Ga naar inhoud

LievenLens

Lid
  • Aantal items

    54
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    6

LievenLens won de laatste dag op 5 juni

LievenLens had de meest gelikete inhoud!

Over LievenLens

  • Verjaardag 06-01-1974

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

LievenLens's prestaties

Gevorderde

Gevorderde (7/11)

  • Eén jaar lid
  • Eén maand lid
  • Enthousiast Zeldzaam
  • Eén week lid
  • Actief Zeldzaam

Recente badges

58

Reputatie

  1. Ja, idd... Zo heb ik Zoom leren kennen en nu ben ik actief op het forum. Zonder dat had ik zoom niet leren kennen.
  2. Is het niet zo dat ( wanneer je in uw handtekening hier op zoom, een link naar uw website hebt ) dat dit voor een backlink zorgt, die google gebruikt om uw website hoger in de ranking te krijgen ?
  3. Dat is waar, maar dat is de ts zijn bedoeling niet.
  4. 1) A en B kennen niks van fotografie. Geef A een gsm met een goeie camera, geef B het beste fototoestel op de markt met de beste lens die er bestaat. Wie gaat er met de meeste goed belichte en scherpe foto's voor de dag komen denk je ? En dan spreek ik nog niet over de kans dat het toestel op M ( manueel zou geraken ) en die persoon niet weet hoe het komt dat de foto's allemaal over of onder belicht zijn en zonder één deftige foto terug naar huis mag komen. 2) De ts geeft zelf aan dat hij na de reis zijn toestel terug gaat verkopen en verder niks meer met fotografie gaat doen. Waarom denk jij dan dat hij wel nog iets gaat doen met fotografie ?
  5. LievenLens

    HDR export

    Niet alle forumleden ...
  6. Eerlijk? Gebruik een gsm met een goeie camera om uw reisfoto's mee te maken, als je niet weet wat je doet met een camera zullen uw foto's mooier zijn met de gsm. Je gaat een toestel kopen waarmee je niet weet wat je er moet mee doen in dat hard licht daar. Stel u voor dat uw toestel plots op M staat en al uw foto's 4 stops overbelicht zijn en je niet weet wat er aan de hand is. En daarna nog de nabewerking van al die raw beelden. Als je jpg schiet ben je beter af met een gsm op reis.
  7. Ik vrees dat het een algemene trend is. Heel veel mensen maken nu foto's met hun gsm en hebben al die zware toestellen verkocht. Enkel de serieuzere fotografen blijven over. Daarbij ook nog eens een overaanbod van groepen op facebook en andere media.
  8. Het is niet de bedoeling om ze naast elkaar te zetten om te kijken welk systeem beter is. Maar eerder om te weten of een ander merk het ook moeilijk heeft om scherp te stellen in tegenlicht situaties tijdens het gouden uur.
  9. Vraagje aan de nikon Z + 70-200 eigenaars... Ik werk heel veel in tegenlicht ( tijdens het gouden uur ), ik gebruik een fuji XT4 + 55-140 ( 70-200 ). Het toestel laat ik scherp stellen met gezichtsherkenning en ik merk dat de scherpte bij 1 op de 6 foto's de focus niet juist op de ogen zit. Soms zit de focus er een beetje naast, soms totaal er naast. Ik vroeg me af of er nikon Z eigenaars zijn die met een 70-200 mm ( op f2,8 ) diezelfde ervaring hebben of dat de focus beter is ? Hoeveel missers hebben jullie ? Let wel, in tegenlicht tijdens het gouden uur ( moeilijke omstandigheden voor de focus ).
  10. Uw probleem zit volgens mij bij de spotmeting. Verander dit naar centraal en uw probleem zal opgelost zijn.
  11. Ik maakte mijn eigen systeem in de studio en bij mij hangt het papier op metalen buizen van 10 cm diameter. Deze hangen niks door waardoor het papier ook niet gaat vervormen. Zorg dat uw rollen niet doorbuigen door te hangen. Laat je uw rollen op de karton buis dan haal je die best naar beneden. of die nu ligt of staat zal niet veel uitmaken.
  12. Is uw C schijf bijna vol ? Probeer eens om een extra werkschijf aan te vinken.
  13. Geen idee wat je juist aan het doen bent maar als je uw scherm van de laptop aan het fotograferen bent ligt het volgens mij aan het feit dat leds heel snel flikkeren zonder dat wij dat kunnen zien. Werk je met de elektronische sluiter ? Volgens mij moet je de oplossing zoeken bij een langere sluitertijd of een mechanische sluiter.
  14. Ik heb de mijne gisteren ingezonden, ben vooral benieuwd hoe mijn ' street ' foto's het gaan doen. Vooral omdat dit genre van fotografie heel nieuw is voor mij.
  15. Kijk eens of je geen lid moet zijn van BFF voor je kan deelnemen ( denk van wel )?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...