Ga naar inhoud

Botje

Lid
  • Aantal items

    125
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    3

Alles dat geplaatst werd door Botje

  1. Ik ben al een paar dagen bezig om mij te registreren bij dat forum, ik weet niet wat ik fout doe, ik krijg geen reactie in mijn mailbox. en wat moet ik doen "Neem contact op met de beheerder" als ik die niet kan vinden? By the way dat forum ziet er wel gelikt uit hoor.
  2. Ben ik helemaal mee eens, maar nu de auto helemaal scherp is, behalve de velgen, ziet men alleen maar beweging en snelheid, de logica verteld mij dat hij van links naar rechts beweegt
  3. Stefanie, Ondanks dat K*# weer heb jij het toch maar voor elkaar gekregen deze bijna surrealistische plaat te maken, die lichtval op die beuk en die blauwe bosbodem. Een klein stukje van de onderkant afknippen, en dan zou deze foto zo boven mijn bank mogen hangen.
  4. Inderdaad wel mooi, maar misschien omdat alleen de cabine scherp is krijg ik de indruk (optische illusie) dat bijna het gehele beeld zich met een rotgang naar rechts beweegt, terwijl de cabine stil staat. met b.v. het fotograferen van een waterval is het meestal andersom.
  5. Het klopt dat deze foto mooier oogt, echter het perspectief klopt niet meer, wat in de originele foto wel het geval is. Was jij bijvoorbeeld op de as van de weg staan, dan had het perspectief wel geklopt.
  6. Ik ben het met Darka eens, erger nog, omdat het betreffende onderschrift helemaal niets met fotografie te maken heeft, vat ik het op als ongewenste reclame en hoor het dus niet op dit forum thuis.
  7. Botje

    Hey

    Sorry mijn excuses, te snel getypt of een vuiltje op mijn leesbril 🫢
  8. Botje

    Hey

    Hallo Rarineke, welkom op dit forum, voor alle fotografie gerelateerde vragen kun je hier terecht. zelfs ik, die al jaren fotografeert, leer hier op het forum vaak nog heel veel.
  9. Hallo Henry, welkom op dit forum en laat nou net het delen van informatie betreffende Fotografie en daaraan gerelateerde onderwerpen één van de primaire doelen van dit forum zijn.
  10. Niet alleen Royal geknoei met met foto's, maar wat zou je zeggen van die royale borstvergroting van Prinses Doorroosje in de Efteling. OK het heeft niets met fotografie te maken, maar wel met geknoei.
  11. Ook wat mij betreft welkom Peter, ik sluit mij bij Hans aan. Ik hoop gauw meer foto's van jouw te zien.
  12. Vooral dat badeendje vind ik subliem
  13. Hallo Chris mischten zal het handig zijn je eerst even voor te stellen op het topic "Even voorstellen" misschien krijg je dan meer respons.
  14. Hallo Anne, welkom op dit forum. Ik maak mijn meeste macro's met de EF 100mm F/2.8 macro L een vergelijkbare macro als die van jou en het is inderdaad een topper.
  15. ik ben het met Peter eens, die foto van die spiegeling zou ik bijna abstract willen noemen, heel mooi.
  16. Als ik vogels ga fotograferen, probeer ik mij te houden aan een lijstje van gedragingen voor een natuurfotograaf van de vogelbescherming , welke trouwens geen wettige grondslag heeft. Daar staat o.a. in dat als een vogel vluchtgedrag vertoond de fotograaf b.v. te dicht bij komt, of er zijn roofdieren in de buurt zoals katten ed. En zoals elke zich zelf respecterende natuurfotograaf weet is nestfotografie uit ten boze, maar dat terzijde. Als vogels dus rustig op die vetbol blijven zitten terwijl men aan het fotograferen is met of zonder flitsen, is er volgens mij niets aan de hand. Echter is hier wel de vraag aan de orde of het ethisch verantwoord is voor een natuurfotograaf (wilde)dieren met voer te lokken om die vervolgens gemakkelijker te kunnen fotograferen. Hierdoor kom ik op de volgende vraag: bestaat er op Zoom.nl een soort van gedragscode betreffende natuur- en/of wildfotografie? en zo ja, waar kan ik die dan vinden?
  17. Hallo Suze, ook namens mij welkom op dit forum. En veel succes met jouw onderneming.
  18. Jill, ook namens mij welkom op dit forum, en ook ik ben nieuwsgierig naar jou foto's
  19. Welkom op dit forum Ans, met wat voor camera ga jij beginnen met fotografie?
  20. Dat klopt! echter die toestemming kan men alleen krijgen in combinatie met een jaarkaart, men krijgt dan zo'n label om aan het stuur te hangen, (lijkt op zo'n ding welke men ook aan een deurkruk van een hotel kamer hangt). daar komt bij dat men dan alleen maar op de verharde (klinker) paden mag fietsen. En zo'n kaart brengt geen extra kosten met zich mee. en schijnt het ook alleen maar te gelden voor een gewone fiets of een driewieler, dus niet voor een racefiets of een mountainbike bv.
  21. Ik ben het met Bladehans eens, zonder polarisatiefilter hoef je er niet eens aan te beginnen, met een polarisatiefilter kan men o.a. de schittering/spiegeling van het wateroppervlak elimineren.
  22. Hester, welkom op dit forum, aan jou foto's is te zien dat men nooit te oud is om te beginnen met fotograferen
  23. Als je zeker weet dat je een recente back-up van van jou huidige versie Lightroom hebt, dan moet het geen probleem zijn om alle voorgaande versies te verwijderen, en zoals Lenjan al aangeeft dat kan via de Verkenner of Finder (Mac)
  24. Ik weet het niet zeker, maar heb jij al geprobeerd op de oude pc de instellingen van Lightroom op bv een USB-stick te zetten, en die dan op jou nieuwe pc van af die USB-stick in Lightroom te importeren? Oh ja en vergeet vooral niet om de laatst opgeslagen Lightroom catalog (op je oude pc) mee te nemen naar jou nieuwe pc, en wanneer je Lightroom dan voor het eerst weer open, moet je dat vanaf die catalog doen, en als het goed is zal alles weer bij het oude zijn. Een andere manier moet zijn om op de oude PC een complete back-up van Lightroom te maken en die dan overzetten naar jou nieuwe PC. Ik maak altijd standaard een backup van Lightroom op een externe harde schijf, en die back-up wordt ook standaard naar de iCloud gekopieerd
  25. Met alle respect voor alle (Natuurfotografen), door ons gedrag in de natuur, en wat wij, en eventuele andere wandelaars, in de natuur achter laten is helaas de noodzaak gerezen om een zekere vorm van toezicht/handhaving in het leven te roepen. En dat kost geld, veel geld, Als ik in natuurgebieden (duinen, bossen en de heide) loop zie ik altijd heel veel afval liggen, vooral (toilet)papier flesjes blikjes en boterhamzakjes en dergelijke. en dan is het aan de boswachters/beheerders om dit weer op te ruimen. en dat zal weer gefinanceerd moeten door bv entree te heffen en/of aan fotografen welke (soms commerciële) fotoshoots in die natuurgebieden doen, een financiële bijdrage te vragen. Ik als natuurfotograaf die gewoon (zonder winstoogmerk) mijn foto's in de natuur maak ben nog nooit om een financiële bijdrage gevraagd, en dan tel ik mijn jaarkaarten en eventuele parkeerkosten maar even niet mee. En als ik met bovenstaande sommige mensen tegen de schenen schop dan bied ik bij deze al vast mijn excuses aan.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...