Ga naar inhoud

RonnyDB

Lid
 • Aantal items

  61
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  4

RonnyDB won de laatste dag op 26 oktober 2022

RonnyDB had de meest gelikete inhoud!

Recente bezoekers van dit profiel

637 profielweergaven

RonnyDB's prestaties

Gevorderde

Gevorderde (7/11)

 • Eén jaar lid
 • Eén maand lid
 • Actief Zeldzaam
 • Eén week lid
 • Reageerder

Recente badges

51

Reputatie

 1. Een verschil zul je zeker zien, de 10-20 met cropfactor begint dan met 15 en dat is al minder dan je 18-55 zonder die cropfactor. De full frame, waarvan ik denk dat je een prime bedoelt, is ook goed. Een prime is beter maar stel dat je voor het beste beeld iets achteruit moet gaan maar je staat tegen een muur of voor een rivier dan is een zoomlens ook goed waarmee je dan de mm kan verminderen.
 2. AI is, wat mij betreft, geen fotografie. Fotografie wordt gedaan door degene achter de camera. Je kan AI gebruiken zoals het in Lightroom en Photoshop zit om iets te verbeteren maar je moet dan eerst de foto zelf maken. Een foto die je door AI laat maken, bij voorbeeld zoals je bij Adobe kan doen, is helemaal geen fotografie. Fotografie is de kunst om met licht afbeeldingen vast te leggen, AI legt niets vast maar programeert.
 3. Welkom Gerrit. Natuurfotografie doe ik ook meestal. Ik heb ook een Nikon D7500, die gebruikt ik met een Sigma 100-400mm. Maar dat geeft 600m op de Nikon.
 4. Welkom. Welke lenzen heb je dan, dat moeten dat zeer lichtsterke lenzen zijn?
 5. Welkom Ramona. Welke lenzen gebruik je, en wat zijn je voorkeuren in fotografie (natuur, portret, landschappen, enz)?
 6. Huur een Sherpa zoals bij de bergbeklimmers. Grapje 😇 Maar ik zou een aparte tas meenemen. Je moet er wel snel aankunnen als een fotomoment zich voordoet. In een grote rugzak moet je het dan eerst zoeken, en zeker als het naar de bodem is gezakt. Probeer een tas te vinden die je boven je rugzak kan bevestigen, zo zitten je kledij en andere dingen in de hoofdrugzak en je camera-materiaal snel neembaar in de kleinere tas. Als je in een basiskamp bent kun je dan je rugzak daar laten en met je tas/kleine rugzak de omgeving verkennen. En hopelijk fantastische foto's te maken.
 7. Dat is zoiets als Adobe Bridge, maar dan beter denk ik. Dat wil ik ook wel eens testen.
 8. Ik heb het afgehaald, geïnstalleerd en even gestart. Het opent als apart programma maar moet het nog testen later.
 9. Tof, ik kijk al uit of ik morgenvroeg ook iets krijg. Welkom.
 10. Welkom. In je accountnaam staat 'Fotografie', ben je dan beroepsfotograaf of gewoon als hobby?
 11. Welkom. ik moest even denken wat je bedoelde met "(zonder geluid)", maar nu heb ik het. 😄
 12. Welkom. Is het alleen je toestel dat nieuw is of ben je ook nieuw in fotografie?
 13. Welkom en veel plezier met je fotografie.
 14. De Back-button functie heb ik ook ingesteld. Verder heeft mijn Nikon D7500 vooraan ook twee instelbare functieknoppen, in de eerste heb ik het vlak met de horizontale en verticale lijnen gezet die ik gebruik om de horizon juist te zetten, en in de tweede staat het kompas zodat ik de camera voorwaarts en zijwaarts horizontaal kan uitlijnen.
 15. Ik dacht dat het iets was van de helft tussen jou en het onderwerp tot alles er achter. Dept of field is evenveel ervoor als er achter. Maar ik kan fout zijn.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...