Ga naar inhoud

RonnyDB

Lid
  • Aantal items

    74
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    4

RonnyDB won de laatste dag op 26 oktober 2022

RonnyDB had de meest gelikete inhoud!

Recente bezoekers van dit profiel

786 profielweergaven

RonnyDB's prestaties

Gevorderde

Gevorderde (7/11)

  • Eén jaar lid
  • Eén maand lid
  • Actief Zeldzaam
  • Eén week lid
  • Reageerder

Recente badges

53

Reputatie

  1. Ik had een paar jaren geleden een Nikkor 18-105mm en een Nikkor 70-300mm, die overlappen elkaar ook en die combinatie is beter dan de 18-300mm. Misschien is dat iets voor jou?
  2. Welkom Achilles. Wat moeten we juist voorstellen bij je foto's, is het een oefening in compositie of was het een onderwerp in de les of zo?
  3. Welkom Johan The Fox. Je kan dezelfde naam behouden op Zoom.nl en het op het Forum, of was het je bedoeling?
  4. Er is geen geschikte zoomlens voor vogels, dat is te zwaar voor ze. 😄 Grapje. Ik fotografeer vogels met een Sigma 100-400mm, maar er zijn veel keuzes daarin. Bepaal eerst je budget, zie dan in de verschillende webshops en lees reviews daarvan.
  5. Welkom Dirk. We hebben zowat een aantal overeenkomsten. Ik ben nu ook in pensioen, woon ook in die provincie, fotografeer ook met Nikon (D7500), heb ook bij Zoom de basis fotografie gevolgd en fotografeer ook vooral natuur en wat er in beweegt. Voor een overgang naar een systeemcamera ben ik nog aan het nadenken (lees: budget aan het verzamelen). Dat ordenen doe je dat in Lightroom of gebruik je ook Bridge?
  6. RonnyDB

    Hallo!

    Welkom Felix. Kunnen we ergens je foto's zien die je met je telefoon hebt gemaakt?
  7. RonnyDB

    Hallo

    Welkom Bayvon. Je handtekening werkt niet goed, of het moet alleen bij mij zijn.
  8. Welkom Alfred. Wat fotografeer je dan met langesluitertijden?
  9. Lieven je schijnt vergeten te zijn waarover het onderwerp gaat, ze gaan naar Afrika en willen mooie foto's. Ik ben al verschillende keren naar Afrika geweest voor mooie foto's en ik was telkens blij dat ik mijn Nikon D7500 gebruikte. Ik nam ook foto's met mijn telefoon en eerlijk, daar ben je niets mee. Of het moest voor dichtbij foto's gaat. Wat fotografie betreft staan telefoons niet ver en dat zal nog een hele tijd blijven. Voor zo'n reizen is eender welk fototoestel dus beter dan gelijk welke telefoon.
  10. De Nikon D90 was ook mijn eerste spiegelreflexcamera, als je die oude nu gaat verkopen zul je er niet veel voor krijgen. Een andere mogelijkheid is dat je het materiaal huurt, er zijn winkels die dat doen. Ook kan je misschien het materiaal lenen van familie of vrienden. Op die manier hoef je zelf geen tijd te besteden om het materiaal verkocht te krijgen. Er is ook een andere manier dan "de camera niet in de kast wil laten verstoffen", namelijk verder zelf gebruiken als je de smaak ervan te pakken hebt. Want wie weet komt er een moment waarop je zou zeggen: 'Had ik nu die camera nu nog gehad.'
  11. Welkom Harld. Je naam lijkt wel Scandinavisch of zo. Met welk materiaal werk je zoal?
  12. Bij mij waren er geen problemen. Wachtwoord aangepast en ik kan zonder problemen inloggen op Zoom en op het Forum. Spam heb ik niet gehad.
  13. Een verschil zul je zeker zien, de 10-20 met cropfactor begint dan met 15 en dat is al minder dan je 18-55 zonder die cropfactor. De full frame, waarvan ik denk dat je een prime bedoelt, is ook goed. Een prime is beter maar stel dat je voor het beste beeld iets achteruit moet gaan maar je staat tegen een muur of voor een rivier dan is een zoomlens ook goed waarmee je dan de mm kan verminderen.
  14. AI is, wat mij betreft, geen fotografie. Fotografie wordt gedaan door degene achter de camera. Je kan AI gebruiken zoals het in Lightroom en Photoshop zit om iets te verbeteren maar je moet dan eerst de foto zelf maken. Een foto die je door AI laat maken, bij voorbeeld zoals je bij Adobe kan doen, is helemaal geen fotografie. Fotografie is de kunst om met licht afbeeldingen vast te leggen, AI legt niets vast maar programeert.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...