Ga naar inhoud

straatfotograaf

Lid
  • Aantal items

    38
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    7

straatfotograaf won de laatste dag op 1 april

straatfotograaf had de meest gelikete inhoud!

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

straatfotograaf's prestaties

Enthousiasteling

Enthousiasteling (6/11)

  • Eén jaar lid
  • Eén maand lid
  • Eén week lid
  • Enthousiast Zeldzaam
  • Actief Zeldzaam

Recente badges

46

Reputatie

  1. Ik begrijp je vraag. Maar wil je een antwoord weten welke AF beter is onder de geschetste omstandigheden dan zal je 2 camera's met lenzen naast elkaar moeten zetten en tegelijkertijd een foto moeten maken. Elke tegenlicht situatie is gewoon anders.
  2. Gisteren moest ik tanken, kon foto maken niet laten.
  3. Afgelopen vrijdag gaf ik weer een workshop portret in studio met continu licht met het bekende model Marleen..
  4. Ik geef geregeld workshops portret in studio en cursussen fotografie, 8 bijeenkomsten. Met een groepje deelnemers waren we gisteren in het Forum in Groningen. Op de foto 1 van de deelnemers.
  5. Het aangeboden stappenplan zit strak in elkaar. Daarnaast zou ik het volgende doen: - Neem de 50, of 80, beste foto's van je gemaakt afgelopen jaren. - Bekijk ze 1 voor 1. Stel daarbij de vraag: 'Als ik die foto nog een keer zou maken, hoe zou ik hem dan maken?' Andere beeldhoek, meer/minder scherptediepte, ander camera standpunt, ander scherpstelpunt? - Je hebt van 50, of 80, foto's de verbeterpunten. Soms vertalen zich die bv in een lichtsterkere lens, of een lens met een andere beeldhoek. Of een setje sportschoenen. Ik ben benieuwd naar een kritische analyse van je foto's en de vertaalslag naar andere foto-spulletjes!
  6. De RF heb ik zelf. Een bekende winkel in camera spulletjes gaf mij de EF versie om te vergelijken. (Vroeger heb ik veel lenzen getest voor Camerastuffreview) Mijn vraag, t.a.v. de scherpte, luidt of je bij afdruk A3+ print, bij normale kijkafstand, een verschil in centrum en in de hoeken bij de verschillende diafragma's ziet.
  7. 'Ikzelf heb ook de "Canon EF 100mm F/2.8 IS USM L Macrolens". Ik vermoed +/- gelijkwaardig met de nieuwe RF-versie.' Ik heb deze 2 objectieven een keer 1 op 1 vergeleken met elkaar. Zowel voor testwand als in praktijk. De verschillen zijn niet heel groot, voornamelijk zichtbaar in de uiterste hoeken. De RF versie stelt dichter bij in, maximale afbeeldingsmaatstaf 1,4 : 1. Ook viel mij op dat de beeldstabilisatie wat effectiever is. Het zijn beide heel goede objectieven.
  8. Heb je met de Sigma macro al foto's gemaakt? Hoe bevalt de Sigma?
  9. Wil je een keer een mooie portretserie maken van een ervaren fotomodel? Grijp je kans, op zaterdag 20 april geef ik weer een workshop portretfotografie in een studio in Sneek. Deze intensieve workshop is een combinatie van theorie en heel veel praktijk met een professioneel model in de studio. De groep is klein, maximaal 5 deelnemers, zodat je veel tijd hebt om zelf veel te fotograferen. Bovendien krijg je feedback op je gemaakte foto’s. Heel uniek, we werken met continu licht, hierdoor is spelen met licht en schaduwen heel gemakkelijk. Wat ga je leren? • Instelling camera • Keuze brandpuntafstand • Instelling en plaatsing LED continu licht • Communicatie met model en werken met een ‘moodboard’ • Camera standpunt, poses en emotie • High key en low key Voor wie? Deze workshop is zowel voor de beginnende als voor de meer gevorderde vrijetijdsfotograaf. Van belang is dat je over de basiskennis van fotografie beschikt. Aan het eind van de workshop kan jezelf aan de slag in een studio. De workshop is inclusief koffie en thee, lunch zelf meenemen. Je krijgt van te voren lesmateriaal via de mail toegezonden. Plaats, tijdstip, kosten en wijze van opgeven · Zaterdag 20 april, van 10.00 uur tot 15.00 uur, inloop vanaf 9.30 uur · 1e Oosterkade 26, 8605 AA Sneek · € 95,- (incl. btw) per persoon Opgeven via de mail: annohuidekoper@gmail.com
  10. Ik was paar dagen geleden wat aan het pielen met licht.
  11. Ik wissel wat af, net 3 weken straatfotografie in India gedaan, nu wat portret. Geweldig model! Ik werk al een tijdje met continu licht van Sirui. Wat een gemak vergeleken met de gewone flits installatie. Helemaal gemakkelijk bij tegenlicht. Proefopnamen maken zijn niet meer nodig.
  12. Vandaag een shootje gedaan in de studio, met Kelsy.
  13. In mijn fotostudio heb ik een speciale testwand om scheidend vermogen (scherpte) van een objectief te testen. Deze wand gebruik ik ook om de effectiviteit van beeldstabilisatie te testen. Het lukt mij om 1/10 seconde uit de hand opname te maken, Canon R6 MK2 + Canon RF 70-200 bij 200mm.
  14. Ik heb een eigen systeem, functioneert al een jaar of 15 naar volle tevredenheid. Ik gebruik geen papieren rollen maar wit en zwart zeil. Opgerold op plastic regenpijp. Die pijpen hangen in lussen van touw, die lussen zijn genaakt in plafond van mijn studio. Wanneer ik op locatie werk neem ik 2 statieven mee om pijp met rol te bevestigen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...