Ga naar inhoud

Ingridgb

Lid
  • Aantal items

    279
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    17

Berichten die geplaatst zijn door Ingridgb

  1. Op 13-5-2024 om 11:04, Botje zei:

    Ik denk niet dat het aan Gmail ligt, ik gebruik mijn eigen email adres (eigen domein), ook daar heb ik alle mapjes door gespit maar helaas. Ook heb ik inmiddels 2 keer een mail naar de beheerder (mail@photodrome.nl) gestuurd echter in beide gevallen tot op vandaag geen respons. Ik begin langzamerhand de moed te verliezen en te accepteren dat ik het voorlopig alleen met het forum van Zoom.nl (inclusief de ongewenste reclame) zal moeten doen. Zucht!!!!😫

    Same here... gisteren nog een keer geprobeerd in te loggen (wat uiteraard niet lukte door het ontbreken van de acceptatie). Daar kon je nog een keer om vragen, dus gedaan, maar nog steeds niks in de mail 😕 

  2. 3 uren geleden, Botje zei:

    Ik denk niet dat het aan Gmail ligt, ik gebruik mijn eigen email adres (eigen domein), ook daar heb ik alle mapjes door gespit maar helaas. Ook heb ik inmiddels 2 keer een mail naar de beheerder (mail@photodrome.nl) gestuurd echter in beide gevallen tot op vandaag geen respons. Ik begin langzamerhand de moed te verliezen en te accepteren dat ik het voorlopig alleen met het forum van Zoom.nl (inclusief de ongewenste reclame) zal moeten doen. Zucht!!!!😫

    Ik heb net ook maar een mailtje gestuurd naar mail@photodrome.nl (nav het mailadres in jouw bericht)... Fingers crossed!

  3. 5 uren geleden, Stefanie71 zei:

    Ik weet niet of het aan gmail ligt maar dat zou wel sterk zijn ... gmail heeft wel veel mapjes waar een bevestiging in verdwaald kan zijn ... standaard al primair reclame sociaal en spam ...

    Op mijn ipad zie ik alleen de normale mapjes (inbox, outbox, prullenbak) en dus dat mapje reclame. Ik heb het idee dat het nu misschien kan liggen aan het feit, dat ik een paar keer opnieuw geprobeerd heb een account aan te maken, waarvan 2 met gmail-adres en één met mijn normale privé-adres (ziggo).

  4. 27 minuten geleden, Botje zei:

    Ingrid, heb jij al geprobeerd de witbalans aan te passen?

    Ja, daar begin ik altijd zo ongeveer mee. Als ik de foto minder warm maak, dan komt er een blauwe zweem over de foto, wat ook weer niet mooi is.

  5. Al zeg ik het zelf, ik word steeds weer iets handiger met Lightroom, over het algemeen door gewoon te proberen en soms dmv het kijken van filmpjes/uitleg op YT. Maar nu heb ik van de week wat foto's gemaakt op de Amerikaanse begraafplaats in Margraten en nu krijg ik het gras niet mooi. Maak ik de foto donkerder (belichting lager), dan lijken de gedenkstenen grijzig; maak ik de foto wat lichter, dan lijkt gras gelig, terwijl het frisgroen was. 

    Ik heb al geprobeerd om het gras via het kleurmixer-tabblad aan te passen, maar dan wordt het toch raar van kleur. 

     

    Wie heeft de gouden tip?

    IMG_2577-5 (Large).jpg

  6. 1 uur terug, PeterKosterHT zei:

    Maar wel leuk, zeker als het je eigen hond is.
    Dat alleen de kop scherp is, vind ik mooi. Volgens de b oekjes maak je een meetrekker op het moment dat je sensor parallel aan je onderwerp is, maar dat vind ik vaak erg stijve plaatjes opleveren.

    Die van mijn hond is een grapje, was gewoon grappig om te kijken of ik de dames hond (ik heb 2 honden) eens een keer op de foto krijg. Ze vinden het nl. bepaald niet leuk om op de foto te gaan. 

    Die van de twee wielrenners vond ik wel geinig, omdat ze als het ware door het beeld rijden. 

     

  7. 37 minuten geleden, PeterKosterHT zei:

    Volgende keer dan wel je camera meebewegen met die fietsers...

    Ik wilde juist de beweging van de fietsers in de foto hebben. 😉 

    Maar je bedoelt zoiets als dit proefje van mijn één van mijn honden gisteren, haha (en nee, deze is niet zoom-waardig 😉 ). 

    IMG_2633.jpg

  8. Gisteren een rondje Limburg gedaan. Ook de Apostelhoeve stond op mijn lijstje. Diverse foto's gemaakt. Toen ik wel klaar was, kwamen deze wielrenners voorbij en dacht ik: eens kijken of het wat wordt met die lui op de voorgrond. En eigenlijk ben ik best blij met de foto (moest wel even aan jouw trein-foto denken, @PeterKosterHT haha). 

    IMG_2538-2 (Large).jpg

    • Like 2
  9. 11 uren geleden, PeterKosterHT zei:

    Moderatoren zijn zeer actief, dus aan de vakantie ligt het niet. Bovendien worden die mailtjes waarin je je account moet activeren automatisch gegenereerd, weet ik nog uit de tijd dat ik zelf een website had. En ik zie dat behalve ondergetekende de afgelopen anderhalve week in ieder geval ook Darka en Stefan Koeman  daar binnengekomen zijn, plus nog een paar mensen waarvan de naam mij zo snel even geen belletje doet rinkelen.
    Stefanie71 heeft het probleem daar aangekaart, maar daar herkent men het niet. Als je het aanmeldformulier invult met aan het eind de code retaw retaw, en dan op aan melden oid klikt, moet je die activatiemail gewoon krijgen.

    Dat retaw retaw heb ik ook braaf gedaan en op aanmelden oid geklikt. Anders heb ik nog wel een niet-g-mail-adres om me mee aan te melden. Kijken of het dan wel lukt, haha. Maar eerst even mezelf door 122 foto's van gisteren heen "worstelen" met LR 😄 

  10. 7 uren geleden, PeterKosterHT zei:

    Als je geen gebruikers met gmail wilt, sluit je wel heel veel mensen uit. Lijkt me dus niet dat daar het probleem in zit. Loop al je mailmappen inclusief de prullenbak nog eens na of daar echt niets in zit.

    Al eenpaar keer alle mappen gecheckt, maar geen bevestiging 😕 Kan me ook niet voorstellen dat het aan mijn g-mail-adres ligt. Misschien v8nden ze het apart dat ze “ineens” zoveel nieuwe aanmeldingen krijgen, haha. Of ze zijn met meivakantie haha

  11. 2 uren geleden, PeterKosterHT zei:

    Het is niet heel moeilijk. Vooral veel oefenen, continuous shooting op hoogste snelheid, die paaar gelukte platen er uit halen en bovenal heel veel weggooien😀

    Dat continuous shooting deed ik met mijn 1e DSLR met mijn honden in de zee (en dat op de automatische stand, haha). Maar dat is zeker 15 jaar geleden... En veel weggooien... je wil niet weten hoeveel mislukte foto's ik so wie so al weggooi. Daarom maak ik vaak van 1 onderwerp - indien mogelijk - meerdere opnamen met diverse instellingen, zodat ik er op de computer hopelijk toch een goede foto tussen vind, haha.

  12. 1 uur terug, Botje zei:

    Inderdaad wel mooi, maar misschien omdat alleen de cabine scherp is krijg ik de indruk (optische illusie) dat bijna het gehele beeld zich met een rotgang naar rechts beweegt, terwijl de cabine stil staat. met b.v. het fotograferen van een waterval is het meestal andersom. 

    Hm, daar heb jij weer een punt, haha. 

  13. 8 uren geleden, PeterKosterHT zei:

    Zie ook deze foto, van dezelfde trein. In mijn beleving links iets te krap gekaderd, maar afgezien daarvan...Meegetrokken foto van stoptrein bij spoorwegovergang.

    Toch ook wel mooi, hoor, misschien inderdaad met iets meer ruimte aan de linkerkant... 

  14. 45 minuten geleden, PeterKosterHT zei:

    Op de oude site werd je automatisch tot elke groep toegelaten, op de nieuwe niet meer. Misschien moet de redactie eens opruiming houden en niet-0actieve groepen er gewoon uit gooien. 

    Als je een groep aanmaakt, kun je aanvinken of iemand eerst "toestemming" moet krijgen om toegelaten te worden. Wat betreft de oude - niet meer actieve - groepen: via de zoekfunctie kom je er nog wel terecht en dus kun je er nog wel inspiratie op doen voor locaties bijv.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...