Ga naar inhoud

pelmich

Lid
  • Aantal items

    14
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    2

pelmich won de laatste dag op 12 juni 2023

pelmich had de meest gelikete inhoud!

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

pelmich's prestaties

Actieveling

Actieveling (5/11)

  • Eén maand lid
  • Eén week lid
  • Enthousiast Zeldzaam
  • Actief Zeldzaam
  • Reageerder

Recente badges

7

Reputatie

  1. Dank je wel. Ik wist niet dat er in een objectief een kabeltje zit die de VR laat functioneren. Zo leer ik weer wat. Ik begrijp dat een eventuele reparatie nogal prijzig is. Ik had even moeten melden dat dit een Marktplaats aankoop is...
  2. Hallo, Ik heb onlangs bovengenoemd objectief tweedehands aangeschaft. Op het objectief zit ook de VR instelling ter reductie van bewegingsonscherpte. Echter merk ik eigenlijk bijna geen verschil wanneer deze in- of uitgeschakeld is. In beide gevallen treed er snel bewegingsonscherpte op (a.g.v. het gewicht van de camera + objectief). Mijn vraag: kan een VR-functie op een objectief uitvallen? En zo ja: kan dat gerepareerd worden? Bij het uittesten van het objectief is het mij niet opgevallen maar ik bemerk het steeds vaker. Op statief is er natuurlijk geen sprake van dit gegeven. Ik heb het over fotograferen uit de hand. Mijn camera is een Nikon D750.
  3. He, wat goed. Ik ken deze niet. Dank je voor de tip! ?
  4. Er is maar weinig ruimte voor grip. Dat maakt het er niet makkelijker op. Dan voor de tips.
  5. Hallo, Nu ik lid ben geworden van dit forum, wil ik een klein maar irritant probleem naar voren brengen. Ik heb voor op één van mijn lenzen een Hoya Polarisatiefilter. Nu doet zich het probleem voor dat als het filter op de lens geschroefd zit, deze (waarschijnlijk door het draaien aan het voorste gedeelte van het filter) nauwelijks nog normaal te verwijderen is van de lens. Het is alsof ie zich helemaal vastdraait. Wat zou ik er tegen kunnen doen, zonder het filter (of erger de lens) te beschadigen? Beetje vaseline op het schroefdraad (wordt wellicht een troep...)? Of slijt het misschien in de toekomst door gebruik? Of is er een andere oplossing..? Ik hoor graag of iemand daar een oplossing voor weet. Alvast mijn dank!
  6. Inderdaad. Met de tipvan één van de leden is het gelukt. Nu verder de camera leren kennen. Dat gaat vast lukken. Wat een geweldige camera...!
  7. Dank je wel, PeterKosterHT. Het is voor elkaar!
  8. Dan zou ik hem met de router moeten connecten... Mijn andere camera (D5600) kon zo gekoppeld worden. Dat ligt dan zeker aan de generatie camera. Ik ga er nog eens via die weg naar kijken. Als het goed is, kom ik er niet meer op terug ? Dank je wel zover!
  9. Ik had zojuist in mijn voorstelrondje deze vraag gesteld maar wellicht is het handiger om dat hier te doen.... De kwestie is dat ik mijn onlangs aangeschafte Nikon D750 niet kan koppelen aan Snapbridge op mijn mobiel. En ik heb geen idee hoe dat kan. Ik heb versie 2.10.0 op mijn telefoon zitten en daarop zouden ook oudere modellen gekoppeld kunnen worden. Is er iemand die mij op het goede spoor kan zetten? Alvast dank.
  10. Hallo, Mijn naam is Michiel Gimpel. Ik zit inmiddels al enige tijd hier op Zoom.nl onder de naam Pelmich. Ik fotografeer hobbymatig maar naar mijn mening te weinig (voornamelijk door fysieke problemen de laatste paar jaar). Nu kan ik weer vooruit en heb ik mij voorgenomen om ook weer meer uit deze fijne bezigheid te halen. Ik fotografeerde met een Nikon D5600 maar heb mij onlangs een D750 aangeschaft om op deze manier eens de sprong naar full frame te maken. Ben nu bezig mij de camera eigen te maken en daar dan straks leuke dingen mee te doen. Voornamelijk landschappen en natuur. Maar verder eigenlijk alles wat voor de lens komt lijkt mij leuk. Bij het ontdekken van de camera stuit ik op een probleempje. Ik probeer de D750 te koppelen aan Snapbridge maar dat lukt niet en het is mij niet duidelijk waarom niet. De versie van Snapbridge op mijn smartphone is 2.10.0. Volgens mij is dat de meeste recente en zijn WMU-compatible camera's, waaronder de D750, ook te koppelen. Maar nogmaals het lukt niet en ik weet niet hoe of wat. Is er iemand die mij hierin raad of advies kan geven? Alvast mijn dank!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...