een vrij in te vullen bedrag. Zelf wilde ik het voor niks doen omdat het mijn eerste keer was. Daar gingen zij niet mee akkoord (hij is zelf ook hobbyfotograaf dus weet hoeveel tijd er in gaat zitten). Uiteindelijk hun het bedrag laten bepalen. Als ik het terugreken naar een uurtarief, denk ik dat ik niet mag klagen. Ik ben ook wel eens gevraagd voor een bruiloft, wat ik toen overigens niet gedaan heb, maar zou niet weten wat ik daar als hobbyfotograaf voor moet vragen. Heb het 1x eerder gedaan, maar dat was als cadeau aan vrienden van mij.
  3. Thanks! Die toneelvereniging heb ik vorig jaar ook mogen doen, die foto's staan alleen op mijn Facebook pagina. https://www.facebook.com/profile.php?id=100063468341361 Mijn andere "werk" staat hier op Zoom: https://zoom.nl/profiel/ronald1985
  4. Hallo allemaal, mijn naam is Ronald, 37 jaar en woonachtig in Julianadorp (vlakbij Den Helder), ondertussen ben ik al een jaartje of 10 a 15 bezig met hobbymatig fotograferen. De onderwerpen die mij het meeste aanspreken zijn, landschappen, zonsondergang, sterrenhemel, (huis)dieren en sinds kort ben ik gevraagd als fotograaf bij een toneelvereniging. Ooit begonnen met een Sony A-300 camera, welke vrij vlot werd vervangen voor een A-700 en hierna een A7II. Vorig jaar mei/juni heb ik de overstap naar ff gemaakt, mijn oude camera kreeg zo zijn nukken en toen kwam het grote wikken en wegen. De Sony A-mount camera's werden niet meer gemaakt, dus bij een overstap moest ik toch aan nieuwe objectieven en/of adapters gaan denken. Daarom gelijk de stap naar ff gemaakt. Momenteel heb ik een Sony A7III met een Sony 24-70 f2.8 en Sony 70-200 f2.8. Sinds januari vorig jaar heb ik de draad van het fotograferen weer opgepakt. Meestal ben ik in de omgeving van mijn woonplaats te vinden op de stranden en in de duingebieden. Daarbij vind ik het erg leuk om met ND filters te spelen, om zo een verstild effect te krijgen in het water of het wolkendek.
  5. In het geval van avond/nachtfotografie belicht ik liever iets naar rechts, zonder dat de hooglichten uitbleken. Dit heb ik van de week bijvoorbeeld gedaan tijdens het fotograferen van het noorderlicht. Hierdoor een stuk minder ruis in de foto's, dan wanneer je bijvoorbeeld zou onderbelichten en de boel op moet gaan halen. Bij mensen/dieren kies ik vaak voor onderbelichten, zonder dat de zwarte gebieden (te veel) details verliezen. Overbelichten zou hier, in mijn optiek, funest zijn voor details in de ogen, huid en haren.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...