Ga naar inhoud

caprinz

Lid
  • Aantal items

    41
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

caprinz won de laatste dag op 3 december 2023

caprinz had de meest gelikete inhoud!

Recente bezoekers van dit profiel

342 profielweergaven

caprinz's prestaties

Enthousiasteling

Enthousiasteling (6/11)

  • Eén maand lid
  • Reageerder
  • Eén week lid
  • Actief Zeldzaam
  • Enthousiast Zeldzaam

Recente badges

15

Reputatie

  1. Ah oké, ik kende je workflow niet. Waarom schiet je niet RAW+JPG en de JPG in de gewenste instelling, stijl, contrast, scherpte, verzadiging etc.?
  2. Hallo, Ik fotografeer veel mensen en modellen met Panasonic µFT. Technisch correcte witbalans met grijskaart of kleurenkaart is leuk voor productfotografie, maar mensen zien er vaak wit uit met een varkensroze huidskleur. Ik heb goede ervaringen met Picture Style Natural, kleurverzadiging -1 en contrast +1 en de kleurtemperatuur ingesteld op 5100K. Dit kan bij jouw camera anders zijn, dus je zult veel moeten testen. Goedkope softboxen hebben ook de neiging om een magenta zweem te produceren
  3. Ik zal toevoegen Als alles goed gaat zonder flitser, moet je het flitssysteem controleren. Hoe oud zijn de flitsbuizen? Welke lichtvormers heb je en geven die mogelijk een kleurzweem, bijv. softboxen? Je kunt dit betrouwbaar vaststellen met een Colorimeter (Sekonic, Gossen)
  4. Hallo, er zijn veel opties voor jpg-instellingen. Standaard, natuurlijk, landschap, portret, levendig enz. Je moet de juiste instelling hier vinden
  5. Kortere tijden zijn mogelijk, het gaat om langere tijden. Beeldstabilisatie maakt langere tijden mogelijk. Hoe goed dit werkt, hangt af van je persoonlijke omstandigheden.
  6. Hallo Peter, Stel de camera in op M en de flitser op M om afwijkingen door automatische instellingen te voorkomen. Gebruik de flitssterkte om de juiste belichting te komen.
  7. Je kunt ook met het histogram werken. Expose to the right.
  8. Diagnose op afstand is moeilijk. Je zegt dat je achter de raam staat met de camera. Open of gesloten? Heb je de belichtingsproblemen alleen in deze ene situatie of in het algemeen? Om de oorzaak te vinden, kun je controleren met een handheld (flits)lichtmeter
  9. Welkom Hester en plezier.
  10. Hallo Peter, Dat begrijp ik niet. Kun je deze scène op de een of andere manier nabootsen met een ander motief? Hoe werkt het met unleashed flash?
  11. Godox AD 400 en Rollei Freeze 4S hebben sync-aansluitingen. Je kunt op internet zoeken naar foto's en datasheets. Je kunt ze gebruiken voor eenvoudige bediening, alleen voor TTL of HSS heb je de specifieke triggers van de fabrikant nodig. Het kan ook mogelijk zijn om het systeem te triggern met een fotocel als de omgeving niet te helder is.
  12. Hallo, Wat is nu precies je vraag? Studioflitsers hebben aansluitingen voor sync-kabels, 3,5 mm of 6,3 mm. Er zijn ook verloopstekkers in de accessoires. Je sluit één Cactus met kabel aan op de studioflitser en de andere op de flitsschoen van de camera.
  13. en minder spam in het forum...
×
×
  • Nieuwe aanmaken...