Ga naar inhoud

mai_maikel

Lid
  • Aantal items

    11
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

mai_maikel's prestaties

Ontdekker

Ontdekker (4/11)

  • Actief Zeldzaam
  • Eén maand lid
  • Eén week lid
  • Enthousiast Zeldzaam
  • Eerste bericht

Recente badges

12

Reputatie

  1. Bedankt voor de reactie's. Ik heb een extra accu binnen. 1x 1200 en 2x 1700 mah nu totaal en deze https://www.kameramarkt.eu/dmw-blc12e-usb-dual-charger besteld. Verwacht dat het goed moet komen.
  2. Hallo allemaal, Binnenkort staat er een vakantie naar Zweden voor mij op de planning. Ook met enkele dag wildkamperen. Ik wil graag mijn Panasonic lumix G80 meenemen. Er is dan uiteraard geen stroom, ik heb daarom en een extra accu gekocht. Ook heb ik een (goede) powerbank waar een laptop mee opgeladen zou kunnen worden. De oplader die ik heb voor de accu's kan in het stopcontact. Het gaat dus niet lukken om deze in een powerbank te doen. Ik heb wel een kabel om mijn foto's over te zetten op de computer. Dit is een kabel van micro USB naar USB. Is het mogelijk om de accu in de foto camera te doen, de micro usb aansluiten op de camera en de andere kant van de kabel in een powerbank te doen. En dat op deze manier de accu oplaadt? Of is er een andere optie denkbaar? Alvast bedankt!
  3. @PeterKosterHT Ik kopieerde mijn eerste keer Anasonic. Ik bedoelde (gelukkig) Panasonic. @darka In een winkel werd mij een Panasonic Lumix DC-FZ1000 2 aangeraden. Uiteraard een andere als die ik heb. Maar heb mede daardoor dit merk ook meegenomen in mijn keuze. Plus punten voor mij waren, weer bestendig (is toch fijn als je in het bos rond loopt), cropfactor van x2. En daarbij zag ik een zo goed als nieuwe op marktplaats staan 15 minuten van mijn huis. Ik heb gekozen voor de 300mm lens. Deze bevalt voor een eerste avontuur goed. Deze was ook nog redelijk betaalbaar. Allen erg bedankt voor de reacties.
  4. Hele fijne informatie. Ik begin de namen van een lens steeds beter te begrijpen, en snap waarom ze zo lang zijn. Ik twijfel(de?) tussen de: PANASONIC MFT 100-300MM F/4.0-5.6 LUMIX G VARIO MARK II En dus de: ANASONIC MFT 100-400MM F/4.0-6.3 POWER O.I.S. LEICA DG VARIO ELMAR Die eerste is qua portemonnee het leukst. De tweede voor die 100mm (praktijk dus 200mm) extra zoom. diafragma scheelt elkaar niet zo heel veel, zegt mijn gevoel. ik merk dat er ook zeer weinig keuze is voor een 300mm of meer lens met een Micro four thirts aansluiting weinig keuze is. Het is bijna niet anders als dit. Wat betreft de filter, laat ik nog even bezinken. Weer een nieuwe term voor mij.
  5. Wederom bedankt allemaal. Ik overweeg zwaar een 400mm lens, ondanks hogere prijs. Mogelijk wordt het een: ANASONIC MFT 100-400MM F/4.0-6.3 POWER O.I.S. LEICA DG VARIO ELMAR Op of aanmerkingen zijn uiteraard altijd welkom. Ik las dat deze lens ook met de beeldstabilisatie goed matcht een Panasonic Lumix G80. @hjhvanbussel, mooie foto zeg!
  6. Hallo allen, Ik ben een net startende hobby begonnen, foto’s maken in het bos. Woon in de Veluwe. Mogelijk kom ik ook zwijnen en herten tegen. Ze zijn er genoeg. Ik heb een 2e hand Panasonic lumix G80 kunnen kopen. Werkt goed! Hierbij zit een lens tot 60mm. Door de cropfactor is het 120mm heb ik geleerd. ik ben al een keer op pad gegaan om gewoon is te kijken en je merkt natuurlijk dat je niet ver komt met 60mm. daarom ga ik een nieuwe lens erbij kopen. Ik wil dit in 1x goed doen. Ik zit daarom sterk te twijfelen tussen 300mm en 400mm, dat ik niet na die tijd baal dat ik toch een andere moest hebben. Wat is jullie ervaring. Is 300mm echt wel voldoende, zeker met de x2 factor of kan ik beter ‘het in 1x goed doen’ net 400mm? verschil zit hem voor mij vooral in het geld. Ben natuurlijk liever wat minder kwijt, maar wil niet achteraf spijt hebben. alvast bedankt!
  7. Bedankt allen voor het meedenken. Veel aan gehad. Ik heb een 2e hands Panasonic Lumix G80 kunnen kopen. Ben mij nu aan het oriënteren hoe hij precies werkt en binnenkort een 100-300mm lens halen denk ik. Ik kende de 'cropfactor' niet, gelukkig nu wel. Scheelt in lens ook heel wat geld dat het x2 is.
  8. Bedankt voor alles goede tips. Heb me ingelezen wat een cropfactor is. Was er niet bekend mee. Klinkt als een groot (betaalbaar) voordeel voor mij. Mijn doel is ook niet om prijzen te winnen maar gewoon plezier te hebben en met een doel het bos in te gaan. Ik kreeg als tip de panasonic lumix fz1000 ii. Opzich ziet die er goed uit als start camera. Alleen kan je geen lenzen bij kopen later. De G80 heeft dat wel. Daarbij lees ik dat die spatwaterdicht is. In hoeverre wordt daar op gelet? Mij lijkt dat een veel fijner idee, al zie ik dat lang niet alle camera’s dat hebben.
  9. Bedankt allen! Goede tip van het statief. Moet eerlijk zeggen dat ik daar nog niet naar gekeken heb.
  10. Hallo allemaal, Op dit moment heb ik nog geen camera, maar ik ben mij er in aan het verdiepen. Het lijkt mij erg leuk om een wild edel hert goed op de foto te krijgen. Ik woon aan de rand van de Veluwe, dus dat zit mij mee. Wat niet mee zit is dat ik praktisch geen ervaring heb in fotografie. Vandaar dat ik mij afgelopen dagen aan het verdiepen ben geweest in welke camera bij mij zou passen. Aan de ene kant ben ik wat wijzer geworden, maar aan de andere kant ook weer genoeg nieuwe vragen. Ik heb om het voor mijzelf simpel te houden (althans, dat hoop ik) mij gefocust op het merk Nikon. Qua budget wil ik onder de €1000 blijven, liever rond de €500. Bij Nikon kom ik veel verouderde camera's tegen. De Nikon d5600 spreekt mij op 1 of andere manier aan. Maar ik zie dat deze uitkwam in 2016. hoe erg is dit in de fotografie wereld? In de techniekwereld is dat dus oud. Nieuwe camera's zijn vaak enorm duur en zie ook dat het vaak systeem camera's zijn. Spiegelreflex heeft gevoelsmatig mijn voorkeur. Enkele vragen: - Is er een instap spiegelreflex camera van Nikon? - Sommige body's hebben beeldstabilisatie, sommige lenzen hebben dat. maakt dat nog veel uit? Overigens maakt het mij niet heel veel uit qua merk, maar heb liever een wat bekender merk zodat het allemaal goed werkt. Alle info is welkom! Groetjes Maikel
  11. Hallo allemaal, Graag stel ik mij even voor. Ik ben Maikel en woon aan de rand van de Veluwe. Ik ben regelmatig in het bos en op 1 of andere manier begint fotografie mij te interesseren. Misschien omdat Youtube mij ineens allemaal filmpjes van Morten Hilmer laat zien of omdat ik ze ook allemaal kijk :)? Verder heb ik nog 0 ervaring, maar verdiep mij graag eerst in iets voor ik er aan begin. Zo voorkom ik hopelijk een miskoop. Groetjes Maikel
×
×
  • Nieuwe aanmaken...