Ga naar inhoud

Ingridgb

Lid
  • Aantal items

    261
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    17

Berichten die geplaatst zijn door Ingridgb

  1. 2 uren geleden, PeterKosterHT zei:

    Het is niet heel moeilijk. Vooral veel oefenen, continuous shooting op hoogste snelheid, die paaar gelukte platen er uit halen en bovenal heel veel weggooien😀

    Dat continuous shooting deed ik met mijn 1e DSLR met mijn honden in de zee (en dat op de automatische stand, haha). Maar dat is zeker 15 jaar geleden... En veel weggooien... je wil niet weten hoeveel mislukte foto's ik so wie so al weggooi. Daarom maak ik vaak van 1 onderwerp - indien mogelijk - meerdere opnamen met diverse instellingen, zodat ik er op de computer hopelijk toch een goede foto tussen vind, haha.

  2. 1 uur terug, Botje zei:

    Inderdaad wel mooi, maar misschien omdat alleen de cabine scherp is krijg ik de indruk (optische illusie) dat bijna het gehele beeld zich met een rotgang naar rechts beweegt, terwijl de cabine stil staat. met b.v. het fotograferen van een waterval is het meestal andersom. 

    Hm, daar heb jij weer een punt, haha. 

  3. 8 uren geleden, PeterKosterHT zei:

    Zie ook deze foto, van dezelfde trein. In mijn beleving links iets te krap gekaderd, maar afgezien daarvan...Meegetrokken foto van stoptrein bij spoorwegovergang.

    Toch ook wel mooi, hoor, misschien inderdaad met iets meer ruimte aan de linkerkant... 

  4. 45 minuten geleden, PeterKosterHT zei:

    Op de oude site werd je automatisch tot elke groep toegelaten, op de nieuwe niet meer. Misschien moet de redactie eens opruiming houden en niet-0actieve groepen er gewoon uit gooien. 

    Als je een groep aanmaakt, kun je aanvinken of iemand eerst "toestemming" moet krijgen om toegelaten te worden. Wat betreft de oude - niet meer actieve - groepen: via de zoekfunctie kom je er nog wel terecht en dus kun je er nog wel inspiratie op doen voor locaties bijv.

  5. 46 minuten geleden, PeterKosterHT zei:

    Ik had al de indruk dat het perspectief anders is, maar (bij gebrek aan begrip van wis- en natuurkunde wellicht) kunde ontgaat mij waarom dit niet zou kloppen en het wel zou kloppen als ik de foto vanaf de as van de weg had gemaakt.

    Volgens mij klopt het wel, als het spoor niet haaks de weg kruist. 

  6. Op Zoom heb ik eens een paar groepen aangemaakt. Nu wilde ik er eentje bij maken, maar dat lukt al enige tijd niet. Als ik alles invul (titel, omschrijving e.d.) dan krijg ik de melding dat dit verplichte tekstvakken zijn, dus blijkbaar komt het niet goed door. 

    Zijn er meer mensen, die dit ervaren?

  7. Ik denk dat er weer eens een storing is op de site. Ik probeerde net een nieuwe groep aan te maken, vulde netjes titel, beschrijving e.d. in, maar op de één of andere manier ziet de site niet dat er iets ingevuld is. Ook is de site (bij mij) enorm traag...

  8. Afgelopen zaterdag een dagje naar Limburg met mijn nieuwe "tuut". Ik had mijn camera wel meegenomen, maar nog geen foto's gemaakt. Het laatste plaatsje dat we aandeden was Thorn. Eigenlijk was ik niet van plan om er rond te gaan lopen, maar uiteindelijk toch maar gedaan, mede omdat de zon uiteindelijk wat meer doorkwam en het er wat gezelliger uit zag. Wat is het toch een heerlijk fotogeniek plaatsje! Ik was er al vaker geweest, maar nog niet eerder met camera.

    IMG_2003-3 (Custom).jpg

    IMG_2009-2 (Custom).jpg

    IMG_2019-2 (Custom).jpg

    • Like 1
  9. Aangezien ik het bericht niet kan verwijderen, dan maar zo: VERKOCHT

     

    Canon ET-63 zonnekap voor de Canon EF-S 55-250mm 
    STM

    De zonnekap is niet gebruikt (gekocht medio '21 en heeft alleen in de kast gelegen), dus gewoon nieuw. De lens heb ik onlangs ingeruild en helaas past deze zonnekap niet op mijn andere lenzen.

    Vaste prijs: € 10,00 (nieuwprijs is € 20,00). Eventuele verzendkosten zijn voor de koper.

    Voor dezelfde lens heb ik ook een polarisatiefilter te koop (zie mijn andere bericht).

    Canon ET-63_zonnekap_lenshood_voor 55-250 lens_objectief.JPG

  10. Hoya Circulair Polarisatiefilter 58 mm - de "zonnebril" voor je objectief!

    Het filter is incl. het originele doosje. Het filter is geheel onbeschadigd (vlekjes op de foto zijn stofjes). 
    Onlangs heb ik mijn Canon EF-S 55-250-lens ingeruild, waar ik hem voor gekocht had en heb nu geen lens meer waar hij op past.  
    Het filter heeft vrijwel altijd in de kast (in het doosje) gelegen. Ik heb het filter 1 of 2x gebruikt en vergat daarna dat ik het filter had. Heel zonde, want zo'n filter maakt de foto's zeker mooier. Door aan het filter te draaien kun je de mate van polarisatie (wegnemen schittering/verzadiging e.d.) een beetje aanpassen. 

    Vanzelfsprekend past het filter ook op objectieven van andere merken, als de filtermaat (staat op je objectief) maar 58mm is. 

    - Circulair polarisatiefilter
    - Voorkomt reflecties op niet-metalen oppervlakken
    - Verhoogt verzadiging en contrast
    - Filtermaat: 58 mm

    Prijs: € 20,00 (nieuwprijs is € 40,00). Eventuele verzendkosten zijn voor de koper (kan verstuurd worden in bubbeltjes-envelop).

    Wil je het filter voor een Canon EF-S 55-250-lens gebruiken, dan heb ik ook nog een zonnekap/lenshood te koop voor de 55-250. Zie hiervoor mijn andere advertentie. 

    Hoesje_doosje_Hoya UX CIR-PL-filter_58mm.JPG

    Hoya UX CIR-PL-filter_58mm.JPG

  11. De lens heeft geen gebruikssporen en geen krassen e.d. op het glas van de lens. 

    Vraagprijs: € 75,00.

    Eventueel heb ik ook nog te koop:
    een weinig gebruikte Canon EOS 400D spiegelreflex-camera met accu, oplader en geheugenkaart (ook zonder gebruikssporen). Vraagprijs voor de camera € 95,00. 

    Zie voor de camera mijn andere bericht. 

    Bij aankoop van de camera + lens: € 150,00

    In verband met risico van schade tijdens verzending e.d. alleen ophalen.

    Canon zoom lens 35-70mm.jpeg

    Canon zoom lens EF 35-70mm_2.jpeg

  12. De lens heeft geen gebruikssporen en geen krassen e.d. op het glas van de lens. 

    Vraagprijs: € 75,00.

    Eventueel heb ik ook nog te koop:
    een weinig gebruikte Canon EOS 400D spiegelreflex-camera met accu, oplader en geheugenkaart (ook zonder gebruikssporen). Vraagprijs voor de camera € 95,00. 

    Zie voor de camera mijn andere bericht. 

    Bij aankoop van de camera + lens: € 150,00

    In verband met risico van schade tijdens verzending e.d. alleen ophalen.

    Canon zoom lens EF 28-80mm.JPG

    Canon zoom lens EF 28-80mm_2.jpeg

  13. Wegens te weinig gebruik van deze camera (wilde hem blijven gebruiken als extra camera, maar bleef in de kast liggen), verkoop ik mijn Canon 400D camera. Het is een heel fijne camera, die mooie scherpe foto's maakt, waar je nog lang plezier van kunt hebben.

    Leuk voor de beginnende fotograaf, als extra camera of misschien wel voor een kind, die wil gaan fotograferen. De batterij is opgeladen, dus je kunt hem even proberen. 

    - Canon 400D-body, incl. bodydop, niet of nauwelijks gebruikssporen
    - 1 GB geheugenkaartje
    - batterij/accu
    - oplader voor batterij/accu
    - tasje/cameracover, die om de camera + lens past
    - Nederlandse handleiding

    De camera heeft een EF-lensvatting, waar ook EF-S-objectieven op passen.

    Vraagprijs voor de body met tasje/cameracover, accu + lader en geheugenkaartje: € 95,00.

    Ik heb ook nog 2 EF-objectieven te koop (Canon lenzen EF 28-80mm 1:3.5-5.6 en EF 35-70mm 1:3.5-4.5)
    Vraagprijs voor body + toebehoren + 1 lens: € 150,00 (vraagprijs voor 1 lens zonder camera: € 75,00).

     

    Voor de objectieven zie mijn andere berichtje.

    Vanwege risico op schade worden de camera + toebehoren niet verstuurd.

    Canon EOS 400D spiegelreflexcamera.jpg

    Canon 400D met lenzen, geugenkaartje, accu en handleiding.JPG

  14. 4 uren geleden, Beuv-foto zei:

    Dat is voor mij de reden al om het niet te melden.  Laat Natuurmonumenten dan maar bewijzen dat je met een commerciële shoot bezig bent. 

    Zo lang je op social media of je website de locatie er niet bij zet en je niet op "heterdaad betrapt wordt" lijkt het me lastig te bewijzen voor Natuurmonumenten of wie dan ook haha

    • Like 1
  15. Ik vraag me ook af hoe ze dat willen gaan handhaven. En ergens heb ik er wat moeite mee, aangezien de natuur openbaar terrein is. In principe lijkt me niet dat er iets vernield wordt door de fotografen en/of hun model(len). Lijkt mij dat ze dan beter kunnen handhaven op figuren die troep maken/achterlaten en/of vernielzuchtig zijn.

    • Like 3
  16. 34 minuten geleden, in2lapland zei:

    Yep dat bedoelde ik

    Waarschijnlijk heb ik dat per ongeluk een keer veranderd. Normaal klik ik alleen onderin dat scherm op "export", zonder verder iets aan te passen. Maar ik ben blij dat ik het - met jouw hulp - gevonden heb, dus dank hiervoor 🙂

×
×
  • Nieuwe aanmaken...